Lokale valuta's instellen

Wanneer je een nieuwe markt voor één land aanmaakt, wordt de basisvaluta voor de markt ingesteld op de valuta voor dat land of die regio. Als de valuta niet wordt ondersteund, wordt de basisvaluta voor de markt ingesteld op de basisvaluta van je winkel.

Wanneer je een markt met meerdere landen aanmaakt, wordt de standaard basisvaluta voor de markt ingesteld op de basisvaluta van je winkel en zijn lokale valuta's actief. Dit betekent dat elk land of elke regio op je markt voor meerdere landen de prijzen in de standaardvaluta voor hun land of regio kan bekijken. Zo nodig kun je lokale valuta's deactiveren voor een markt voor meerdere landen en vervolgens de valuta instellen voor alle landen en regio's in die markt voor meerdere landen. Wanneer lokale valuta's zijn gedeactiveerd, zien en betalen alle klanten op die markt in de ene valuta die je kiest.

Deactiveer lokale valuta's om een handmatige wisselkoers voor een markt in te stellen.

Lokale valuta's beheren voor een markt met meerdere landen

Wanneer je een markt met meerdere landen aanmaakt, zijn lokale valuta's standaard actief. Als lokale valuta's op een markt zijn gedeactiveerd, kun je deze weer activeren.

Stappen:

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Markten.
  2. Klik op de markt waar je de instellingen voor lokale valuta's wil aanpassen.
  3. Klik op Producten en prijsstelling.
  4. Voltooi een van de volgende stappen in de sectie Prijs:

• Als je lokale valuta's wil activeren, selecteer je het selectievakje Prijzen aan klanten tonen in hun lokale valuta.
    • Als je lokale valuta's wil deactiveren, deselecteer je het selectievakje Prijzen aan klanten tonen in hun lokale valuta en klik je vervolgens op Deactiveren. Wanneer lokale valuta's zijn uitgeschakeld, zien alle klanten op die markt prijzen in de basisvaluta van die markt.
  5. Klik op Opslaan.

Nadat de lokale valuta's zijn ingesteld, moet je je klanten naar de URL leiden die overeenkomt met hun taal- en locatievoorkeuren.