Je winkel vertalen en lokaliseren

Wanneer er geen vertalingen zijn, staat de content van je winkel in je primaire taal. Je kunt de content van je webshop vertalen met behulp van de Translate & Adapt-app, door je eigen vertalingen toe te voegen met behulp van CSV-bestanden of door een compatibele app van derden te gebruiken. Nadat je de winkel hebt vertaald, kunnen klanten in hun eigen taal in je winkel rondkijken, afrekenen en meldingen ontvangen.

Vertalingen toevoegen met behulp van CSV-bestanden

Je kunt vertaalde content in CSV-bestanden importeren. Door je eigen vertalingen te importeren met behulp van CSV-bestanden, kun je je vertalingen beheren zonder een externe vertaal-app te gebruiken.

Beperkingen:

• Je kunt brontags niet vertalen.
  • Als je een app van derden gebruikt, is het mogelijk dat deze niet standaard de mogelijkheid biedt om in meerdere talen te verkopen. Als je dit niet zeker weet, kun je contact opnemen met de ontwikkelaar van de app.
  • Als je een product-handle wijzigt, worden de URL-omleidingen voor dat product niet ondersteund voor taalspecifieke URL's.
  • Je kunt product-URL's niet vertalen. Product-URL's blijven in de taal waarin ze zijn gemaakt, zelfs wanneer een klant je site in een andere gepubliceerde taal bekijkt.

De volgende stappen op hoog niveau beschrijven het proces voor het exporteren, wijzigen en importeren van vertalingen met behulp van CSV-bestanden.

Stap 1: Je CSV-bestand exporteren

Je kunt een CSV-bestand exporteren vanuit het Shopify-beheercentrum met de huidige lijst vertalingen voor de talen die je selecteert. Het CSV-bestand wordt naar jou gemaild.

Het CSV-bestand bevat de volgende kolommen:

• Type : het brontype,zoals producten, artikelen, collecties, pagina's of blogs.
  • Identificatie - De bron-ID.
  • Veld: het veld, zoals titel, body_html of meta_title.
  • Taal: de taal waarnaar de content wordt vertaald.
  • Markt: de markt waarvoor de content is aangemaakt.
  • Status : identificeert of de vertaling verouderd is.
  • Standaardcontent: de oorspronkelijke content die moet worden vertaald.
  • Vertaalde content - De vertaalde content. Je kunt je vertaalde content aan deze rij toevoegen.

Stappen

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Instellingen.
  2. Kies Talen.
  3. Klik op Exporteren.
  4. Selecteer de taal die je wilt exporteren. Je kunt Alle talen selecteren om de vertalingen te exporteren voor alle talen die je ondersteunt.
  5. Selecteer een van de volgende opties:

• Selecteer Alle content om alle vertalingen te exporteren.
    • Selecteer Metavelden als je Metavelden gebruikt om content aan je winkel toe te voegen.
    • Selecteer Verouderd als je al vertalingen aan je winkel hebt toegevoegd en vertalingen wilt exporteren die verouderd zijn met je standaardtaal.
    • Selecteer Niet-vertaalde content om alleen de content te exporteren die momenteel niet is vertaald.
  6. Klik op Exporteren. Het geëxporteerde CSV-bestand wordt naar je gemaild.

Stap 3: Voeg je vertalingen toe

Voeg je vertalingen rechtstreeks toe aan de kolom Vertaalde content van het geëxporteerde CSV-bestand en sla vervolgens je wijzigingen op. Je hoeft de waarden in geen van de andere kolommen in het CSV-bestand aan te passen.

Als je een spreadsheetprogramma gebruikt om het CSV-bestand te bewerken, zorg er dan voor dat het standaard scheidingsteken is ingesteld op komma's in plaats van puntkomma's. In sommige gevallen zijn HTML-codes met puntkomma's in het CSV-exportbestand opgenomen, waardoor de kolommen mogelijk onjuist worden weergegeven in het spreadsheetprogramma.

Stap 3: Je CSV-bestand importeren

Nadat je het CSV-bestand met taalvertalingen hebt geëxporteerd en bewerkt, kun je het importeren naar je Shopify-beheercentrum om de vertaalde content in je webshop bij te werken.

