Sende bestillingsoppdateringer på e-post

Når du bekrefter eller sender bestillinger, kan kundene dine automatisk motta en e-post som sender dem til siden med bestillingsstatus. Følg disse trinnene for å automatisk inkludere en kobling til siden med bestillingsstatus i frakt- og bestillings-e-poster.

Steg 1: Konfigurer e-postmalene dine

E-postmaler kontrollerer hvilken informasjon som sendes til kunder. Du kan bruke Shopifys standardmaler for e-post eller tilpassede e-postmaler. Følgende e-postmaler kan inneholde en kobling til siden med bestillingsstatus:

• Bestillingsbekreftelse
  • Fraktbekreftelse
  • Fraktoppdatering

For å sette opp disse e-postmeldingene slik at de kobler til kundens side med bestillingsstatus, velger du det alternativet som best beskriver deg:

Jeg har ikke tilpasset malene for bestillingsbekreftelse eller frakt-e-postmeldinger

Hvis du bruker Shopifys standardmaler, inkluderer e-postmalene automatisk en kobling til kundens side med bestillingsstatus.

Følg disse trinnene for å legge til et sporingsnummer:

1. Legg til et sporingsnummer i bestillingene. Koblingen til bestillingsstatus sendes automatisk til kunden når du oppdaterer bestillinger med sporingsnumre.
  2. Test funksjonaliteten.

Sjekk om e-postmalene er tilpasset

Jeg har tilpasset e-postmalene

Fordi du har tilpasset bestillingsbekreftelsen, fraktbekreftelsen eller fraktoppdateringsmalene, kan ikke Shopify inkludere en kobling til siden for bestillingsstatus i e-postene.

Hvis du vil inkludere en kobling til siden med bestillingsstatus i en egendefinert e-postmal, gjør du ett av følgende:

Legge til URL-adressen for bestillingsstatus manuelt i e-postmaler

For å sørge for at bestillings- og frakt-e-postene inneholder nettadressen for bestillingsstatus for kundene dine, kan du legge til en Liquid-kode i fraktbekreftelsen, fraktoppdateringen og maler for bestillingsbekreftelse.

Steg:

Du kan endre denne meldingen slik at den passer merkevaren din. Du trenger bare å kopiere (ctrl + C på PC eller command + C på Mac) og lime inn (ctrl + V på PC eller command + V på Mac) koden {{ order_status_url }} nøyaktig slik den vises her.

Steg 2: Legg til et sporingsnummer for en bestilling

Når e-postmalene er satt opp til å sende en kobling til siden med bestillingsstatus, må du legge til sporingsnumre i bestillingene.

Steg 3: Test funksjonaliteten

Når du har satt opp e-postene for bestillingsstatus, kan du teste kasseopplevelsen ved å legge inn en testbestilling. Dette er viktig hvis du har lagt til en kode i Ytterligere skript-boksen eller en egendefinert kode fra en tredjepartsapp.

Steg:

1. Følg instruksjonene for å legge inn en testbestilling. Bruk e-posten din når du sjekker ut, og velg et støttet budfirma.
  2. I Shopify-administratoren oppfyller du bestillingen og legger til et sporingsnummer.

Hvis du bruker en tredjepartsapp og merker noe uvanlig, kan det være en konflikt i den egendefinerte koden fra en tredjepartsapp. Kontakt apputvikleren for å løse problemet. Du finner informasjonen deres ved å søke etter appens navn i Shopify App Store.