Sosiaalisen median kuvan valitseminen

Kun jaat verkkokaupan linkin sosiaalisessa mediassa, kuten Facebookissa tai Pinterestissa, voit näyttää julkaisussa pikkukuvan.

Esimerkki Facebook-julkaisusta, jossa näkyy liitteenä oleva kuva

Esittelykuvien näyttäminen

Kaikissa Shopifyn ilmaisissa teemoissa sivun esittelykuva näytetään, kun julkaiset verkkokaupan linkin sosiaalisessa mediassa. Seuraavilla sivutyypeillä on esittelykuvat:

• Tuotesivut
  • Kokoelman sivut
  • Blogiviestit

Jos sivuilla ei ole esittelykuvia, kuten etusivulla tai ”Tietoa meistä” -sivulla, näkyvissä on verkkokaupan some-jakamiskuva.

Some-jakamiskuvan määrittäminen hallintapaneelissa

Kauppasi verkkokaupan asetuksissa voit lisätä oletusarvoisen kuvan, jota käytetään, kun sivun esittelykuvaa ei löydy.

Adminin asetuksissa näkyy esikatselukuva sosiaalisessa mediassa jaetusta kuvasta

Vaiheet:

1. Napsauta Shopify Adminissa Verkkokauppa.

2. Klikkaa Asetukset.

3. Etsi Some-jakamiskuva-osa.

4. Jos haluat ladata uuden kuvan, klikkaa Lisää kuva. Jos haluat muuttaa olemassa olevaa kuvaa, klikkaa Muokkaa > Vaihda kuva.

5. Valitse tietokoneelta kuva, jonka haluat näyttää sosiaalisessa mediassa.

6. Klikkaa Tallenna.

Logon varatakakuva

Kun some-jakamiskuvaa ei ole ladattu manuaalisesti, Shopify käyttää teemaan lisättyjä kuvia varana. Shopify saattaa käyttää seuraavien teema-asetusten arvoa:

• Ylätunnisteen > logo (ensisijainen)
  • Teeman asetukset > Kassa > Logo

Jos logon koko ei vastaa suosittelemiasi mittoja tai se on läpinäkyvällä taustalla, Shopify täyttää alueen värillä, joka on määritetty asetuksissa: Teeman asetukset > Värit > Tausta. Jos tämä asetus ei ole käytettävissä, Shopify käyttää väriä, joka on määritetty asetuksissa: Teeman asetukset > Kassa > Pääsisältöalue > Taustaväri. Seuraava kuva kuvastaa täyttönä käytettävää taustaväriä:

Nelikulmainen kaupan logo, jossa on punaiset palkit sivuilla suorakulmaisen kuvan luontia varten

Kuvien esikatselu

Shopifyn ilmaisissa teemoissa käytetään Open Graph -tunnisteita, jotka antavat sosiaalisen median alustoille tietoa sivustostasi. Open Graph -tunnisteita käyttävät Facebook, Twitter, LinkedIn, Pinterest ja muut palvelut. Voit esikatsella sosiaalisen median kuvaasi tietyillä alustoilla käyttämällä työkaluja, kuten Twitterin Card Validatoria, Facebookin Crawleria ja LinkedInin Post Inspectoria.