Je primaire domein wijzigen

Je primaire domein is de domeinnaam die op de adresbalk wordt weergegeven van je webshop. Je primaire domein heeft standaard de indeling your-store-name.myshopify.com wanneer je je aanmeldt voor Shopify. Als je het domein wilt wijzigen dat klanten gebruiken om je winkel te bezoeken, kun je een aangepast domein toevoegen en instellen als je primaire domein.

Het doel, je webshop, kan maar een primair domein hebben. Wanneer je het primaire domein wijzigt, worden andere domeinen, zoals een subdomein of het standaarddomein your-store-name.myshopify.com, omgeleid naar het nieuwe primaire domein. Als klanten in dit geval een andere domeinnaam invoeren die je op de pagina Domeinen hebt vermeld, worden zij automatisch omgeleid naar de URL van het primaire domein.

Op deze pagina

Voordat je begint

Voltooi de volgende stappen voordat je het primaire domein wijzigt:

• Voeg een aangepast domein toe aan Shopify.
  • Controleer of je domein de status Verbonden heeft op de pagina Domeinen in je Shopify-beheercentrum. Het kan tot 48 uur duren voordat je domein is verbonden.

Stappen:

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Domeinen.
  2. Klik op het domein dat je als het primaire domein wilt instellen.
  3. Klik op Domeintype wijzigen.
  4. Selecteer Primair domein.
  5. Klik op Domeintype wijzigen om op te slaan.

Nadat je je primaire domein hebt gewijzigd, wordt het primaire nieuwe domein weergegeven aan klanten die je webshop bezoeken.