Valutanotatie

Je kunt de manier wijzigen waarop valuta's in je winkel worden weergegeven, zodat je klanten de bedragen makkelijker kunnen lezen.

Valutanotatietypen

Er zijn vier verschillende valutanotaties die in verschillende delen van je winkel worden gebruikt:

De vier verschillende valutanotaties die in je winkel worden gebruikt
Naam Gebruikt in
HTML met valuta Webshop en Shopify-beheercentrum
HTML zonder valuta Webshop en Shopify-beheercentrum
E-mail met valuta Meldingen
E-mail zonder valuta Meldings- en Order Printer-templates

Opties voor valutanotatie

Je kunt valuta's op verschillende manieren weergeven:

opmaakopties voor valutabedragen
Geldnotatie Afgerond Voorbeeld
{{ amount }} 1.134,65
{{ amount_no_decimals }} 1.135
{{ amount_with_comma_separator }} 1.134,65
{{ amount_no_decimals_with_comma_separator }} 1.135
{{ amount_with_apostrophe_separator }} 1'134,65
{{ amount_no_decimals_with_space_separator }} 1135
{{ amount_with_space_separator }} 1134,65
{{ amount_with_period_and_space_separator }} 1134,65

Wanneer je de opmaakoptie amount_no_decimals gebruikt, wordt het scheidingsteken voor duizendtallen (gebruikt voor cijfergroepering) bepaald op basis van de internationale standaard voor de valutacode.

Als het decimale getal 50 of hoger is, dan worden valutanotaties die worden afgerond naar boven afgerond. Als het decimale getal lager is dan 50, worden valutanotaties die worden afgerond naar beneden afgerond.

Je valutanotatie wijzigen

Valutacodes activeren in de thema-instellingen

Met thema's die zijn aangemaakt door Shopify kun je de valutacode naast de prijzen in je webshop weergeven of verbergen.

Stappen:

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar webshop > Thema's.
  2. Klik op Aanpassen naast het thema dat je wilt bewerken.
  3. Klik op thema-instellingen.
  4. Klik op Valuta-indeling.
  5. In de sectie Valutacodes vink je Valutacodes tonen aan of uit.
  6. Klik op Opslaan.