Legge inn en testbestilling

Ved å legge inn en testbestilling kan du sørge for at betalingsprosessen og innstillingene for bestillingsbehandling, lagerbeholdning, levering, e-postvarsler og avgifter er riktige.

Du blir ikke belastet for en testbestilling. Du bør legge inn minst én testbestilling når du setter opp butikken, eller etter du har gjort endringer i betalingsinnstillingene.

Du kan legge inn en testbestilling ved å simulere en transaksjon gjennom Shopifys fiktige gateway, eller, dersom du bruker Shopify Payments, kan du teste konfigurasjonen din ved å bruke testmodus for Shopify Payments.

Du kan også bruke en ekte betalingsleverandør, og deretter kansellere og refundere bestillingen umiddelbart. Du kan være underlagt gebyrer fra betalingsbehandleren du bruker.

Du kan bare teste en betalingsgateway hvis du har valgt et betalt abonnement.

Legg inn en testbestilling ved å simulere en transaksjon

Du kan konfigurere Shopifys fiktive gateway for å simulere en transaksjon i nettkassen. Den fiktive gatewayen er en betalingsleverandør som alle butikker kan bruke for å opprette testbestillinger. Når den fiktive gatewayen er aktiv, vil alle bestillinger du oppretter være en testbestilling. Testkjøpsbeløpet må være større enn tilsvarende 1 USD i alle valutaer.

For å opprette en bestilling må du oppgi testbetalingsinformasjon i kassen. Du kan simulere ulike typer transaksjoner, avhengig av hva slags informasjon du oppgir.

Steg:

1. Hvis du har aktivert en betalings leverandør for kredittkort, må du deaktivere den før du fortsetter. Klikk administrer > Deaktiver (denne knappen viser også navnet til betalings leverandøren, for eksempel Deaktiver Shopify Payments), og bekreft deretter deaktiveringen.
  2. Gjør ett av følgende:

1. Hvis du har aktivert Shopify Payments:
      • I Shopify Payments-delen klikker du på Administrer.
      • Klikk på Bytt til en tredjepartsleverandør nederst på siden, og klikk deretter på Bytt til en tredjepartsleverandør på nytt for å bekrefte.
    2. Hvis du ikke har aktivert Shopify Payments, klikker du på Se alle andre leverandører i Shopify Payments-seksjonen.
    3. Hvis Shopify Payments ikke er tilgjengelig i landet ditt, klikker du på Velg en leverandør i seksjonen Betalingsleverandører.
  3. Velg (for testing) Bogus Gateway fra listen.

4. Klikk Aktiver (for testing) Bogus Gateway.

5. Klikk på Lagre.

6. Gå til nettbutikken og legg inn en bestilling som kunde. I kassen angir du følgende kredittkortdetaljer i stedet for ekte numre:

Kortinformasjonen må angis når du tester kassen med den fiktive gatewayen
Feltnavn Opplysningene du skal oppgi
Navn på kortet Angi Bogus Gateway
Kredittkortnummer

Angi hver av disse i sin tur for å simulere ulike typer transaksjoner:

• Angi 1 for å simulere en vellykket transaksjon
  • Angi 2 for å simulere en mislykket transaksjon
  • Angi 3 for å simulere et unntak (dette genererer en melding som indikerer at det har oppstått en feil med leverandøren)
CVV Angi et tresifret nummer (for eksempel 111).
Utløpsdatoen Angi en hvilken som helst dato i fremtiden.
  1. Når du er ferdig med testingen klikker du Administrer ved siden av (for testing) Bogus Gateway i Shopify-administrator.

2. Klikk Deaktiver (for testing) Bogus Gateway for å fjerne denne gatewayen fra kassen.

Legg inn en testbestilling med en ekte transaksjon

Du kan legge inn en testbestilling gjennom en ekte betalingsleverandør, og deretter umiddelbart kansellere og refundere bestillingen. Du kan være underlagt gebyrer fra betalingsbehandleren du bruker. Noen betalingsbehandlergebyrer og tredjepartstransaksjonsgebyrer for kredittkort returneres ikke til deg når du utsteder en refusjon.

Hvis du bruker en utviklingsbutikk, kan du ikke teste med ekte transaksjoner. For mer informasjon, se Teste bestillinger i utviklingsbutikker.

Trinn:

1. Pass på at du har konfigurert betalingsleverandøren du vil teste.
  2. Gjør et kjøp fra butikken som en kunde og fullfør kassen med ekte kredittkortdetaljer.
  3. Hvis du bruker en tredjeparts betalingsleverandør, må du logge inn på betalingsleverandøren og sørge for at midlene ble behandlet.
  4. Kanseller og refunder bestillingen så snart som mulig for å refundere deg selv. Eventuelle tredjepartstransaksjonsgebyrer som er belastet blir ikke refundert.

Sjekkliste for testbestillinger

Når du tester bestillingsflyten, bør du teste så mange scenarier som mulig for å sikre at fraktinnstillinger, varsler og oppfyllelsesflyter fungerer som de skal.

Opprette en testbestilling

Ta hensyn til følgende scenarier når du oppretter en testbestilling:

Når testbestillingen er registrert

Når en bestilling er registrert, bør du kontrollere følgende deler av bestillingen: