Een winkel voor 'Print on demand' instellen in Shopify

Het verkopen van print on demand-producten is een eenvoudige manier om een bedrijf te starten. Tijdens het proces van Print on demand, werk je samen met een leverancier om producten als honkbalpetjes of tassen te personaliseren met je ontwerpen. De leverancier produceert de op maat gemaakte bestelling, terwijl jij deze promoot en in je webshop verkoopt.

Je kunt 'print on demand' gebruiken met Shopify door een externe print on demand-app te installeren. Je kunt de app gebruiken om producten en bestellingen te beheren. De print on demand-service verzendt de producten naar je klanten.

Je kunt de volgende controlelijst gebruiken om je eigen webshop met Print on demand-producten in te stellen. Elke stap die je in Shopify uitvoert heeft een link naar uitgebreide instructies. Het installatieproces duurt een dag of twee en je kunt altijd teruggaan naar deze controlelijst om te zien wat je vervolgens moet doen.

Voordat je begint

Aan de hand van de controlelijst:

• Weet je welke producten je wilt verkopen, en wat voor ontwerp je wilt.
  • Zet je een webshop bij Shopify op met een app van derden voor Print on demand.

Als je hulp nodig hebt bij het nemen van deze beslissingen, lees dan meer over print on demand in de Shopify-blog of neem contact op met andere ondernemers in de Shopify Community.

Voeg je winkelinformatie toe

Voordat je producten toevoegt, moet je je bedrijfsinformatie invoeren op Shopify. Door je contactgegevens, bedrijfsnaam en factuurgegevens toe te voegen, en door een betalingsverschaffer in te stellen, zorg je ervoor dat je bestellingen kunt ontvangen en betaald kan worden.

Je app voor Print on demand instellen en producten toevoegen

Print on demand-services hebben zo hun eigen voordelen en kosten. Zorg er dus voor dat je je research doet om de juiste service voor je bedrijf te vinden. Je kunt een lijst bekijken met print on demand-apps voor Shopify in de Shopify App Store, en meer lezen over elke service op de pagina van de app-ontwikkelaar.

Shopify biedt geen services voor Print on demand, dus alle apps die met Shopify werken, zijn ontwikkeld door derden. Dit betekent dat je contact moet opnemen met de ontwikkelaar van de app of de service Print on demand om hulp bij de app of bij bestellingen voor Print on demand te krijgen.

Nadat je de producten hebt gemaakt via de service Print on demand door je ontwerp aan de aanpasbare producten toe te voegen, kun je de app gebruiken om de producten met Shopify te synchroniseren, zodat je ze in je webshop kunt verkopen.

De volgende stappen bieden een algemeen overzicht van wat je moet doen om app voor Print on demand in te stellen, maar je kunt ook de ondersteunende documentatie van elke app lezen voor stapsgewijze informatie over hoe je het kunt integreren met Shopify. Meer informatie over hulp met apps van derden.

Je webshop en afrekenproces instellen

Nadat je de app Print on demand hebt ingesteld en een aantal producten hebt aangepast, kun je je producten synchroniseren met Shopify, zodat je klanten ze in je webshop kunnen kopen. Je kunt je thema zo aanpassen dat je merk wordt weerspiegeld in de afbeeldingen, kleuren en winkelopmaak. Andere manieren om je winkel aan te passen, zijn onder andere het instellen van een aangepast domein en het instellen van je webshop-navigatie om je producten in menu's te organiseren.

Bereid je voor op de opening

Zorg ervoor dat je het afhandelingsproces en de verzendkosten begrijpt die zijn vastgesteld door de service Print on demand voordat je je winkel opent. Bestellingen met producten voor Print on demand, kunnen automatisch worden afgehandeld en door de service worden verzonden. Wanneer je je winkelbeleid toevoegt, moet je ervoor zorgen dat het verzendbeleid van je winkel rekening houdt met de verwachtingen die worden gesteld door de service Print on demand die je gebruikt. In de meeste gevallen kun je die informatie vinden op de site van de app-ontwikkelaar.

Nadat je winkelbeleid hebt toegevoegd, kun je besluiten om het checkout-proces aan te passen. Je kunt ook transacties testen om te zien hoe het checkout-proces verloopt. Verwijder het wachtwoord voor je webshop en ga aan de slag met het promoten van je winkel aan klanten wanneer je klaar bent om je webshop te openen.