Je eigen bestellingen in bulk afhandelen

Je kunt bulkacties gebruiken voor de afhandeling van meerdere bestellingen tegelijk. Bulkacties die de fulfilment van een bestelling betreffen, kosten wat extra tijd. Wanneer je een van deze acties gebruikt, toont een indicatorpaneel in het Shopify-beheercentrum de voortgang van de acties. Klik op Paneel verbergen om het paneel te minimaliseren.

Als de actie is afgerond op alle geselecteerde bestellingen, wordt het paneel verwijderd en verschijnt er een succesmelding. Als de actie voor sommige bestellingen niet kon worden uitgevoerd, dan toont het voortgangspaneel het aantal bestellingen waarvoor de actie niet is gelukt. Klik op Weergave om de bestellingen te bekijken waarvoor de actie niet is uitgevoerd.

Als je meer dan 250 bestellingen selecteert om een bulkactie op uit te voeren, is bepaalde functionaliteit mogelijk niet beschikbaar, afhankelijk van de actie die je uitvoert.

Markeren als afgehandeld

Met de bulkactie Markeren als afgehandeld wijzig je de fulfilmentstatus van een bestelling in Afgehandeld. Dit geldt voor winkels die bestellingen handmatig afhandelen. Als je Shopify Shipping niet gebruikt, voeg je trackingnummers aan de bestellingen toe.

Stappen:

1. Ga vanuit het Shopify-beheercentrum naar Bestellingen.

2. Optioneel: klik op het tabblad Openstaand om alleen de bestellingen te bekijken die moeten worden afgehandeld.

3. Selecteer de bestellingen die je wilt vervullen door op de selectievakjes te klikken.

4. Klik op Markeren als afgehandeld.

5. Optioneel: Vink het selectievakje Een melding naar de klant sturen om je klanten melding met verzendbevestiging te sturen.

6. Klik op Markeren als afgehandeld.

Markeren als openstaand

De bulkactie Markeren als openstaand wijzigt de fulfilmentstatus van een bestelling in Openstaand.

Stappen:

1. Ga vanuit het Shopify-beheercentrum naar Bestellingen.

2. Selecteer op de pagina Bestellingen de bestellingen die je als 'openstaand' wilt markeren.

3. Klik op ...en selecteer Markeren als openstaand.

4. Selecteer de bestellingen die je als 'openstaand' wilt markeren op basis van fulfilmentmethoden.

5. Klik op Markeren als openstaand.

Een indicator in het Shopify-beheercentrum toont de voortgang van het markeren van bestellingen als 'openstaand'.

Meer informatie over de fulfilmentstatus.

Bestelling annuleren

Met de bulkactie Bestelling annuleren worden bestellingen geannuleerd die klanten in je winkel hebben geplaatst.

Wanneer je een bestelling annuleert, kun je een terugbetaling naar je klant sturen. Terugbetalingen kunnen alleen worden uitgegeven voor bestellingen die zijn betaald. Als de betaling voor een bestelling al ongeldig is gemaakt, de betaling is geautoriseerd maar nog niet vastgelegd, of de bestelling de status 'Betaling in behandeling' heeft, kan de bestelling worden geannuleerd, maar wordt er geen terugbetaling naar de klant gestuurd.

Wanneer je bestellingen annuleert, kun je via een indicator de voortgang van de annuleringen in het Shopify-beheercentrum volgen. Meer informatie over het annuleren van bestellingen.

Stappen:

1. Ga vanuit het Shopify-beheercentrum naar Bestellingen.

2. Gebruik de selectievakjes om de bestellingen te selecteren die je wilt annuleren.

3. Klik op ... en daarna op Bestellingen annuleren.

4. Kies in de sectie Terugbetaling hoe je de terugbetalingen wilt doen:

• Selecteer Nu als je nu een volledige terugbetaling wilt uitgeven.
    • Selecteer Later als je later wilt terugbetalen.
  5. Selecteer de reden voor de annulering in de vervolgkeuzelijst Reden.

6. Optioneel: Voer in het veld Opmerking van medewerker een interne notitie over de annulering in.

7. Optioneel: Selecteer Voorraad aanvullen om de terugbetaalde artikelen weer in de voorraad op te nemen.

8. Optioneel: Selecteer Een melding versturen naar de klant om je klanten te laten weten dat de bestelling is geannuleerd.

9. Klik op Bestellingen annuleren.

Fulfilment aanvragen

Met de bulkactie Fulfilment aanvragen wordt een aanvraag naar fulfilmentservices verzonden om de geselecteerde bestellingen af te handelen.

Er kan maar één fulfilmentservice aan een fulfilmentbestelling gekoppeld zijn. De bulkactie Fulfilment aanvragen kan gevolgen hebben voor bestellingen die door meerdere fulfilmentservices worden afgehandeld, maar de actie kan niet veranderen welke service voor die bestellingen wordt gebruikt.

Stappen:

1. Ga vanuit het Shopify-beheercentrum naar Bestellingen.

2. Selecteer op de pagina Bestellingen welke bestellingen moeten worden afgehandeld.

3. Klik op ...en selecteer Fulfilment aanvragen.

4. Als er meerdere fulfilmentservices zijn, selecteer je de services waarnaar fulfilmentaanvragen moeten worden verzonden. De standaard fulfilmentservice voor elke fulfilment ontvangt de aanvraag.

5. Optioneel: Selecteer Na afhandeling meldingen naar klanten verzenden om een e-mail naar klanten te sturen wanneer hun bestelling is afgehandeld.

6. Klik op Fulfilment aanvragen.

Een indicator in het Shopify-beheercentrum toont de voortgang van de fulfilmentaanvragen.

Meer informatie over het aanvragen van fulfilment.

Fulfilmentaanvraag annuleren

Met de bulkactie Fulfilmentaanvraag annuleren stuur je een e-mail naar fulfilmentservices om een lopende fulfilmentaanvraag te annuleren. Hiermee wordt de status van geselecteerde bestellingen gewijzigd in Openstaand. Je kunt vervolgens een nieuw verzendlabel kopen of de bestelling handmatig afhandelen.

Er kan maar één fulfilmentservice aan een fulfilmentbestelling gekoppeld zijn. De bulkactie Fulfilmentaanvraag annuleren kan gevolgen hebben voor bestellingen die door meerdere fulfilmentservices worden afgehandeld, maar de actie kan niet wijzigen welke fulfilmentservice voor deze bestellingen wordt gebruikt.

Stappen:

1. Ga vanuit het Shopify-beheercentrum naar Bestellingen.

2. Selecteer op de pagina Bestellingen de bestellingen waar je de fulfilment voor wilt annuleren. Deze bestellingen moeten de Fulfilmentstatus In behandeling hebben.

3. Klik op ... en selecteer Fulfilmentaanvraag annuleren.

4. Als er meerdere fulfilmentservices zijn, selecteer dan de services waarnaar annuleringsaanvragen moeten worden verzonden. De standaard fulfilmentservice voor elke fulfilment ontvangt de aanvraag.

5. Klik op Aanvragen annuleren.

Een indicator in het Shopify-beheercentrum toont de voortgang van de annuleringsaanvragen.

Meer informatie over het annuleren van fulfilments.