Lägga till sökord för SEO till din Shopify butik

Sökord visas i sökfrågor som användare anger i sökmotorer. Till exempel kan en person söka efter blå skor i Kanada. Sökorden i denna sökning skulle vara blå skor och Kanada. För att göra att din butik visas högre upp bland sökresultaten, bör du försöka ta reda på vilka nyckelord som din kund skulle kunna använda för att hitta din produkt, och lägg till dessa nyckelorden till ditt innehåll.

Du kan använda onlineverktyg för att få idéer för nyckelord och ta reda på hur ofta ett sökord används i en sökfråga. Det är bäst att välja nyckelord som är specifika för dina produkter och ditt företag, men som också visas ofta i sökningar. Tänk på att ju mer trafik dina sökord får desto mer konkurrens har din butik i sökningar, vilket kan leda till att din butik troligtvis inte visas nära toppen av sökresultaten.

Det finns fyra huvudplatser där du kan lägga till nyckelord för att förbättra sökmotoroptimering (SEO) för din webbutik:

• sidrubriker
  • metabeskrivningar
  • ALT-taggar
  • en sidas brödtextinnehåll

Redigera en sidas titel och metabeskrivning

Titelns tagg och metabeskrivning är två av de viktigaste delarna av SEO. De visas i sökmotorresultat och ger information till personer som letar efter saker som är relaterade till dina produkter. En bra titel och beskrivning uppmuntrar kunder att klicka på länken i sökresultaten för att besöka din butik.

Du kan också ange en titel och beskrivning för din webbshop.

Steg:

1. I avsnittet Förhandsgranskning av sökmotorlista klickar du på Redigera SEO för webbplats.

2. Skriv in en beskrivande titel i fältet Sidtitel. Denna titel kommer att visas som en länk i sökmotorresultaten. Du kan skriva upp till 70 tecken i titeln. Läs mer om sidtitlar.

3. Ange en beskrivning för sökmotorlistningen. Se till att inkludera relevanta sökord för att hjälpa nya kunder att hitta din länk samt att inkludera ditt företagsnamn. Använd naturliga, läsbara fraser, istället för listor med sökord. Du kan ange upp till 320 tecken i beskrivningen. Läs mer om metabeskrivningar.

1. Klicka på Spara.

Ange en titel och beskrivning för din webbshop

Steg:

1. Från din Shopify-administrator går du till Webbshop > Inställningar.

2. Ange en titel och metabeskrivning för din butik, enligt bästa SEO-praxis.

3. Klicka på Spara.

Sidtitel

Sökmotorer jämför titeltaggar med innehållet på din sida för att avgöra om sidans titel matchar med det som sidan handlar om. Titeln visas som en klickbar länk i sökmotorresultaten. Du kan optimera titeltaggen för sökmotorer på olika sätt:

• Använd en unik, beskrivande titel.
  • Inkludera dina viktigaste målsökord för varje produkt, kollektion, webbsida eller bloggpost nära titelns början.
  • Ange en titel som är 70 tecken eller färre, eftersom de flesta sökmotorer kommer att förkorta längre titlar.
  • Se till att din titel-tagg är läsbar.

Metabeskrivning

En metabeskrivning är den korta texten som visas i sökmotorns resultat efter titeltaggen. Metabeskrivningen kan ställas in för webbsidor, produktsidor, produktseriesidor och blogginlägg i Shopify. Se till att varje sida har en unik metabeskrivning som använder ett vanligt, direkt språk. En bra beskrivning uppmuntrar fler personer att klicka på länken till din butik.

Ange bild alternativtext

Sökmotorer kan läsa texten i ditt innehåll, men kan inte läsa bilderna. Du kan använda beskrivande alternativ (alt) text för att hjälpa sökmotorer att hitta ditt innehåll. Alt-text är också en viktig tillgänglighetsfunktion för personer med nedsatt syn.

När du skriver alt-text, använd nyckelord från sidan där bilden visas. Använd läsbara fraser som beskriver vad som visas i bilden, inte vad du vill att man ska tänka på när man ser bilden.

Du kan ställa in alt-text för en produktbild, kategoribild eller bloggbild. Processen är lite annorlunda för produktbilden än de andra två.

Steg:

1. Gå till Produkter i din Shopify-administratör.

2. Klicka på produkten med bilden som du vill redigera.

3. Klicka på bilden och sedan på Redigera alttext.

4. Ange en beskrivande alternativ text för bilden.

5. Klicka på Spara alttext.

Så här ställer du in alt-texten för en kollektions eller blogginställd bild:

1. Klicka på namnet på den kollektion som du vill redigera.
  2. Klicka på Uppdatera under bilden och sedan på Redigera bild.
  3. Ange en beskrivande alternativ text för bilden.
  4. Klicka på Spara.

Lägg till nyckelord i H1-header för en sida

En H1-header är huvudrubriken längst upp på en sida. När du skapar en produktsida, produktseriesida, webbsida eller bloggpost använder Shopify titeln som du anger för att generera H1-header för sidan. Den största textstorleken på en sida är ofta H1-header, och sökmotorer använder dem för att bestämma vad sidans innehåll handlar om. När du anger en sidtitel ska du inkludera dina huvudnyckelord så att H1-header innehåller dem automatiskt.

Steg:

1. Välj den produkt, kollektion, webbsida eller blogginlägg som du vill redigera.
  2. I fältet Titel anger du en beskrivande titel som innehåller dina sökord.
  3. Klicka på Spara.

Använd sökord i sidans innehåll

När du skriver innehållet för en produkt eller en beskrivning av en kollektion, webbsida eller blogginlägg, använd alltid läsbara, unika fraser som innehåller dina sökord. Sökmotorer jämför en sidas innehåll med headers för att se till att sidan handlar om det som den hävdar att den handlar om. När du skriver produktbeskrivningar, se till att du inte kopierar text som tillhandahålls av en tillverkare eftersom den beskrivningen redan kan användas av andra webbplatser.

Fokusera på kvalitetsskrivning istället för kvantitet, men var medveten om att sökmotorer använder längre innehåll för att hjälpa dig att förstå din sida bättre. Se till att varje sida har minst 250 ord beskrivande text, och att informationssidorna och blogginläggen har minst 500 ord.