Hantera säljare

Säljare konfigurerar inte konton med Shopify Bill Pay. Istället lägger du till säljarens uppgifter till ditt eget Shopify Bill Pay-konto och kan hantera deras inställningar och uppgifter i deras säljarprofil.

En säljare kan inte ha både inhemska och internationella leveransmetoder på en leverantörsprofil. Du måste istället skapa två leverantörskonton, ett för inhemska betalningar och ett för internationella betalningar.

Skapa en leverantörsprofil

När du betalar en faktura med Shopify Bill Pay skapas ett leverantörskonto automatiskt, om säljaren inte redan har en leverantörsprofil i ditt Shopify Bill Pay-konto. Du kan även skapa leverantörsprofiler manuellt innan du betalar en faktura.

Om du ansluter ditt Shopify Bill Pay-konto till ett QuickBooks Online-konto skapas automatiskt leverantörsprofiler för säljare med obetalda räkningar när kontona synkroniseras.

Steg:

1. Klicka på Ekonomi > Bill Pay i din Shopify-admin.
  2. Klicka på Säljare.
  3. Klicka på Lägg till säljare.
  4. Ange säljarens uppgifter och klicka sedan på Spara.
  5. Välj en leveransmetod.
  6. Ange detaljerna och klicka sedan på Spara detaljer.
  7. Valfritt: Lägg till ytterligare leveransmetoder:
    1. Klicka på Lägg till leveransmetod.
    2. Välj en leveransmetod.
    3. Ange detaljerna och klicka sedan på Spara detaljer.

Redigera en säljares profil eller leveransmetod

Du kan inte radera en säljares leveransmetod. Om du har QuickBooks Online synkroniserad till ditt Shopify Bill Pay-konto synkroniseras alla ändringar som du gör för dina säljare i Shopify Bill Pay till ditt QuickBooks konto.

Steg:

1. Klicka på Ekonomi > Bill Pay i din Shopify-admin.
  2. Klicka på Hantera säljare.
  3. Klicka på säljaren.
  4. Klicka på Redigera bredvid de uppgifter eller leveransmetod som du vill redigera.
  5. Redigera detaljerna och klicka sedan på Spara detaljer.

Radera en säljare

Om en leverantör har schemalagda fakturabetalningar kan leverantörens profil inte raderas.Radera eventuella kommande fakturabetalningar för säljaren innan du raderar deras leverantörsprofil.

Steg:

1. Klicka på Ekonomi > Bill Pay i din Shopify-admin.
  2. Klicka på Säljare.
  3. Klicka på säljaren.
  4. Klicka på Radera leverantör och sedan på Radera leverantör.