Testitilauksen tekeminen

Tekemällä testitilauksen, voit varmistaa, että maksuprosessi ja tilauksen käsittelyn, varaston, toimituksen, sähköposti-ilmoitusten ja verojen asetukset ovat oikein.

Testitilauksista ei veloiteta. Tee vähintään yksi testitilaus kaupan asennuksen aikana ja aina, kun teet muutoksia maksuasetuksiin.

Voit tehdä testitilauksen simuloimalla tapahtuman Shopifyn testimaksuportaalissa tai jos käytät Shopify Payments ‑palvelua, voit kokeilla määritystäsi Shopify Payments ‑testitilassa.

Voit myös käyttää todellista maksupalveluiden tarjoajaa ja peruuttaa ja hyvittää tilauksen sitten välittömästi. Käyttämäsi maksun käsittelijä saattaa veloittaa sinulta maksuja.

Voit testata maksuportaalia vain, jos olet valinnut maksullisen sopimuksen.

Testitilauksen tekeminen simuloidulla tapahtumalla

Voit simuloida maksutapahtumaa verkkokauppasi kassalla ottamalla käyttöön Shopifyn testi-maksuportaalin. Testi-maksuportaali on maksupalveluiden tarjoaja, jota mikä tahansa kauppa voi käyttää testitilausten luomiseen. Kun testi-maksuportaali on otettu käyttöön, jokainen luomasi tilaus on testitilaus. Testiostossumman on oltava suurempi kuin yhtä Yhdysvaltain dollaria vastaava summa missä tahansa valuutassa.

Tilauksen luomista varten sinun täytyy antaa testikäyttöön tarkoitetut maksutiedot. Voit simuloida erityyppisiä tapahtumia sen mukaan, mitä tietoja syötät.

Vaiheet:

1. Jos olet ottanut käyttöön luottokortin maksupalveluntarjoajan, poista se käytöstä ennen kuin jatkat. Klikkaa Manage ≫ Deaktivoi (tämä painike näyttää myös maksupalveluntarjoajan nimen, esimerkiksi Poista Shopify Payments), ja Vahvista deaktivointi.
  2. Tee joku seuraavista:

1. Jos sinulla on Shopify Payments käytössä:
      • Valitse Shopify Payments -osiossa Hallinnoi.
      • Klikkaa sivun alareunassa Vaihda kolmannen osapuolen palveluntarjoajaan ja vahvista sitten klikkaamalla uudelleen Vaihda kolmannen osapuolen palveluntarjoajaan.
    2. Jos sinulla ei ole Shopify Paymentsiä käytössä, klikkaa Shopify Payments -osiossa Katso kaikki muut palveluntarjoajat.
    3. Jos Shopify Payments ei ole käytettävissä maassasi, klikkaa Maksupalveluiden tarjoajat -osiossa Valitse palveluntarjoaja.
  3. Valitse (for testing) Bogus Gateway luettelosta.

4. Klikkaa Aktivoi (for testing) Bogus Gateway.

5. Klikkaa Tallenna.

6. Siirry verkkokauppaan ja tee tilauksesi asiakkaan tapaan. Anna kassalla seuraavat luottokorttitiedot aitojen numeroiden sijaan:

Korttitiedot, jotka syötetään testatessa kassaa testi-maksuportaalilla
Kentän nimi Tiedot syötettäväksi
Nimi kortissa Syötä Bogus Gateway
Luottokortin numero

Syötä kukin näistä vuorostaan, jotta voit simuloida erityyppisiä tapahtumia:

• Syötä 1 simuloidaksesi onnistuneen tapahtuman
  • Syötä 2 simuloidaksesi epäonnistuneen tapahtuman
  • Syötä 3 simuloidaksesi poikkeustapahtuman (tämä luo viestin, joka osoittaa, että palveluntarjoajassa on tapahtunut virhe)
CVV Syötä mikä tahansa kolmenumeroinen numero (esimerkiksi 111 .)
Voimassaolon päättymispäivä Anna mikä tahansa tulevaisuudessa oleva päivämäärä.
  1. Kun testaamisesi on valmis, klikkaa Shopify Adminissa (for testing) Bogus Gateway ‑kohdan vieressä olevaa kohtaa Hallinnoi.

2. Poista tämä maksuportaali kassaltasi klikkaamalla Deaktivoi (for testing) Bogus Gateway.

Testitilauksen tekeminen todellisella tapahtumalla

Voit tehdä testitilauksen todellista maksupalveluiden tarjoajaa käyttämällä ja peruuttamalla tilauksen välittömästi ja palauttamalla sen maksun. Käyttämäsi maksun käsittelijä saattaa veloittaa sinulta maksuja. Joitain maksun käsittelijän maksuja ja luottokortin kolmannen osapuolen tapahtumamaksuja ei palauteta sinulle, kun pyydät palautusta.

Jos käytät testikauppaa, et voi tehdä testiä todellisilla tapahtumilla. Lue lisää kohdasta Tilausten testaaminen testikaupoissa.

Tee näin:

1. Varmista, että olet asettanut maksupalveluntarjoajan.
  2. Tee ostos kaupastasi asiakkaana, ja viimeistele maksu käyttämällä aitoja luottokorttitietoja.
  3. Jos käytät kolmannen osapuolen maksuntarjoajaa, kirjaudu sisään maksuntarjoajaasi ja varmista, että varat on käsitelty.
  4. Peruuta ja palauta tilaus mahdollisimman pian saadaksesi maksun takaisin. Veloitettuja kolmannen osapuolen tapahtumaveloituksia ei palauteta.

Testitilauksen tarkistuslista

Kun testaat tilauskulkua, testaa mahdollisimman monta skenaariota, jotta voit varmistaa, että toimitusasetuksesi, ilmoituksesi ja jakelun kulkusi toimivat odotetulla tavalla.

Testitilauksen luominen

Pohdi seuraavia skenaarioita, kun luot testitilauksen:

Kun testitilaus on tehty

Kun tilaus on tehty, tarkista seuraavat tilauksen osat: