Avainsanojen lisääminen Shopify-kaupan hakukoneoptimointia varten

Avainsanoja käytetään hakukyselyissä, joita henkilöt syöttävät hakukoneisiin. Henkilö voi esimerkiksi tehdä haun siniset kengät Kanadassa. Tämän haun avainsanat olisivat siniset kengät ja Kanada. Jotta kauppasi näkyisi korkeammalla hakutuloksissa, sinun kannattaa selvittää, millä avainsanoilla asiakkaat etsivät tuotteita, jotta voit lisätä nämä avainsanat sisältöön.

Voit käyttää verkkotyökaluja, jotka auttavat sinua ideoimaan avainsanoja ja selvittämään, kuinka usein tiettyä avainsanaa käytetään hakukyselyissä. Sinun kannattaa valita avainsanoja, jotka liittyvät omiin tuotteisiisi ja liiketoimintaasi, mutta joita myös käytetään usein hauissa. Muistathan, että mitä enemmän liikennettä avainsanasi saavat, sitä enemmän kauppasi hauilla on kilpailua. Siksi kauppasi ei välttämättä näy ensimmäisten hakutulosten joukossa.

Verkkokaupan hakukoneoptimointia parantavia avainsanoja lisätään yleensä seuraaviin neljään paikkaan:

• sivujen otsikot
  • metakuvaukset
  • vaihtoehtoiset tunnisteet
  • sivun varsinainen sisältö

Sivun otsikon ja metakuvauksen muokkaaminen

Otsikkotunniste ja metakuvaus ovat kaksi tärkeintä hakukoneoptimointiin vaikuttavaa elementtiä. Ne näkyvät hakukoneiden tuloksissa ja antavat tietoa ihmisille, jotka etsivät tuotteisiin liittyviä asioita. Hyvä otsikko ja kuvaus kannustavat asiakkaita napauttamaan hakutuloksissa olevaa linkkiä ja vierailemaan kaupassasi.

Voit myös antaa verkkokaupallesi otsikon ja kuvauksen.

Vaiheet:

1. Klikkaa Hakukoneiden luettelon esikatselu ‑osiossa Muokkaa verkkosivuston hakukoneoptimointia.

2. Kirjoita Sivun otsikko -kenttään kuvaava otsikko. Tämä otsikko näytetään linkkinä hakukoneiden tuloksissa. Voit syöttää otsikkoon enintään 70 merkkiä. Lue lisää sivujen otsikoista.

3. Kirjoita kuvaus hakukoneiden listausta varten. Muista lisätä asiaankuuluvat avainsanat, joiden avulla uudet asiakkaat löytävät linkin, ja kauppasi nimi. Käytä avainsanaluetteloiden sijaan luonnollisia, luettavissa olevia lauseita. Voit kirjoittaa kuvaukseen enintään 320 merkkiä. Lisätietoja metakuvauksista.

1. Valitse Tallenna.

Verkkokaupan otsikon ja kuvauksen määrittäminen

Vaiheet:

1. Valitse Shopifyn Admin-sivulta Verkkokauppa > Asetukset.

2. Syötä kaupan otsikko ja metakuvaus noudattaen hakukoneoptimoinnin parhaita käytäntöjä.

3. Valitse Tallenna.

Sivun otsikko

Hakukoneet vertaavat otsikkotunnistetta sivusi sisältöön, jotta ne voivat määrittää, vastaako sivun otsikko sivun sisältöä. Otsikko näytetään napautettavana linkkinä hakukoneiden tuloksissa. Voit optimoida otsikkotunnisteen hakukoneita varten seuraavasti:

• Käytä yksilöllistä, kuvaavaa otsikkoa.
  • Lisää jokaisen tuotteen, kokoelman, verkkosivun tai blogipostauksen tärkeimmät kohdeavainsanat otsikon alkuosaan.
  • Anna otsikko, jossa on korkeintaan 70 merkkiä, koska useimmat hakukoneet lyhentävät pidempiä otsikoita.
  • Varmista, että otsikkotunnus on luettavissa.

