Schemalägga hämtningar, skapa leveransmanifest och spåra Shopify Shipping-leveranser

Du kan spåra leveransstatusen för dina försändelser, schemalägga transportörshämtningar för berättigade fraktsedlar och skapa och skriva ut manifest för berättigade fraktsedlar från sidan Fraktsedlar.

Spåra leveransstatus för leveranser

Du kan spåra leveransstatusen för din försändelse i Leveransstatus från sidan Fraktsedlar. Dina leveranser kan ha följande status:

• Upphämtad av budet
  • I transit
  • På väg leverans
  • Levererad
  • Försökte leverera
  • Misslyckad leverans

Om din försändelse har statusen Ingen status ännu har din försändelse ännu inte skannats av en transportör.Du kan också klicka på transportörens spårningsnummer i kolumnen Leveranstjänst för att dirigeras till transportörens webbplats och se mer information om leveransen.

Boka in transportörshämtningar

Vissa transportörer erbjuder leveranshämtning. Du kan schemalägga transportörshämtning för berättigade fraktsedlar från sidan Fraktsedlar. Transportören kommer till din dörr och hämtar dina paket, istället för att du lämnar ditt hem eller företag för att lämna av paketen.

Steg:

1. Klicka på Ordrar > Fraktsedlar från din Shopify-admin.
  2. Klicka på Schemalägg eller visa hämtningar.
  3. Beroende på transportör som du vill schemalägga en upphämtning för klickar du på Schemalägg UPS-hämtning, Schemalägg USPS-hämtning, Schemalägg Sendle-hämtning, Schemalägg Canada Post-hämtning eller Schemalägg DHL Express-hämtning.
  4. Följ anvisningarna för att schemalägga en hämtning. Olika transportörer har olika processer för att schemalägga hämtningar.

Skapa och skriv ut leveransmanifest

Om du använder USPS med Shopify Shipping eller om du har anslutit ditt eget Canada Post-konto till Shopify kan du skapa och skriva ut leveransmanifest från sidan Fraktsedlar.

Steg:

1. Klicka på Ordrar > Fraktsedlar från din Shopify-admin.
  2. Klicka på Upphämtningar och manifest och klicka sedan på Skapa manifest.
  3. Valfritt: Installera appen Leveransmanifest till din Shopify-admin om du inte har den appen installerad redan.
  4. Från appen Leveransmanifest, klicka på Skapa manifest.
  5. Välj distributionsplats. Alla tillgängliga fraktsedlar från distributionsplatsen läggs till i leveransmanifestet.
  6. Klicka på Skapa manifest.
  7. Klicka på Skriv ut manifest.