Ställa in leverans till upphämtningsplatser med Shopify Shipping

Du kan ställa in alternativet att skicka ordrar till ett utlämningsställe i stället för direkt till en kunds adress. Utlämningsställen och hur de fungerar kan variera mellan olika budföretag, men det är oftast en av följande typer av platser:

• Lokala postkontor.
  • Reläplatser, som är detaljhandelsföretag som ingår i budföretagets utlämningsnätverk och erbjuder lokal paketutlämning.
  • Specialiserade paketlager. Vissa budföretag har egna lokala paketlager där du kan lämna, hämta eller returnera paket.
  • Hämtningsskåp med självbetjäning som ligger nära köpcentra, parkeringshus och tunnelbanestationer. Dessa förvaringsskåp är tillgängliga dygnet runt, så paket kan hämtas när som helst.

Dina kunder kan välja en leveransmetod för att leverera till en upphämtningsplats i kassan och sedan välja den upphämtningsplats dit de vill att deras order ska levereras.

När ordern har levererats till en upphämtningsplats får din kund ett SMS eller en e-postavisering om att deras order är klar för upphämtning. Vissa upphämtningsplatser är öppna dygnet runt, så dina kunder kan hämta sina paket när de vill.

Krav för användning av upphämtningsplatser

Om du vill använda utlämningsställen måste din butik uppfylla något av följande krav:

Kassaupplevelse

Om du aktiverar utlämningsställen har berättigade kunder utlämningsställen som leveransalternativ i kassan. Med hjälp av en karta eller lista över utlämningsställen kan kunder välja ett utlämningsställe dit de vill att försändelsen ska levereras.

När kunden har valt ett utlämningsställe visas relevant information om utlämningsstället, till exempel öppettider, adressuppgifter, namn på utlämningsstället och pris.

Dina kunder måste uppfylla följande krav för att ha upphämtningsplatser som ett alternativ i kassan:

• Alla fysiska produkter i varukorgen är kvalificerade för leverans från en enda plats.
  • Leveransplatsen har tillgängligt lager för att distribuera hela ordern.
  • Kunden väljer inte en metoden snabbkassa i det första steget i kassan. Leverans till upphämtningsplatser är inte tillgängligt om kunden betalar med Shop Pay, Apple Pay, Google Pay, Amazon Pay eller PayPal.

Överväganden

Tänk på följande innan du aktiverar utlämningsställen:

• Shopify Plus-handlare som använder anpassade appar med utlämningsställen kan inte köpa fraktsedlar via Shopify Shipping. Du ansvarar för att samordna leveransen av ordern till utlämningsstället. Utvecklare kan göra så att din anpassade app hämtar utlämningsstället för en order.
  • En order med utlämningsställe som hanteras med hjälp av ett Shopify Shipping-budföretag som använder utlämningsställen (Colissimo eller Mondial Relay) kan inte redigeras när ordern har lagts. Däremot kan en order med utlämningsställe som hanteras med hjälp av en anpassad app med utlämningsställen redigeras, med möjlighet att redigera utlämningsställets adress. Utvecklare kan göra så att din anpassade app redigerar valt utlämningsställe.

Konfigurera leverans till upphämtningsplatser

Du kan konfigurera leverans till upphämtningsplatser för var och en av butikens berättigade platser.