Migrera från Shopify-skript till Shopify Functions

Shopify Functions liknar Shopify-skript och låter utvecklare skapa anpassade handelsupplevelser.

Shopify Functions

Shopify Functions installeras som en del av en app. De är konfigurerade tillsammans med andra funktioner direkt i din Shopify-administratör, vilket innebär att handlare inte behöver använda en kod när de skapar eller ändrar anpassningar. Plattformen WebAssembly som driver Shopify Functions erbjuder bättre prestanda än Shopify-skript, och exekverar kod på mindre än 5 ms. Tack vare detta kan Shopify Functions stödja stora försäljningshändelser, till exempel blixtreor utan försämrad prestanda.

Genom att använda Shopify Functions kan utvecklare koda och enhetstesta i sin egen lokala miljö. Utvecklare distribuerar sina anpassningar för Shopify Functions som en del av en app, istället för att kopiera och klistra in Ruby-kod för varje butik. Slutligen minskas tidsgränsen och problemen med CPU-minne genom att använda Shopify Functions.

Migrera till Shopify Functions

Vi rekommenderar att du börjar migrera till Shopify Functions med appar baserade på Shopify Functions för leverans eller betalningsanpassning och att använda dem tillsammans med rabatterade skript för radobjekt. När du är bekväm med att använda Shopify Functions för leverans och betalning kan du gå vidare till att använda rabatterade Shopify-funktioner.

Steg:

1. Gå till Appar > Script Editor från din Shopify-admin.
  2. Granska dina befintliga skript.Hänvisa till jämförelsetabellerna för rabatt, leverans och betalning för att avgöra vilka av dina skript som kan replikeras genom att använda Shopify Functions.
  3. Om ett skript inte kan ersättas med Shopify Functions kan du fortsätta använda skriptet tills dess att Shopify Functions API:er uppfyller dina behov.
  4. Gör något av följande om ett skript kan ersättas med Shopify Functions:

• Hänvisa till Shopify App Store för att avgöra om en offentligt tillgänglig app uppfyller dina behov.
    • Om din butik har Shopify Plus kan du skapa din egen anpassade app baserat på Shopify Functions. Handledning finns tillgängligt för att skapa appar för rabatter, betalningsanpassning och leveransanpassning.
  5. När du har identifierat en app baserad på Shopify Functions som uppfyller dina behov kan du installera appen i din butik och sedan konfigurera appens inställningar i din Shopify-administratör.

6. Testa appen för att verifiera att den fungerar som avsett. Om appen uppfyller dina krav inaktiverar du det skript som appen som är baserad på Shopify Functions ersätter.

Att använda Shopify-skript med Shopify Functions

Shopify-skript kommer fortsatt att fungera för kassor som är anpassade med checkout.liquid och för kassor som har uppgraderats till checkout extensibility fram till och med 28 augusti 2025.

Shopify-skript och Shopify Functions kan användas samtidigt i en enda butik. Om dina skript för närvarande inte kan ersättas med Shopify Functions, fortsätt använda Shopify-skript tills dess att Shopify Functions API:er uppfyller dina behov. Se följande för att avgöra hur Shopify-skript och Shopify Functions interagerar.

Skript för post

Skript för radobjekt utförs när Shopifys rabatteringslogik har slutförts, vilket inkluderar rabatter som skapas av Shopify Functions. Skript för radartikel kan komma åt de belopp som har rabatterats.

Skript kan endast komma åt den första rabattkoden som tillämpas i kassan och kan inte komma åt andra rabattkoder som kan ha använts. Till exempel fungerar reject för den första rabatten som tillämpas i kassan och påverkar inte andra rabatter.

Fraktskript

Leveransskript utförs efter fraktanpassningar som skapas av Shopify Functions. Skript kan inte fungera på ändrade fraktanpassningar med ändrade namn på resultat, men kan fungera på anpassningar som flyttar eller döljer.

Betalningsskript

Betalningsskript utförs efter betalningsanpassningar som skapas av Shopify Functions. Skript kan inte fungera på ändrade betalningsanpassningar med ändrade namn på resultat, men kan fungera på anpassningar som flyttar eller döljer.