Ange en aliasdomän för ett mål

Du kan konfigurera beteendet för en domän till att vara en aliasdomän som pekar mot ett måls skyltfönster, men som inte omdirigeras till huvuddomänen. Endast alias-domänen visas i webbläsarens URL.

Begränsningar

Aliasdomäner är mest användbara när andra Shopify-funktioner för webbshoppen inte används för att omdirigera bort från aliaset. Det finns begränsningar att tänka på när du använder dem:

SEO-överväganden

När du använder aliasdomäner rekommenderar vi att innehållet i skyltfönstret skiljer sig från innehållet i huvuddomänen. Sökmotorer kan ranka sökresultaten lägre om flera domäner visar samma innehåll.

Ställ in en domän som ett alias

När du har lagt till domänen som du vill använda som ett alias till din Shopify-admin kan du ställa in den som ett alias i dina domäninställningar.

Steg:

1. Gå till Inställningar > Domäner i din Shopify-administratör.
  2. Klicka på den domän som du vill göra till en aliasdomän.
  3. Klicka på Ändra domäntyp.
  4. Välj Aliasdomän och klicka sedan på Ändra domäntyp.