Tutorial over metavelden

Met metavelden kun je de functionaliteit en het uiterlijk van je Shopify-winkel aanpassen door gespecialiseerde informatie op te slaan die normaal gesproken niet wordt vastgelegd in het Shopify-beheercentrum. Je kunt metavelden intern gebruiken in het Shopify-beheercentrum en je kunt er ook voor kiezen om ze weer te geven in de webshop.

Hieronder vind je enkele voorbeelden van metavelden en waar je ze kunt gebruiken:

• Maak verzendinstructies aan voor producten, zoals informatie over verpakkingsmateriaal, voor de productpagina in het Shopify-beheercentrum.
  • Maak een geschatte verwerkings- of verzendtijd aan, zoals Wordt binnen een dag verzonden, en geef deze weer op productpagina's in de webshop.
  • Voeg kleurinformatie toe voor producten, zoals rood, zwart of blauw, en geef deze weer op productpagina's in de webshop of gebruik deze om geautomatiseerde collecties aan te maken via metavelden.
  • Sommige productcategorieën bevatten categoriemetavelden zoals de kleur. Nadat je een categorie in een product hebt geselecteerd, kun je kleuritems toevoegen voor het kleurcategoriemetaveld. Je kunt kleuritems aan keuzevarianten koppelen. Wanneer je kleuritems als keuzevarianten gebruikt, kun je keuzevarianten weergeven als stalen voor keuzekleuren op de productpagina's van je webshop. Hier vind je meer informatie over categoriemetavelden.

Je kunt metaobjecten toevoegen aan producten, collecties, klanten, bestellingen en andere delen van de winkel, rechtstreeks vanuit het Shopify-beheercentrum.

Als je een Online Store 2.0-thema hebt, kun je de meeste metavelden met de themabewerker aan je thema koppelen. Als je vintage thema's gebruikt of als je metaveldtypen wilt toevoegen die niet worden ondersteund door het thema, kun je de themacode bewerken of een Shopify-partner inhuren om je te helpen. Meer informatie over Een Shopify-partner inhuren.

Tutorial voor productverzorgingsinstructies

In deze tutorial leer je hoe je een metaveld aanmaakt voor productverzorgingsinstructies en hoe je dit weergeeft in de webshop.

Wat je gaat leren

Als je klaar bent met deze tutorial, heb je het volgende bereikt:

• een metavelddefinitie aangemaakt
  • waarden toegevoegd aan metavelden
  • metavelden gepubliceerd

Stap een: Een metavelddefinitie aanmaken

1. Ga vanuit het Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Aangepaste gegevens.
  2. Klik in de sectie Metavelden op Productmetavelden.
  3. Klik op Definitie toevoegen.
  4. Geef de naam Verzorgingsgids aan de metavelddefinitie en klik op de standaardmetavelddefinitie die wordt weergegeven. Hier vind je meer informatie over standaardmetavelddefinities.
  5. Klik op Opslaan.

Nadat de metavelddefinitie is opgeslagen, kun je beginnen met het toevoegen van waarden aan metavelden.

Stap twee: Waarden aan metavelden toevoegen

1. Ga vanuit het Shopify-beheercentrum naar Producten.
  2. Klik op een product waar je verzorgingsinstructies voor wilt hebben.
  3. Klik in Productmetavelden op Verzorgingsgids. Voer de verzorgingsinstructies in.
  4. Klik op Opslaan.

Herhaal de bovenstaande stappen om waarden toe te voegen aan het metaveld bij andere producten.

Vervolgens publiceer je het metaveld in de webshop.

Stap drie: Het metaveld in je webshop publiceren

Nu je waarden aan de metavelden voor producten hebt toegevoegd, is het tijd om het metaveld weer te geven in de winkel. Bij deze stap gebruik je de themabewerker om de blokken en secties te selecteren waar je het metaveld aan koppelt.

Nadat je een sectie of blok hebt toegevoegd, kun je een metaveld selecteren door op het pictogram van de dynamische bron voor verbinden te klikken:

Verbind dynamisch bronpictogram

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar webshop > Thema's.
  2. Zoek het thema dat je wilt bewerken en klik vervolgens op Aanpassen.
  3. Gebruik de vervolgkeuzelijst bovenaan het scherm om Producten > Standaardproduct te selecteren. Hiermee laad je de standaardproducttemplate in de themabewerker.
  4. Klik in de sectie Productgegevens op Blok toevoegen > Uitklapbare rij.
  5. Voer een koptekst in.
  6. Optioneel: Kies een pictogram in de lijst of klik op Geen als je geen pictogram wilt gebruiken.
  7. Klik naast contentrij op het pictogram Dynamische bron koppelen en selecteer Verzorgingsgids.
  8. Klik op Opslaan om de productverzorgingsinstructies te publiceren.

De verzorgingsinstructies worden alleen weergegeven bij de producten waaraan ze zijn gekoppeld en de sectie wordt niet ingevuld voor producten zonder waarde voor dat metaveld. Dat betekent dat je één producttemplate kunt instellen die voor alle producten werkt.