Linkpop-instellingen beheren

Met Linkpop kun je een landingspagina maken die je kunt gebruiken om je klanten te koppelen aan je Shopify-account, socialemedia-accounts en andere online media. Je kunt shoppable links aanmaken voor je Linkpop-landingspagina, zodat klanten je producten rechtstreeks op je landingspagina kunnen kopen.

Belangrijke aandachtspunten

• Je kunt verschillende Linkpop-landingspagina's aanmaken die aan een e-mailadres zijn gekoppeld.
  • Zorg ervoor dat je Linkpop-landingspagina overeenkomt met het e-mailadres van de eigenaar van je Shopify-account wanneer je er een aanmaakt.
  • De URL van je Linkpop-landingspagina kan niet worden bewerkt nadat deze is aangemaakt.
  • De URL van je Linkpop-landingspagina is een permanente URL. Als je je Linkpop-landingspagina verwijdert, is het niet mogelijk om een andere pagina aan te maken met dezelfde URL.

Een Linkpop-landingspagina aanmaken

Je kunt je Linkpop-landingspagina aanmaken op Linkpop.com. Je Linkpop-landingspagina kan worden gebruikt in de bio-sectie van social media en kan op elk moment worden bewerkt vanaf de Linkpop-beheerderspagina.

Stappen:

1. Klik op de Linkpop-pagina op Je URL claimen.
  2. Log in of maak een Shopify-account aan:

• Als je een Shopify-account hebt, klik dan op Aanmelden en voltooi het inlogproces.
    • Als je geen Shopify-account hebt, meld je je aan met je e-mailadres of gebruik je je socialmedia-accounts en voltooi je het aanmeldingsproces.
  3. Klik op Pagina aanmaken om je landingspagina te maken.

4. Voer in de sectie Paginagegevens een profiel-URL, je profielnaam en je profielbeschrijving in. Gebruik deze your-store-name als profiel-URL en gebruik Your Store Name als profielnaam. Je profiel-URL is de link die je met je klanten deelt om toegang te krijgen tot je landingspagina van Linkpop.

5. Klik in de sectie Pagina aanpassen op Afbeelding uploaden om een afbeelding voor je bedrijf te uploaden. Je afbeelding wordt gebruikt als de profielfoto voor je Linkpop-landingspagina.

6. Optioneel: selecteer een lettertype en wijzig de achtergrondkleur voor je Linkpop-landingspagina.

7. Klik op Volgende.

8. Gebruik op de pagina Je links toevoegen de tekstvelden om je handles voor social media in te voeren en eventuele andere links die je aan je Linkpop-landingspagina wilt toevoegen.

9. Klik op Publiceren.

Je Linkpop-account aan je Shopify-account koppelen

Als je shoppable links wilt maken op je landingspagina van Linkpop, moet je eerst Linkpop toevoegen aan je Shopify-beheercentrum als verkoopkanaal.

Stappen:

1. Klik de pagina voor beheer Linkpop op Shoppable link toevoegen.
  2. Klik in het venster Shoppable links op Breng me naar mijn winkel.
  3. Voer in het venster Log in bij je Shopify-winkel je .myshopify.com-domeinnaam in en klik op Inloggen. Het Shopify-beheercentrum wordt geladen.
  4. Klik op de pagina Je staat op het punt Linkpop toe te voegen op Verkoopkanaal toevoegen.
  5. Klik op Ga naar Linkpop om je installatie te voltooien.

Nadat je Linkpop-account is gekoppeld aan je Shopify-account, kun je shoppable links maken voor je Linkpop-landingspagina.

Stappen:

1. Klik in de beheerpagina Linkpop op Shoppable koppeling toevoegen.
  2. Klik in de sectie Shoppable link op Door producten bladeren.
  3. Kies het product in het venster Product selecteren en klik op Selecteren.

Je Linkpop-landingspagina bewerken

Je kunt alle details van je Linkpop-pagina bewerken via de pagina voor beheer Linkpop. Je kunt links toevoegen en verwijderen, links naar social media bijwerken en het uiterlijk van de pagina wijzigen.

Je Linkpop-account loskoppelen van Shopify

Je kunt je Shopify-account ontkoppelen van je Linkpop-account in je Shopify-beheercentrum.

Stappen:

1. Klik in het Shopify-beheercentrum op Instellingen > Apps en verkoopkanalen.
  2. Klik naast Linkpop op Verwijderen.
  3. In het venster Linkpop verwijderen? selecteer je vervolgens Ik begrijp de risico's van het verwijderen van dit verkoopkanaal.
  4. Optioneel: geef aan waarom je je Linkpop-account ontkoppelt.
  5. Klik op Linkpop verwijderen.

De Linkpop-landingspagina verwijderen

Als je je Linkpop-landingspagina wilt verwijderen, kun je deze verwijderen van de pagina voor beheer Linkpop.

Stappen:

1. Ga naar je Pagina voor beheer Linkpop.
  2. Klik op Pagina verwijderen.
  3. Bevestig dat je je pagina wilt verwijderen en klik op Pagina verwijderen.