Passkey-menetelmä

Passkey on suojatumpi vaihtoehto salasanoille. Niiden avulla voit kirjautua sisään tilille antamatta salasanaa, mutta ne ovat salasanaa turvallisempi ja tehokkaampi vaihtoehto. Kun käytät passkeys-avaimia, et voi unohtaa salasanaa tai joudu palauttamaan sitä. Et myöskään voi antaa väärää salasanaa ja joutua lukituksi ulos tililtäsi.

Passkeyn käyttäminen voi auttaa ehkäisemään tietojenkalasteluun pyrkiviä huijauksia ja salasanavarkauksia.

Passkey on käytettävissä minkä tahansa todennusmenetelmän kanssa, kun avaat laitteen lukitusta – sormenjäljen, kasvojentunnistuksen tai laitteen PIN-koodin.

Todentamisavaimet voidaan synkronoida kaikkiin samaan alustaan kirjautuneisiin laitteisiin. Jos esimerkiksi luot todentamisavaimen iPhonella, voit käyttää samaa todentamisavainta muilla Apple-laitteillasi iCloudin kautta. Voit käyttää samaa todentamisavainta myös toisella alustalla skannaamalla QR-koodin.

Passkeyn luominen

Kun todentamisavain on luotu, se lisätään Todentamisavaimet-osioon. Tässä osiossa voit tarkistaa, mitkä todentamisavaimet ovat käytettävissä eri laitteissasi. Jos todentamisavaimella on merkintä Synkronoitu kaikkiin laitteisiin, se on automaattisesti käytettävissä muissa samaan alustaan kirjautuneissa laitteissa. Jos todentamisavaimella on merkintä Vain laite, se on käytettävissä vain kyseisessä laitteessa.

Kirjautuminen passkeyllä

Passkeyn poistaminen