Winkelbeleid toevoegen

Je kunt de volgende beleidsregels toevoegen of genereren voor je Shopify-winkel:

• Retourbeleid
  • Privacybeleid
  • Algemene voorwaarden
  • Verzendbeleid
  • Wettelijke kennisgeving
  • Abonnementsbeleid

Winkelbeleid in het Engels toevoegen of genereren

Je kunt beleidsregels toevoegen of genereren voor je winkel. Je kunt HTML gebruiken in de content van je winkelbeleid.

Als je een app gebruikt om productabonnementen in je winkel aan te bieden, wordt een gegenereerde template weergegeven aan klanten wanneer het annuleringsbeleid voor aankoopopties in de instellingen leeg is. Dit beleid is gekoppeld aan de tekst Abonnementsbeleid in de checkout.

Hoewel Shopify templates kan genereren, Ben je verantwoordelijk voor het volgen van je gepubliceerde beleid. Controleer je beleidsregels dan ook zorgvuldig voordat je ze toevoegt.

Stappen:

1. Ga vanuit het Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Beleid.
  2. Voer de beleidsregels voor je winkel in of klik op Create from template om de standaardtemplate in te vullen. Gebruik de RTF-editor om stijl en opmaak toe te voegen aan je beleid en links en afbeeldingen toe te voegen.
  3. Controleer je beleid en breng zo nodig wijzigingen aan.
  4. Klik op Save om je beleid toe te voegen.

Wanneer je winkelbeleid toevoegt, wordt in de voettekst van de checkoutpagina's automatisch een link naar het beleid geplaatst. Het kan nodig zijn dat klanten de beleidsregels bekijken voor ze afrekenen, dus het is een goed idee om een link naar die pagina's in je winkelnavigatie op te nemen.

Beleid in het Frans, Italiaans of Spaans genereren

Je kunt ook een beleid genereren in het Frans, Italiaans of Spaans.

Templates voor een beleid in het Frans:

Templates voor een beleid in het Italiaans:

Templates voor een beleid in het Spaans:

Aangepaste pagina's toevoegen om juridische informatie weer te geven

Je kunt webpagina's maken in je Shopify-beheercentrum. Webpagina's zijn handig voor het publiceren van informatie die bijna nooit verandert of die klanten vaak raadplegen, zoals een pagina Over ons of een pagina Contact opnemen.

Ontdek hoe je pagina's aan je webshop toevoegt en een link maakt naar die pagina's in het navigatiegedeelte van je winkel.

Verwijder je verzendbeleid van productpagina's

Als je een gratis thema van Shopify gebruikt dat na november 2018 is gedownload en je je verzendbeleid hebt toegevoegd, bevatten de productpagina's in je webshop een link naar je verzendbeleid. Dit is om eventuele extra kosten in verband met het product of de verzendvoorwaarden te communiceren.

Je kunt deze link verwijderen door de taal van je thema te bewerken.

Stappen:

1. Ga naar webshop > Thema's.
  2. Klik naast je huidige thema op de knop ... > Content van standaardthema bewerken.
  3. Typ in het zoekvak verzendbeleid html.
  4. Vervang de content in het html-vak van het Verzendbeleid door één spatie.
  5. Klik op Opslaan.

Voeg beleid toe aan je winkelmenu's

Standaard worden links naar je beleid vermeld in de voettekst van de checkout. Een link naar je retourbeleid wordt ook vermeld op de pagina voor het controleren van de bestelling. Een link naar je verzendbeleid wordt vermeld op de productpagina's en in de winkelwagen.

Je kunt je menu's bijwerken om dit beleid op te nemen.

Stappen:

1. Ga naar webshop > Navigatie.
  2. Klik op de naam van het menu waaraan je het beleid wilt toevoegen.
  3. Voeg het gewenste beleid toe aan het menu:

1. Klik op Menuoptie toevoegen.
    2. Voer een naam in voor de menuoptie van het beleid en zoek vervolgens naar je beleid.
    3. Klik op Toevoegen.
  4. Klik op Menu opslaan.

Je kunt directe links naar je beleid toevoegen door het volgende toe te voegen aan het einde van de domeinnaam van je winkel:

• Retourbeleid: /policies/refund-policy
  • Privacybeleid: /policies/privacy-policy
  • Servicevoorwaarden: /Policies/Terms-of-service
  • Verzendbeleid: /Policies/Shipping-Policy
  • Abonnementsbeleid: /policies/subscription-policy

Als je domeinnaam bijvoorbeeld johns-apparel.myshopify.com is, zou een directe link naar je verzendbeleid johns-apparel.myshopify.com/policies/shipping-policy zijn.