Veiledning for metafelter

Metafelter hjelper deg med å tilpasse funksjonaliteten og utseendet til Shopify-butikken ved å la deg lagre spesialisert informasjon som ikke vanligvis registreres i Shopify-administrator. Metafelter kan brukes internt i Shopify-administrator, og du kan også velge å vise dem i nettbutikken.

Følgende er noen eksempler på metafelter, og hvor du kan bruke dem:

• Opprett fraktinformasjon for produkter, som for eksempel informasjon om emballasje, for produktsiden i Shopify-administrator.
  • Opprett estimert behandlings- eller frakttid, som Sendes på én dag, og vis det på produktsider i nettbutikken.
  • Legg til fargeinformasjon for produkter, som rød, sort eller blå, og vis det på produktsidene i nettbutikken, eller bruk dem til å opprette automatiske samlinger etter metafelter.
  • Noen produktkategorier har kategorimetafelter som inkluderer farge. Når du har valgt en produktkategori for et produkt, kan du legge til fargeoppføringer for metafeltet for fargekategori. Du kan koble fargeoppføringer til variantalternativene. Når du bruker fargeoppføringer som variantalternativer, kan du vise variantalternativer som fargekart for fargealternativer på produktsidene i butikkfronten. Finn ut mer om metafelter for kategorier.

Du kan legge til metafelter for produkter, samlinger, kunder, bestillinger og andre deler av butikken, direkte fra Shopify-administrator.

Hvis du har et Online Store 2.0-tema, kan du koble de fleste metafeltene til temaet ditt ved å bruke temaredigeringsprogrammet. Hvis du bruker eldre temaer, eller ønsker å legge til metafelttyper som temaet ikke støtter, kan du redigere temakoden eller leie inn en Shopify-partner for å få hjelp. Finn ut mer om å leie inn en Shopify-partner.

Opplæring om instruksjoner for produktpleie

I denne opplæringen vil du lære hvordan du oppretter et metafelt for instruksjoner om produktpleie og viser det i nettbutikken.

Dette lærer du

Når du har gjennomført denne opplæringen har du oppnådd følgende:

• Opprettet en metafeltdefinisjon
  • Lagt til verdier i metafelter
  • Publisert metafeltene

Trinn én: opprett en metafeltdefinisjon

1. Gå til Innstillinger > Egendefinerte data i Shopify-administrator.
  2. Klikk på Produktmetafelter i seksjonen Metafelter.
  3. Klikk på Legg til definisjon.
  4. Gi metafeltdefinisjonen navnet Pleieveiledning, og klikk på standardmetafeltdefinisjonen som vises. Finn ut mer om standardmetafeltdefinisjoner.
  5. Klikk på Lagre.

Når metafeltdefinisjonen er lagret kan du begynne å legge til verdier i metafelter.

Trinn to: Legg til verdier i metafelter

1. Fra Shopify administrator går du til Produkter.
  2. Klikk på et produkt du ønsker å vise pleieveiledninger for.
  3. Klikk på Pleieveiledning under Produktmetafelter. Angi pleieinstruksjonene.
  4. Klikk på Lagre.

Gjenta trinnene over for å legge til verdier i metafeltet for andre produkter.

Deretter skal du publisere metafeltet i nettbutikken.

Trinn tre: Publisere metafeltet i nettbutikken

Nå som du har lagt til verdier i metafelter for produkter, er det på tide å vise metafeltet i butikken. Dette trinnet bruker temaredigeringsprogrammet til å velge hvilke blokker og seksjoner metafeltet skal kobles til.

Når du har lagt til en seksjon eller en blokk kan du velge et metafelt ved å klikke på ikonet for å koble til en dynamisk kilde:

Koble til dynamisk kildeikon

1. Fra Shopify-administrator går du til Nettbutikk > Temaer.
  2. Finn temaet du vil redigere, og klikk deretter på Tilpass.
  3. Bruk rullegardinmenyen øverst på skjermen for å velge Produkter > Standardprodukt. Dette laster inn standardproduktmalen i temaredigeringsprogrammet.
  4. Klikk på Legg til blokk > Sammenleggbar rad i seksjonen Produktinformasjon.
  5. Skriv inn en overskrift.
  6. Valgfritt: velg et ikon fra listen, eller klikk på Ingen for å ikke vise et ikon.
  7. Klikk på ikonet Koble til dynamisk kilde ved siden av radinnhold og velg Pleieveiledning.
  8. Klikk på Lagre for å publisere instruksjonene for produktpleie.

Pleieveiledninger vises bare med produkter de er koblet til, og seksjonen fylles ikke ut for produkter som ikke har en verdi for dette metafeltet. Det betyr at du kan sette opp én enkelt produktmal som fungerer for alle produktene dine.