Overzicht van Shopify-factuur

Je vindt je facturen op de factuurpagina van het Shopify-beheercentrum. De factuurpagina bevat een overzicht van je recente facturen. Klik op een recente factuur om je gedetailleerde factuur te bekijken of je factuur voor je records te downloaden.

Als je het factureringsprofiel wilt bekijken en factuurmails wilt ontvangen, heb je de machtiging Bekijk facturering en ontvang factureringsmails nodig.

Valuta van je Shopify-factuur

Om administratieve redenen worden de meeste Shopify-facturen in Amerikaanse dollars in rekening gebracht. In sommige landen kunnen merchants in hun lokale valuta worden gefactureerd.

Kosten op je Shopify-factuur

Je factuur kan verschillende soorten kosten bevatten. Hieronder staan de meest voorkomende soorten kosten:

• Abonnement toont de kosten voor het Shopify-abonnement van je winkel. Als je jouw winkel binnen een factureringscyclus overschakelt naar een lager abonnement, wordt in dit gedeelte een abonnementstegoed toegepast.
  • Apps toont de app-kosten die aan de factuur zijn gekoppeld. App-kosten worden bepaald door de app-ontwikkelaar. App-ontwikkelaars kunnen terugkerende kosten, gebruikskosten en eenmalige kosten in rekening brengen voor apps. Als je een probleem ondervindt met bepaalde app-kosten, neem contact op met de ontwikkelaar voor hulp.
  • Verzending toont de kosten van je verzendlabels en aanpassingen die je tijdens je factureringscyclus hebt gemaakt.
  • Transactiekosten toont de transactiekosten die aan de factuur zijn gekoppeld. Je betaalt transactiekosten als je geen gebruik maakt van Shopify Payments.

Het subtotaal van de factuur, belastingen en het totaal worden onderaan de factuur weergegeven.

PDF-factuur exporteren

Als je een administratie van je facturen wilt bijhouden en een gedetailleerd overzicht van je betalingen wilt, kun je facturen exporteren in CSV- of PDF-indeling. Als je PDF kiest, bestaat de geëxporteerde factuur uit twee hoofdsecties:

• een overzicht van je kosten
  • een gedetailleerd overzicht van al je kosten

Het overzicht bevat het totaalbedrag van de factuur, plus een uitsplitsing van de bedragen over je abonnement, apps, andere kosten en belastingen. Je kunt hier belangrijke gegevens vinden als factureringsperioden, winkelnaam, betaalmethode en soorten kosten. Het overzicht kan ook mededelingen bevatten over aankomende betalingen of specifieke vereisten, zoals verlegging van btw voor bepaalde regio's of landen.

Stappen

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Facturering.
  2. In de sectie Eerdere facturen kun je de factuur vinden die je wilt bekijken en erop klikken om de gegevens van de factuur te bekijken.
  3. Klik op de pagina met factuurgegevens op Factuur exporteren.
  4. In het dialoogvenster Factuur exporteren kun je ervoor kiezen de factuur te exporteren als een CSV-bestand voor Excel, Numbers of een ander spreadsheetprogramma of als een PDF-bestand.
  5. Klik op Factuur exporteren.

Zie Factuurgeschiedenis exporteren voor meer informatie over het exporteren van een CSV-bestand.

Factureringscycli

Een factureringscyclus is de tijdsduur tussen facturen. Je kunt dit tijdsinterval wijzigen, maar je kunt geen specifieke dag van de maand kiezen om je facturen te ontvangen. Facturen worden uitgegeven met vermelding van deUTC-tijdzone.

Shopify heeft een aantal verschillende factureringscycli:

Shopify-factureringscycli
Naam van factureringscyclus Duur van factureringscyclus
Abonnementsfactureringscyclus 30 dagen of 1 jaar
App-factureringscyclus 30 dagen

Soorten kosten

Shopify heeft zowel terugkerende kosten als eenmalige kosten. Zorg ervoor dat je de verschillende terugkerende of eenmalige kosten kent die op je facturen kunnen worden weergegeven. Eenmalige kosten, zoals de kosten die je betaalt voor het registreren van een domein of het kopen van een thema, worden apart gefactureerd.