Stappen

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Instellingen.
  2. Kies Talen.
  3. Klik op Importeren.
  4. Klik op Bestand toevoegen en navigeer vervolgens naar je CSV-vertaalbestand.
  5. Vink Bestaande vertalingen overschrijven aan als je de vertaalde content in je CSV-bestand bestaande vertalingen vervangen. Vink Bestaande vertalingen overschrijven uit als je alleen de nieuwe vertaalde content wilt importeren en geen bestaande vertalingen wilt vervangen.
  6. Klik op Uploaden en doorgaan.
  7. Controleer de informatie over Taal importeren met een CSV en klik vervolgens op Importeren. Als je CSV-bestand fouten bevat, wordt de import gestopt en worden de fouten vermeld in de pagina Taal importeren met een CSV.
  8. Er wordt een e-mail naar je gestuurd met een lijst met vertaalde content die is mislukt of is overgeslagen.

Vertaald brontypen en -velden

Raadpleeg de referentiedocumentatie TranslatableResourceType voor informatie over soorten bronnen die vertaalbaar zijn.

Tags, zoals producttags, artikel-tags en blog tags, kunnen niet worden vertaald.

Checkout en e-mailmeldingen

Nadat je een taal toevoegt en publiceert, wordt de vertaalde content weergegeven in de checkout en in alle e-mailmeldingen die naar je klant worden verstuurd. De checkout wordt weergegeven in dezelfde taal waarin je klant je webshop bekijkt. De checkout heeft standaardvertalingen voor sommige talen, maar je kunt vertaalde content ten alle tijden aanpassen met een compatibele vertaalapp van derden, of door je eigen vertalingen te importeren met CSV-bestanden.

Als er vertalingen beschikbaar zijn voor een e-mailmelding, ontvangt een klant automatisch e-mailmeldingen in de taal waarin de bestelling is geplaatst. Als je de taal wilt wijzigen van de meldingen die een klant ontvangt, kun je een klantprofiel bewerken.

Je kunt vertalingen van e-mailmeldingen toevoegen of bewerken voor de talen die je aan je winkel hebt toegevoegd met behulp van de app Translate & Adapt van Shopify.

Stappen

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Instellingen.
  2. Klik op Meldingen.
  3. Klik op de e-mailmelding die je wil vertalen.
  4. Klik op Lokaliseren.
  5. Voeg de vertalingen voor je e-mailmelding toe of bewerk deze in de bewerkbare velden in de app Translate & Adapt.
  6. Klik op Opslaan.

Voorbeeld van e-mailmeldingen

Je kunt een voorbeeld van e-mailmeldingen bekijken die je hebt vertaald. Je dient je vertaalde meldingen op te slaan voordat je er een voorbeeld van kunt zien.

Stappen

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Instellingen.
  2. Klik op Meldingen.
  3. Klik op de e-mailmelding waar je een voorbeeld van wilt zien.
  4. Klik op Voorbeeld.
  5. Klik op de vervolgkeuzelijst op de pagina Voorbeeld om de taal te selecteren waar je een voorbeeld van wilt bekijken.

Vertalingen beschikbaar voor thema's en checkout

De volgende talen zijn beschikbaar voor vertalingen van de thema's, de checkout en het systeem:

• Arabisch
  • Chinees (vereenvoudigd)
  • Chinees (traditioneel)
  • Kroatisch
  • Tsjechisch
  • Deens
  • Nederlands
  • Engels
  • Fins
  • Frans
  • Duits
  • Grieks
  • Hebreeuws
  • Hindi
  • Hongaars
  • Indonesisch
  • Italiaans
  • Japans
  • Koreaans
  • Litouws
  • Maleis
  • Noors
  • Pools
  • Portugees (Brazilië)
  • Portugees (Portugal)
  • Roemeens (Roemenië)
  • Russisch
  • Slowaaks (Slowakije)
  • Sloveens (Slovenië)
  • Spaans
  • Zweeds
  • Thai
  • Turks
  • Vietnamees

Vertaalstatus

De volgende statussen kunnen van toepassing zijn op vertaalde content:

• Vertaald: er zijn vertalingen beschikbaar voor de content.
  • Verouderd: de content in de standaardtaal is bijgewerkt, maar de vertalingen geven geen updates weer.
  • Niet vertaald: er zijn geen vertalingen voor dit contenttype.