Yhteistoimijoiden käyttöoikeudet

Voit käyttää yhteistoimitilejä antaaksesi Shopify Partnereille pääsyn Shopify Adminiin suoraan Partner Dashboardin kautta tai Shopify-sovelluksesta. Yhteistoimijan käyttöoikeudet antavat kumppaneille pääsyn vain haluamiisi kaupan osiin. Yhteistoimitilejä ei oteta huomioon henkilöstön määrärajaa laskettaessa.

Vain kaupan omistaja tai työntekijä, jolla on Hallinnoi yhteistoimijapyyntöjä ‑käyttöoikeus, voi tarkastella pyyntöjä tai myöntää yhteistoimijalle kaupan käyttöoikeuden. Kun Shopify Partner lähettää pyynnön päästä kauppaasi, saat pyyntöä koskevan sähköpostiviestin ja ilmoituksen Shopify-etusivullasi.

Voit edellyttää Shopify Partnereilta yhteistoimijan pyyntökoodin antamista yhteistoimijapyynnön lähettämisen yhteydessä. Näin voit hallita saamiasi pyyntöjä tehokkaammin. Kun koodi on asetettu pakolliseksi, vain koodin saaneet Partnerit voivat pyytää pääsyä kauppaasi.

Usein kysyttyä yhteistoimijoista

Mitä ovat yhteistoimijat?

Yhteistoimijat ovat Shopify Partnereita, joilla on pääsy kauppaasi. Heillä on samankaltaisia oikeuksia kuin henkilöstölläsi, mutta rooli tarjoaa lisäetuja. Yhteistoimijat voivat kirjautua sisään Partner Dashboardinsa kautta, ja heidän pääsynsä kauppaasi voidaan poistaa administa. Yhteistoimijoita ei oteta huomioon kauppasi henkilöstön määrärajaa laskettaessa.

Työskentelen freelancerin tai toimiston kanssa. Miten annan heille pääsyn?

Freelancerit ja toimistot voivat pyytää pääsyä kauppaasi yhteistyön tekemiseksi. Löydät yhteistoimijan pyyntökoodin ja voit tarkistaa pyynnöt kohdasta Asetukset > Käyttäjät ja käyttöoikeudet > Yhteistoimijat.

Kauppasi turvallisuuden suojaamiseksi Shopify Partnereiden on annettava nelinumeroinen koodi lähettäessään yhteistoimijapyynnön. Jos työskentelet freelancerin tai toimiston kanssa, sinun on annettava tälle yhteistoimijalle yksilöllinen yhteistoimijan pyyntökoodisi, ennen kuin se voi lähettää pyynnön. Pyydä freelanceria tai toimistoa pyytämään pääsyä asiakkaan kauppaan päästäkseen alkuun.

Kun Partner on lähettänyt yhteistoimijapyynnön, voit tarkistaa pyynnön hyväksyäksesi tai hylätäksesi sen kohdassa Asetukset > Käyttäjät ja käyttöoikeudet > Yhteistoimijat. Hyväksytyt yhteistoimijat luetellaan Yhteistoimijat-osiossa Käyttäjät ja käyttöoikeudet -sivulla.

Täytyykö minun edellyttää yhteistoimijan pyyntökoodia, jotta freelancer tai toimisto voi pyytää pääsyä kauppaani?

Yhteistoimijat-osiossa Käyttäjät ja käyttöoikeudet -sivulla valittuna on oletuksena Ainoastaan henkilöt, joilla on yhteistoimijan pyyntökoodi, voivat lähettää yhteistoimijapyynnön. Suosittelemme edellyttämään yhteistoimijan pyyntökoodia, jotta voit hallita saamiasi pyyntöjä tehokkaammin.

Jos et halua edellyttää yhteistoimijoilta koodin antamista kauppaasi pääsyn pyytämiseksi, valitse Kuka tahansa voi lähettää yhteistoimijapyynnön.

