Anpassa betalningsmetoder och leveransalternativ i kassan

Om du vill anpassa hur betalningsmetoder och leveransalternativ visas för dina kunder i kassan kan butiker med Basic Shopify-planen eller högre installera och konfigurera en kassaapp och sedan välja de anpassningar som ska användas i kassan.

Apputvecklare och Shopify-partners kan skapa offentliga eller anpassade appar med betalningsanpassningar och leveransanpassningar. Beroende på vilka appar du installerar kan du dölja, byta ordning på, och döpa om betalningsmetoder och leveransalternativ i kassan.

Apptillgänglighet

Vissa appar som anpassar eller utökar kassan är tillgängliga för företag som prenumererar på Basic Shopify-planen eller högre. Tillgängliga appar kräver inte användning av kassaredigeraren, som är en kassafunktion endast för Plus.

App-typ Basic Shopify-plan eller högre Shopify Plus
Appar byggda med apptillägg för web pixel
Appar byggda med apptillägg för efterköp
Offentliga appar som skapats med Shopify Functions
Anpassade appar byggda med Shopify Functions
Appar byggda med ui-tillägg för kassa

Lägga till en anpassning av betalningsmetod

Om du vill anpassa dina betalningsmetoder i kassan måste du installera en tredjepartsapp som stöder anpassningar av betalningsmetod och sedan konfigurera dina anpassningar.

Steg 1: Installera en app för anpassning av betalningsmetod

Du kan installera flera kassaanpassningsappar som ger olika anpassningsalternativ.

Steg:

1. Gå till Shopify App Store och sök efter appen för betalningsmetoder som passar ditt företag.
  2. Klicka på Lägg till app.
  3. Klicka på Installera app.

Steg 2: Konfigurera och aktivera dina anpassningar

När du har installerat en app för anpassning av betalningsmetod kan du konfigurera och aktivera dina anpassningar.

Steg:

1. Gå till Inställningar > Betalningar i din Shopify-admin.
  2. I avsnittet Betalningsanpassningar, klicka på Hantera.
  3. Lägg till din anpassning:

1. Klicka på Lägg till anpassning.
    2. Välj en anpassning.
    3. Konfigurera anpassningen och klicka sedan på Spara.
  4. Valfritt: Klicka på Lägg till anpassning om du vill lägga till fler anpassningar.

5. Välj de anpassningar som du vill använda.

6. Klicka på Aktivera.

Lägga till en leveransanpassning

Om du vill anpassa dina leveransalternativ i kassan måste du installera en tredjepartsapp som stöder leveransanpassning och sedan konfigurera dina anpassningar.

Steg 1: Installera en app för leveransanpassning

Du kan installera flera kassaanpassningsappar som ger olika anpassningsalternativ.

Steg:

1. Gå till Shopify App Store och sök efter den app för leveransanpassning som passar ditt företag.
  2. Klicka på Lägg till app.
  3. Klicka på Installera app.

Steg 2: Konfigurera och aktivera dina anpassningar

När du har installerat en app för leveransalternativ kan du konfigurera och aktivera dina anpassningar.

Steg:

1. Gå till Inställningar > Frakt och leverans från din Shopify-admin.
  2. I avsnittet Leveransanpassningar klickar du på Hantera.
  3. Lägg till din anpassning:

1. Klicka på Lägg till anpassning.
    2. Välj en anpassning.
    3. Konfigurera anpassningen och klicka sedan på Spara.
  4. Valfritt: Klicka på Lägg till anpassning om du vill lägga till fler anpassningar.

5. Välj de anpassningar som du vill använda.

6. Klicka på Aktivera.

Lägg till varukorgs- och kassavalidering

Om du vill validera information om en kunds varukorg eller kassa måste du installera en tredjepartsapp som stöder varukorgs- och kassavalidering.

Appar som stöder varukorgs- och kassavalidering kan låta dig tillämpa regler i kassan, till exempel att begränsa kvantiteten av en produkt som kunden kan köpa eller se till att kunderna fyller i anpassade fält i kassan.

När du har installerat en varukorgs- och kassavalideringsapp kan du konfigurera och aktivera dina valideringsregler.

Steg:

1. Från din Shopify-administratör går du till Inställningar > Kassa.
  2. Klicka på Kassaregler i avsnittet Kassa.
  3. Lägg till din valideringsregel:

1. Klicka på Lägg till regel.
    2. Välj en valideringsregel som du vill lägga till.
  4. Valfritt: Om du vill lägga till fler valideringsregler klickar du på Lägg till regel.

5. Valfritt: Om du vill redigera en valideringsregel klickar du på ... och sedan på Redigera regel för den regeln.

6. Klicka på ... och sedan på Aktivera för den valideringsregel som du vill aktivera