Metakuvaus

Metakuvaus on lyhyt teksti, joka näytetään hakukoneen tuloksissa otsikkotunnisteen jälkeen. Voit määrittää metakuvauksen Shopifyn verkkosivuille, tuotesivuille, kokoelmasivuille ja blogipostauksille. Varmista, että jokaisella sivulla on yksilöllinen metakuvaus, jossa käytetään tavallista ja suoraa kieltä. Hyvä kuvaus kannustaa useampia ihmisiä napauttamaan kauppasi linkkiä.

Kuvan vaihtoehtoisen tekstin määrittäminen

Hakukoneet voivat lukea sisällössä olevaa tekstiä mutta eivät kuvia. Voit käyttää kuvailevaa vaihtoehtoista tekstiä, jonka avulla hakukoneet löytävät sisällön. Vaihtoehtoinen teksti on myös tärkeä esteettömyyden takaava ominaisuus näkövammaisille henkilöille.

Kun kirjoitat vaihtoehtoista tekstiä, käytä avainsanoja sivulta, jossa kuva näkyy. Käytä luettavissa olevia lauseita, jotka kuvailevat sitä, mitä kuvassa näkyy - ei sitä, mitä haluat jonkun miettivän kuvasta.

Voit määrittää vaihtoehtoisen tekstin tuotekuvalle, kokoelman esittelykuvalle tai blogipostauksen esittelykuvalle. Prosessi on hieman erilainen tuotekuvan kohdalla kuin kahden muun kohdalla.

Vaiheet:

1. Siirry Shopify-ylläpitäjästä kohtaan Tuotteet.

2. Klikkaa tuotetta, jonka kuvaa haluat muokata.

3. Klikkaa kuvaa ja valitse sitten Muokkaa vaihtoehtoista tekstiä.

4. Syötä kuvalle kuvaileva vaihtoehtoinen teksti.

5. Klikkaa Tallenna vaihtoehtoinen teksti.

Voit määrittää kokoelman tai blogipostauksen esittelykuvan vaihtoehtoisen tekstin seuraavasti:

1. Klikkaa muokattavan kokoelman tai blogipostauksen nimeä.
  2. klikkaa kuvan alla Päivitä ja valitse sitten Muokkaa kuvaa.
  3. Syötä kuvalle kuvaileva vaihtoehtoinen teksti.
  4. Valitse Tallenna.

Avainsanojen lisääminen sivun H1-ylätunnisteeseen

H1-ylätunniste on sivun yläosassa oleva pääotsikko. Kun luot tuotesivun, kokoelmasivun, verkkosivun tai blogipostauksen, Shopify luo sivun H1-ylätunnisteen syöttämäsi otsikon perusteella. H1-ylätunnisteen teksti on yleensä sivun suurinta, ja hakukoneet määrittävät sivun sisällön H1-ylätunnisteen sisältämän tekstin perusteella. Kun syötät sivun otsikon, sisällytä siihen tärkeimmät avainsanat, jotta ne sisällytetään automaattisesti H1-ylätunnisteeseen.

Vaiheet:

1. Valitse muokattava tuote, kokoelma, verkkosivu tai blogipostaus.
  2. Kirjoita Otsikko-kenttään kuvaileva otsikko, joka sisältää avainsanat.
  3. Valitse Tallenna.

Avainsanojen käyttäminen sivun sisällössä

Kun kirjoitat tuotteen tai kokoelman kuvauksen, verkkosivun tai blogipostauksen sisältöä, käytä luettavissa olevia yksilöllisiä lauseita, jotka sisältävät joitakin avainsanoja. Hakukoneet vertailevat sivun sisältöä sivun ylätunnisteisiin varmistaakseen, että sisältö vastaa väitettyä. Kun kirjoitat tuotekuvauksia, varmista, että et kopioi valmistajan antamaa tekstiä, koska muut verkkosivut saattavat jo käyttää samaa kuvausta.

Keskity sisällössä määrän sijaan laatuun. Kannattaa kuitenkin pitää mielessä, että pidempi sisältö auttaa hakukoneita ymmärtämään sivua paremmin. Varmista, että jokaisella sivulla on vähintään 250 sanan kuvailuteksti ja että tietosivujen ja blogipostausten kuvailutekstissä on vähintään 500 sanaa.