Miten vaihdan yhteistoimijan pyyntökoodin?

Suojaustasona freelancerin tai toimiston on annettava nelinumeroinen yhteistoimijan pyyntökoodi lähettääkseen pyynnön kauppaasi pääsemisestä.

Voit muuttaa yhteistoimijan pyyntökoodia milloin tahansa luomalla uuden koodin. Kun olet luonut uuden yhteistoimijan pyyntökoodin, vanhat koodit eivät enää toimi.

Vaiheet:

1. Klikkaa Shopify Adminissa Asetukset > Käyttäjät ja käyttöoikeudet.
  2. Klikkaa Yhteistoimijat-osiossa Luo uusi koodi.
  3. Vahvista klikkaamalla Luo uusi yhteistoimijan pyyntökoodi -valintaikkunassa Luo koodi.

Mitä oikeuksia freelancerille tai toimistolle pitäisi antaa?

Anna käyttöoikeuksia vain silloin, kun se on itsestäsi sopivaa. Freelancer tai toimisto voi myös pyytää tiettyjä käyttöoikeuksia erinäisistä syistä. Voit kysyä ja varmistaa pyytävältä taholta, miksi käyttöoikeudet tarvitaan.

Jos yhteistoimija tarvitsee pääsyn toimitusprofiileihisi, heille täytyy antaa henkilöstön Näytä tuotteet- ja Hallinnoi asetuksia -oikeudet.

Lisätietoja käyttöoikeuksista on kohdassa Henkilöstön käyttöoikeudet.

Voinko päättää yhteistoimijan pääsystä tiettyihin sovelluksiin ja kanaviin?

Kyllä. Kun hyväksyt pääsyn, voit määrittää sovellustesi ja kanaviesi käyttöoikeudet antaaksesi yhteistoimijalle pääsyn vain tiettyihin sovelluksiin ja kanaviin.

Voiko freelancer kirjautua Shopify-sovellukseen käyttämällä yhteistoimitiliä?

Kyllä. Yhteistoimijoiden on kuitenkin kirjauduttava kauppaasi vähintään kerran Partner Dashboardin Kaupat-sivun kautta ennen kirjautumista sisään Shopify-sovelluksella.

Hylkäsin vahingossa freelancerin tai toimiston pyynnön. Miten saan sen takaisin?

Pyydä freelanceria tai toimistoa ottamaan yhteyttä Partner-tukeen. Se voi määrittää Partner-tilin niin, että kumppani voi lähettää sinulle toisen pyynnön.

Mitä pitäisi tehdä, kun on lopettanut työskentelyn yhteistoimijan kanssa?

Jos et enää tarvitse toimijalta apua, poista hänen tilinsä.

Miten voin ilmoittaa freelanceriin tai toimistoon liittyvästä ongelmasta?

Varmista ensin, ettei ongelma johdu esim. kommunikoinnista tai eroavista odotuksista. Shopify ei ole suoraan vastuussa freelancereihin tai toimistoihin liittyvistä ongelmista, mutta jos Shopify Partner ei mielestäsi noudata Partner-ohjelman sopimusta,täytä Ilmoituslomake Partner-rikkomuksesta.

Sain sähköpostia freelancerilta tai toimistolta, jota en tunne tai halua yhteistyöhön. Mitä kannattaisi tehdä?

Tarkista pyyntö ja vahvista, että et halua ryhtyä yhteistyöhön pyynnön lähettäjän kanssa. Jos et odota pyyntöä tai tunnista lähettäjää, sitä ei kannata hyväksyä.

Jotta voit hallita saamiasi pyyntöjä tehokkaammin, varmista, että valittuna on vaihtoehto yhteistoimijan pyyntökoodin edellyttämisestä. Kun edellytät yhteistoimijan pyyntökoodia, vain koodin haltijat voivat pyytää pääsyä kauppaasi. Tällöin et saa pyyntöjä freelancereilta ja toimistoilta, jotka eivät anna oikeaa koodia.