Konversioseuranta

Shopifyn konversioyhteenvedosta saat yleiskatsauksen asiakkaan aikaisemmista käynneistä ja käyttäytymisestä, jotka johtivat ostokseen kaupastasi. Konversioyhteenveto näkyy tilaustietosivulla ja sisältää yleiskatsauksen seuraavista:

• asiakkaan tilausten kokonaismäärä kaupastasi
  • asiakkaan käyntien kokonaismäärä kaupassasi viimeisten 30 päivän aikana
  • lähtöpaikka, josta asiakas tuli ensimmäisen kerran kauppaasi

Voit myös avata konversion lisätiedot kyseisen asiakkaan osalta klikkaamalla Näytä konversiotiedot:

• asiakkaan käyntien kokonaismäärä kaupassasi
  • ensimmäisen käynnin ja viimeisimmän käynnin välinen aika päivinä
  • yleiskatsaus asiakkaan toiminnasta, mukaan lukien käynnit ensimmäisen ja viimeisimmän käynnin välillä

Tilaustietosivun konversioyhteenveto koskee tilauksen tehnyttä asiakasta. Jos haluat tarkastella verkkokauppasi yleisiä konversiotietoja, käytä verkkokaupan konversioraporttia.

Tilauksen konversioyhteenvedon tarkasteleminen

1. Valitse Shopify Adminissa Tilaukset.

2. Näytä tilauksen tiedot klikkaamalla tilausnumeroa. Tilaussivulla on Konversioyhteenveto-osio.

3. Voit tarkastella konversiotietoja klikkaamalla Näytä konversiotiedot.

Konversioyhteenveto ei käytettävissä

On tapauksia, joissa konversioyhteenvedon tiedot eivät ehkä ole käytettävissä.

Tyhjään konversioyhteenveto voi johtua seuraavista syistä:

• Sovellukset ja yksityiset selaimet estävät evästeseurannan.
  • Tilaus oli alun perin tilausluonnos.
  • Tilaus ei tullut verkkokaupastasi tai Hydrogen-myyntikanavista.

Asiakkaan käyntitietojen tarkasteleminen

Kun tarkastelet tilauksen konversiotietoja, voit siirtyä käynnin tietoihin klikkaamalla asiakkaan toiminnan vierestä Näytä koko istunnot.

Asiakkaan käyntitietoja voivat olla:

Istuntoviittaus

Istuntoviittaus-osiossa on yleiskatsaus siitä, mistä asiakastasi viitattiin sivulle, mille sivulle hän saapui, käynnin päivämäärä ja aika sekä mahdollinen viittauskoodi.

Sovelluksen tiedot

Jos tilaus on suositus markkinointikampanjasta, jossa käytetään markkinointisovellusta, tieto näkyy tässä osiossa.

UTM-parametrit

UTM-parametrit ovat tunnisteita, joita voit lisätä asiakkaille lähetettävän URL-osoitteen loppuun (esimerkiksi https://www.yourstorename.com/?utm_source=emailcampaign). Kun asiakas klikkaa linkkiä, tunnisteet lähetetään takaisin Google Analyticsille seurantaa ja raportointia varten.

Joissakin markkinointisovelluksissa parametrit on määritetty valmiiksi. Jos käytät Google Adsia, voit lisätä UTM-parametrit automaattisesti URL-osoitteisiisi tai määrittää mukautetut parametrit URL-rakennustyökalun avulla.