Toestemmingen samenwerkers

Je kunt samenwerkingsaccounts gebruiken om Shopify-partners rechtstreeks toegang te geven tot het Shopify-beheercentrum via hun eigen Partner Dashboard of via de Shopify-app. Samenwerkermachtigingen geven Partners alleen toegang tot de delen van je winkel die je zelf kiest. Deze accounts tellen niet mee voor het medewerkerslimiet van je winkel.

Alleen de winkeleigenaar of medewerkers met de machtiging Beheer aanvragen van samenwerkers, kunnen app-machtigingen voor samenwerkers bekijken of samenwerkers toegang tot een winkel verlenen. Als een Shopify-partner een aanvraag om toegang tot je winkel heeft ingediend, ontvang je een e-mail over de aanvraag en een melding op Shopify Home.

Je kunt van Shopify-partners eisen dat ze een code voor een samenwerkersaanvraag invoeren wanneer ze een samenwerkersaanvraag indienen, om de aanvragen die je ontvangt effectiever te beheren. Als de code verplicht is, kunnen alleen de partners met wie je de code deelt toegang tot je winkel aanvragen.

Veelgestelde vragen over samenwerkers

Wat zijn samenwerkers?

Samenwerkers zijn Shopify-partners die toegang hebben tot je winkel. Ze zijn vergelijkbaar met medewerkers, maar bieden extra voordelen. Samenwerkers kunnen inloggen vanuit hun partnerdashboard, en je kunt ze de toegang tot je winkel ontzeggen via je winkel-dashboard. Samenwerkers tellen ook niet mee voor je medewerkerslimiet.

Ik werk samen met een freelancer of een bureau. Hoe geef ik ze toegang tot mijn winkel?

Freelancers en bureaus kunnen toegang aanvragen om samen te werken aan je winkel. Je kunt de samenwerkersaanvraagcode vinden en aanvragen controleren in Instellingen > Gebruikers en machtigingen > Samenwerkers.

Van Shopify-partners wordt, om de beveiliging van je winkel te beschermen, vereist dat ze een viercijferige code invoeren wanneer ze een samenwerkeraanvraag indienen. Als je met een freelancer of bureau werkt, kunnen ze pas een aanvraag verzenden nadat je hen de unieke samenwerkersaanvraagcode hebt verstrekt. Verwijs de freelancer of het bureau naar Toegang aanvragen tot de winkel van een klant zodat ze aan de slag kunnen.

Nadat de partner een samenwerkersaanvraag heeft ingediend, kun je de aanvraag bekijken om deze te accepteren of af te wijzen in Instellingen > Gebruikers en machtigingen > Samenwerkers. Geaccepteerde samenwerkers worden vermeld in de sectie Samenwerkers op de pagina Gebruikers en machtigingen.

Is het nodig om een samenwerkersaanvraagcode te vereisen van een freelancer of bureau om toegang aan te vragen tot mijn winkel?

In de sectie Samenwerkers van de pagina Gebruikers en machtigingen is standaard Alleen mensen met een samenwerkersaanvraagcode mogen een samenwerkersaanvraag verzenden geselecteerd. Het wordt aanbevolen dat je een samenwerkersaanvraagcode vereist om de aanvragen die je ontvangt effectiever te beheren.

Als je niet wilt dat samenwerkers eerst een code moeten verstrekken om toegang tot je winkel aan te vragen, selecteer je Iedereen kan een samenwerkersaanvraag verzenden.

Hoe wijzig ik de samenwerkersaanvraagcode?

Als beveiligingslaag kan een freelancer of bureau alleen toegang tot je winkel aanvragen door een viercijferige samenwerkersaanvraagcode in te voeren.

Je kunt de samenwerkersaanvraagcode op elk moment wijzigen door een nieuwe code te genereren. Nadat je een nieuwe samenwerkersaanvraagcode hebt gegenereerd, werken de oude codes niet meer.

Stappen:

1. Klik in het Shopify-beheercentrum op Instellingen > Gebruikers en machtigingen.
  2. Klik in de sectie Samenwerkers op Nieuwe code genereren.
  3. Klik in het dialoogvenster Nieuwe samenwerkersaanvraagcode genereren op Code genereren om de aanvraag te bevestigen.

Welke machtigingen moet ik de freelancer of het bureau geven?

Geef alleen machtigingen af als je je daarbij op je gemak voelt. Als een freelancer of bureau om bepaalde machtigingen vraagt, kan daar een goede reden voor zijn. Als je twijfelt, vraag dan aan de freelancer of het bureau waarom ze deze machtigingen nodig hebben.

Als een samenwerker toegang nodig heeft tot je verzendprofielen, geef je hem of haar de medewerkersmachtigingen voor Producten en Instellingen beheren.

Voor meer informatie over machtigingen, bekijk de pagina Medewerkermachtigingen.

Kan ik zelf bepalen welke apps en kanalen toegankelijk zijn voor samenwerkers?

Ja. Wanneer je de aanvraag om toegang goedkeurt, kun je machtigingen voor apps en kanalen instellen om een samenwerker alleen toegang te geven tot bepaalde apps en kanalen.

Mag een freelancer een samenwerkingsaccount gebruiken om in te loggen bij de Shopify-app?

Ja. Maar samenwerkers moeten minstens één keer bij je winkel inloggen via de pagina Winkels in hun Partner Dashboard voordat ze kunnen inloggen met de Shopify-app.

Ik heb per ongeluk een aanvraag van een freelancer of bureau afgewezen, hoe kan ik deze alsnog goedkeuren?

Vraag de freelancer of het bureau om contact op te nemen met Partner-ondersteuning. Partner-ondersteuning stelt het account van de partner in, zodat de partner je een ander verzoek kan sturen.

Wat moet ik doen als ik de diensten van de samenwerker niet meer nodig heb?

Verwijder hun account als je geen hulp meer nodig hebt van de samenwerker.

Hoe meld ik een probleem met een freelancer of een bureau?

Stel eerst vast of het probleem niet het gevolg is van een communicatieprobleem of uiteenlopende verwachtingen. Shopify is niet rechtstreeks verantwoordelijk voor problemen met freelancers of bureaus. Als je echter van mening bent dat een Shopify-partner de Overeenkomst voor het partnerprogramma niet naleeft, vul je het formulier Meld een overtreding van een partner in.

Ik heb een e-mail gekregen van een freelancer of een bureau waarvan ik het bestaan niet ken of waarmee ik niet wil samenwerken, wat moet ik doen?

Bekijk het verzoek en bevestig dat je niet met hen wilt samenwerken. Accepteer het verzoek niet als je geen verzoek verwacht, of als je de afzender niet herkent.

Selecteer de optie om een samenwerkersaanvraagcode te vereisen als je ontvangen aanvragen effectiever wilt beheren. Wanneer je een samenwerkersaanvraagcode vereist, kunnen alleen partners met de code toegang tot je winkel aanvragen en ontvang je geen aanvragen van freelancers en bureaus die niet de juiste code opgeven.