Ändra din huvuddomän

Din huvuddomän är det domännamn som visas i adressfältet i din webbshop. Som standard använder din huvuddomän formatet your-store-name.myshopify.com när du registrerar dig för Shopify. Om du vill ändra domänen som kunderna använder för att besöka din butik, kan du lägga till en anpassad domän och sedan ställa in din anpassade domän som din huvuddomän.

Målet, din webbshop, kan bara ha en huvuddomän. När du ändrar din huvuddomän omdirigerar andra domäner som du har, till exempel en underdomän eller standardiserad your-store-name.myshopify.com till den nya huvuddomänen. I detta fall omdirigeras en kund som besöker ett annat domännamn som du listat på sidan Domäner automatiskt till den URL som hör till din huvuddomän.

På den här sidan

Innan du börjar

Innan du ändrar din huvuddomän måste du slutföra följande steg:

• Lägga till en anpassad domän till Shopify.
  • Verifiera att din domän har status Ansluten på sidan Domäner i din Shopify-administratör. Det kan ta upp till 48 timmar för din domän att anslutas.

Steg:

1. Gå till Inställningar > Domäner i din Shopify-administratör.
  2. Klicka på domänen som du vill göra till huvuddomän.
  3. Klicka på Ändra domäntyp.
  4. Välj en Huvuddomän.
  5. Klicka på Ändra domäntyp för att spara.

När du har ändrat din huvuddomän visas den nya huvuddomänen för kunder som besöker din webbutik.