Sivun piilottaminen hakukoneilta

Hakukoneet, kuten Google, indeksoivat jatkuvasti internetiä ja etsivät uutta dataa. Kun sivustoasi indeksoidaan, kaupan robots.txt-tiedosto estää sivun sisällön, joka saattaa muuten heikentää hakukoneoptimointistrategian tehokkuutta vaikuttamalla PageRank-arvoon.

Jos teit muutoksia sivustollesi tai lisäsit sinne sivun ja haluat, että Google indeksoi URL-osoitteesi uudelleen, sinulla on kaksi vaihtoehtoa. Voit joko käyttää URL-tarkastustyökalua tai lähettää sivustokartan Googlelle. Katso lisätietoja kohdasta Pyydä Googlea indeksoimaan URL-osoitteesi uudelleen.

Oletusarvoisesti kauppasi robots.txt-tiedosto kertoo boteille (eli hakukoneille), mitkä sivut tai tiedostot niiden halutaan tai ei haluta pyytävän näyttämään verkkosivustolta. Hakukoneiden ei esimerkiksi pyydetä näyttävän ostoskorisivua, koska se on asiakaskohtainen, eikä sen indeksointi hakukoneella ole hyödyllistä.

Kaikissa Shopify-kaupoissa on valmiiksi määritetty ja optimoitu robots.txt.liquid-mallipohja. Jos haluat muokata robots.txt-tiedostoasi, katso robots.txt-tiedoston muokkaamista käsittelevä osio.

Voit piilottaa sivuja, joita ei ole sisällytetty robots.txt.liquid-tiedostoon, mukauttamalla <code><head>-osaa kaupan theme.liquid-asettelutiedostossa. Jotta tiettyjä sivuja ei indeksoida, sinun täytyy sisällyttää tiedostoon tiettyä koodia.