Soorten terugkerende kosten

De volgende soorten terugkerende kosten kunnen op je maandelijkse factuur staan:

Eenmalige kosten

Je kunt aparte facturen ontvangen voor de volgende soorten eenmalige kosten:

Belastingen

Als je bedrijf gevestigd is in een Canadees of Amerikaans rechtsgebied waar Shopify een zakelijke aanwezigheid heeft, is Shopify wettelijk verplicht om toepasselijke belastingen in rekening te brengen voor je abonnement. Je ziet ook een belastingberekening op basis van je locatie.

Je ziet de belastingen op een aparte regel op je factuur.

Zie Belastingen voor meer informatie.

Als je in een regio woont waar Shopify verplicht is belasting in rekening te brengen voor een van je accountbetalingen, worden deze kosten weergegeven op je Shopify-factuur.

Informatie over plafondbedragen van de facturering

Naast maandelijkse abonnementsfacturering geeft Shopify gedurende de maand ook facturen uit volgens je abonnementsgebaseerde factureringsdrempel. Factureringsdrempels zijn dollarwaarden die facturering activeren wanneer de kosten van je accountactiviteit het drempelbedrag overschrijden.

Je ontvangt een factuur wanneer het totaal van je transactiekosten van derden en andere uitstaande betalingen de drempel van je account overschrijdt. De maandelijkse abonnementskosten zijn inbegrepen in je lopend totaal, maar ze zijn niet inbegrepen in de facturen met drempel.

Als je transactiekosten van derden of andere kosten hebt tijdens je huidige factureringscyclus, dan verschijnt de drempel van je winkel in de sectie Huidige factureringscyclus op de pagina Facturering in het Shopify-beheercentrum. Als je geen transactiekosten of andere kosten hebt, dan verschijnt de drempel van je winkel niet.

Als je het plafondbedrag van de facturering bereikt en je ontvangt een factuur, kun je doorgaan met het kopen van verzendlabels totdat het totaal 110% van je limiet bereikt. Er kunnen geen verdere aankopen worden gedaan voordat je de gefactureerde factuur betaalt. Als je drempel bijvoorbeeld $ 400 is en de activiteit van je account $ 400 bereikt, wordt er een factuur uitgegeven. Je kunt verzendlabels nog steeds kopen totdat je accountactiviteit $ 440 (110% van de $ 400) bereikt, maar meer aankopen daarna kunnen alleen worden uitgevoerd nadat je je factuur van $ 400 hebt betaald.

Kosten die je maakt op basis van het plafondbedrag van de facturering verschijnen in de sectie Huidige factureringscyclus op de pagina Facturering bij de instellingen van het Shopify-beheercentrum.

Externe betalingsproviders

Als je winkel een externe betalingsprovider gebruikt, betaal je mogelijk transactiekosten voor de transacties van je winkel. In combinatie met terugkerende app-betalingen of andere kosten kan dit ertoe leiden dat je winkel wordt gefactureerd vóór de gebruikelijke factureringscyclus van je abonnement. Bekijk de volgende richtlijnen voor wanneer je een factuur van Shopify kunt verwachten:

• Je krijgt een dergelijke factuur voor je account wanneer het totaal van de transactiekosten van externe partijen en andere uitstaande betalingen het plafondbedrag van de facturering van je account overschrijdt.
  • Als het totaal van je transactiekosten van derden en andere uitstaande betalingen lager is dan het plafondbedrag van de facturering, wordt je account aan het eind van je 30-daagse factureringsperiode belast. Als je het Shopify-abonnement van je winkel wijzigt, word je gefactureerd voor openstaande en naar rato berekende bedragen.

In de sectie Huidige factureringscyclus van de pagina Facturering in het Shopify-beheercentrum kun je de plafondbedragen van de facturering bekijken.

Je eerste factuur bevat geen transactiekosten van derden, maar je tweede factuur bevat alle transactiekosten van derden die tot dat moment zijn gemaakt.

Shopify Payments

Als je winkel Shopify Payments gebruikt, worden de verwerkingskosten voor creditcards automatisch van je bestellingen afgetrokken. Voor andere openstaande bedragen, waaronder terugkerende kosten voor apps die je hebt geïnstalleerd, word je gefactureerd wanneer het totaal van je openstaande kosten een van de plafondbedragen van de facturering van je winkel overschrijdt of aan het einde van je 30-daagse factureringscyclus (afhankelijk van wat het eerste plaatsvindt).

Je kunt de plafondbedragen voor de facturering van je winkel bekijken in de sectie Huidige factureringscyclus van de pagina Facturering bij de instellingen van het Shopify-beheercentrum.