Shopify uitproberen met een gratis proefperiode

Als je Shopify wil uitproberen voordat je een actief maandelijks abonnement afsluit, kun je je aanmelden voor een gratis proefperiode. Je gratis proefperiode gaat in op het moment dat je je voor het eerst aanmeldt en niet wanneer je aan je winkel gaat werken.

Beschikbare abonnementen voor de proefperiode

Met de gratis proefversie kun je verschillende Shopify-abonnementen uitproberen, waaronder Shopify Starter, Basic Shopify, Shopify, Advanced Shopify en Shopify Retail.

De gratis proefperiode starten

1. Ga naar https://www.shopify.com/free-trial en klik op Gratis proefperiode starten.
  2. Beantwoord enkele vragen over je bedrijf of kies Alles overslaan.
  3. Geef je bedrijfslocatie op.
  4. Maak een Shopify-account aan om je gratis proefperiode te starten.

Je winkel instellen tijdens de gratis proefperiode

• Wanneer je een winkel opent met een gratis proefperiode, heeft je winkel in eerste instantie een webshop-wachtwoord of een inactieve checkout.
  • Als je wil dat klanten producten kunnen kopen, kun je het webshop-wachtwoord verwijderen of de checkout activeren door een betaald abonnement te kiezen. Raadpleeg voor meer informatie het voorbereiden van je winkel op lancering.
  • Stel een betalingsprovider in om bestellingen te verkopen en te accepteren tijdens je gratis proefperiode.
  • Als je een betaald abonnement afsluit, raak je geen werk kwijt dat je tijdens de gratis proefperiode aan je winkel hebt uitgevoerd.

De gratis proefperiode gebruiken

Tijdens de gratis proefperiode kun je je winkel instellen en de functies ervan verkennen. Je kunt op de volgende manieren het maximale uit je proefperiode halen:

• Producten toevoegen: Vul je winkel met een paar producten en zorg dat de bijbehorende productgegevens correct worden weergegeven in je webshop.
  • Collecties aanmaken: Organiseer je producten door collecties aan te maken om je klanten een betere winkelervaring te bieden.
  • Instellingen verkennen: Maak jezelf vertrouwd met de pagina Instellingen in het Shopify-beheercentrum. Hier kun je belastingen, verzending en andere verkoopkanalen configureren.
  • Betalingen instellen: Configureer Shopify Payments of controleer of je gewenste externe betalingsprovider wordt ondersteund door Shopify.
  • De Theme Store en App Store bezoeken: Breng een bezoek aan de Shopify Theme Store en de Shopify App Store. Hier vind je thema's en apps waarmee je de functionaliteit en de uitstraling van je winkel naar jouw smaak en wensen kunt inrichten.

Een betaald abonnement kiezen

Selecteer eerst een betaald abonnement wanneer je de checkout wil activeren om producten te gaan verkopen. Alle vooruitgang die je tijdens de gratis proefperiode hebt geboekt, inclusief de toegevoegde producten, gemaakte ontwerpen en aangepaste instellingen, worden behouden wanneer je een betaald abonnement kiest.

Neem de volgende aandachtspunten door voordat je een betaald abonnement kiest:

• Winkelactivering: nadat je een betaald abonnement hebt gekozen, wordt de checkout van je winkel geactiveerd, zodat klanten producten kunnen kopen.
  • Proefperiode verloopt: als je aan het eind van de gratis proefperiode geen maandabonnement selecteert, wordt je winkel gepauzeerd totdat je een betaald abonnement kiest.
  • Annulering: als je besluit je Shopify-account tijdens de gratis proefperiode op te zeggen zonder een betaald abonnement te selecteren, hoef je niets te doen en wordt je account bevroren. Als je wel een betaald abonnement kiest voordat de gratis proefperiode is afgelopen, zeg je je account op door je winkel handmatig te pauzeren of te deactiveren.

Je betaalde abonnement wijzigen

Op de pagina Instellingen kun je je Shopify-abonnement, winkeltype en winkelstatus beheren. Lees hier meer over hoe je je abonnement bijwerkt.

Kosten die je maakt tijdens de gratis proefperiode

Als je tijdens je gratis proefperiode apps aan je Shopify-winkel toevoegt, worden alle app-gerelateerde betalingen aan je volgende factuur toegevoegd. Lees meer over je Shopify-factuur.

Schakelen tussen abonnementen tijdens de gratis proefperiode

Je kunt tijdens de gratis proefperiode schakelen tussen Shopify-abonnementen. Het nieuwe abonnement wordt onmiddellijk van kracht, maar er worden pas kosten in rekening gebracht na afloop van de gratis proefperiode.

Gratis proefperiode en details

De duur van de gratis proefperiode hangt van verschillende factoren af. Meer informatie over de duur van de proefperiode en eventuele aanbiedingen vind je ophttps://www.shopify.com/free-trial. Klik daar op Gratis proefperiode starten.

Als je besluit om binnen je gratis proefperiode naar een betaald abonnement te upgraden, worden de kosten pas in rekening gebracht nadat de gratis proefperiode is afgelopen. Na afloop van je gratis proefperiode word je gefactureerd voor het door jou gekozen plan, waarbij je voor een bepaalde periode kunt profiteren van een promotietarief voordat je overgaat op de prijs van het standaardabonnement.

De duur van de proefperiode en eventuele promotieprijzen worden bepaald door het moment waarop je je Shopify-account aanmaakt en je gratis proefperiode start.

Verlenging van de gratis proefperiode

Het is niet mogelijk de gratis proefperiode te verlengen.

Promotieprijzen voor een maandelijkse abonnement

Na afloop van de gratis proefperiode kan Shopify tijdelijke kortingen aanbieden. Bij Abonnementen en prijzen kun je meer informatie vinden over de duur van de proefperiode, facturering en beschikbare opties. De duur van de proefperiode en de prijzen kunnen veranderen en kunnen per winkellocatie verschillen.

Je Shopify-winkel deactiveren tijdens een gratis proefperiode of promotieperiode

Je kunt je Shopify-winkel op elk gewenst moment deactiveren. Na deactivering wordt je Shopify-abonnement beëindigd. Dan heb je ook geen toegang meer tot het Shopify-beheercentrum. Als je voor het einde van de gratis proefperiode een betaald abonnement hebt gekozen, moet je je winkel handmatig pauzeren of deactiveren om je account te annuleren. Zo voorkom je dat je alsnog voor het gekozen abonnement betaalt.

Als je je Shopify-account binnen de gratis proefperiode beëindigt en je hebt geen betaald abonnement gekozen, dan hoef je verder niets te doen.

Als je je account gedurende een promotieperiode van het door jou gekozen abonnement deactiveert, heb je geen recht op terugbetaling van kosten die je eventueel in deze periode hebt gemaakt. Eventueel nog openstaand saldo op je account wordt bij opzegging in rekening gebracht.

Persoonlijk verkopen

Als je van plan bent persoonlijk te verkopen, kun je de POS-app van Shopify downloaden en je verdiepen in de functionaliteit van de verschillende app-instellingen.