De opties voor het checkoutformulier bewerken

Je kunt sommige velden op de checkoutpagina's wijzigen om de bijbehorende gegevens verplicht of optioneel te maken of ze niet op te nemen. Niet alle velden voor checkoutformulieren kunnen worden bewerkt.

Contactmogelijkheden voor klanten

De sectie Contactmethode voor klant bepaalt determines welke contactmogelijkheden bij de checkout aan klanten worden getoond. Je kunt de volgende opties wijzigen:

• Selecteer welke contactmethode klanten kunnen gebruiken bij de checkout. Je kunt kiezen uit de volgende opties:

• telefoonnummer of e-mailadres
    • alleen e-mailadres
  • Selecteer of je een link wilt weergeven om klanten te vragen de Shop-app te downloaden.

• Selecteer of je klanten wilt laten inloggen bij hun account voordat ze afrekenen.

Aangepaste informatie

De sectie Klantgegevens bepaalt welke gegevens klanten moeten invoeren als onderdeel van het checkout-proces. Je kunt de volgende formulieropties wijzigen:

Tabel met een beschrijving van de beschikbare formulieropties voor elk van de velden met klantgegevens.
Aangepaste informatie Beschrijving Formulieropties
Volledige naam Voor- en achternaam zijn twee afzonderlijke formuliervelden. Je kunt deze combineren in een formulierveld door Alleen de achternaam vereisen te selecteren.
  • Alleen achternaam vereisen
  • Voor- en achternaam vereisen
Bedrijfsnaam Als klanten iets invoeren in het veld Bedrijfsnaam, krijgen ze toegang tot verzendopties die alleen beschikbaar zijn voor vestigingsadressen. Als je niet verkoopt aan bedrijven, kun je het veld verwijderen door Niet opnemen te selecteren in de opties voor het checkoutformulier.

Als je de bedrijfsnaam als verplicht instelt tijdens de checkout, worden sommige versnelde checkoutopties (zoals Apple Pay en Meta Pay) niet als opties weergegeven.
  • Niet opnemen
  • Optioneel
  • Verplicht
Adresregel 2 (bijv. appartementnummer) Bij de secundaire adresregel kunnen klanten een secundaire adreseenheid invoeren, zoals een appartement-, verdiepings-, unit- of afdelingsnummer. Dit formulierveld mag alleen daarvoor worden gebruikt.

Als deze optie voor het formulierveld is ingesteld op Vereist of Niet opnemen, kunnen sommige klanten mogelijk niet doorgaan met hun aankoop, afhankelijk van het type woning.
  • Niet opnemen
  • Optioneel
  • Verplicht
Telefoonnummer van het bezorgadres Als de betalingsprovider of vervoerder vereist dat de klant een telefoonnummer verstrekt om de checkout te voltooien, stel je het formulierveld voor telefoonnummers in op verplicht. Als sommige klanten hun aankopen annuleren omdat ze hun telefoonnummer niet willen opgeven tijdens de online checkout, kun je het formulierveld voor telefoonnummers instellen op optioneel.
  • Niet opnemen
  • Optioneel
  • Verplicht

Alle andere formulieropties zijn altijd vereist, inclusief de optie Deze gegevens opslaan voor de volgende keer in het checkoutformulier.

Als een klant tijdens de checkout Deze gegevens opslaan voor de volgende keer selecteert, slaat de browser van de klant de contactgegevens en bezorgadresgegevens op die ze voor je winkel hebben ingevoerd. De volgende keer dat klanten je checkout gebruiken, vult de browser automatisch de contactgegevens en bezorgadresgegevens in. Shopify slaat de opgeslagen gegevens van de klant niet op. De gegevens worden in de cache geplaatst door de browser van de klant. Na een jaar zorgt Shopify ervoor dat de browser de in cache geplaatste gegevens van de klant opschoont, tenzij de klant de cache eerder heeft gewist.

Stappen:

Marketingopties

In de sectie Marketingopties bepaal je welke opties voor het aanmelden voor marketing tijdens de checkout aan klanten worden weergegeven. Je kunt de volgende opties activeren:

• E‑mail

• Als je Vooraf geselecteerd inschakelt, betekent dit dat de klant tijdens het afrekenen de optie voor het ontvangen van marketingberichten expliciet moet uitschakelen.
  • sms