Je Shopify Credit-visitekaartjes beheren

Wanneer je Shopify Credit gaat gebruiken, krijg je een virtuele kaart die automatisch wordt geactiveerd en klaar is voor gebruik. Je kunt deze kaart gebruiken om online aankopen te doen voor je bedrijf. Als je persoonlijk aankopen voor je bedrijf doet, kun je een fysieke zakelijke Shopify Credit-kaart bestellen.

De primaire kaarthouder kan secundaire kaarthouders toevoegen aan diens Shopify Credit-account. Secundaire kaarthouders hebben toegang tot de kredietlijn en krijgen een eigen kaart om aankopen mee te doen. Elke kaarthouder kan slechts één virtuele en één fysieke kaart hebben.

Een fysieke zakelijke Shopify Credit-kaart aanvragen

Als je geen fysieke kaart hebt besteld bij het instellen van je Shopify Credit-account, kun je er een bestellen via het Shopify-beheercentrum.

Stappen:

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Financiën > Krediet.
  2. Klik op Kaarten beheren.
  3. Klik op Fysieke kaart bestellen.
  4. Voer je verzendgegevens in.
  5. Klik op Bestelling plaatsen.

Nadat je je fysieke kaart hebt besteld, kun je de bezorgstatus en geschatte leverdatum van de kaart bekijken door in het Shopify-beheercentrum naar Financiën > Krediet te gaan en vervolgens op Kaarten beheren te klikken.

Een fysieke zakelijke Shopify Credit-kaart opnieuw bestellen

Als je een fysieke kaart hebt besteld en er een probleem is met de bezorging van je kaart, kun je een nieuwe kaart bestellen.

Controleer de bezorgstatus van je kaart voordat je de kaart opnieuw bestelt om er zeker van te zijn dat de leverdatum niet is gewijzigd. Controleer de bezorgstatus door in het Shopify-beheercentrum naar Financiën > Krediet te gaan en vervolgens op Kaarten beheren te klikken.

Om veiligheidsredenen word je mogelijk gevraagd je account te verifiëren voordat je doorgaat.

Stappen:

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Financiën > Krediet.
  2. Klik op Kaarten beheren.
  3. Klik op de fysieke kaart.
  4. Klik op Nieuwe kaart bestellen.
  5. Selecteer Kaart niet ontvangen en klik op Volgende.
  6. Voer je verzendgegevens in.
  7. Klik op Bevestigen en kaart vervangen.

Wanneer je op Bevestigen en kaart vervangen klikt, wordt je niet-bezorgde kaart geblokkeerd en wordt er een nieuwe besteld.

Een fysieke zakelijke Shopify Credit-kaart activeren

Activeer je fysieke kaart eerst na ontvangst. Daarna kun je deze pas gaan gebruiken. Je kunt hier je kaart activeren of je kunt de onderstaande stappen volgen.

Om veiligheidsredenen word je mogelijk gevraagd je account te verifiëren voordat je doorgaat.

Stappen:

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Financiën > Krediet.
  2. Klik op Kaarten beheren.
  3. Klik op de fysieke kaart.
  4. Klik op Kaart activeren.
  5. Voer de laatste vier cijfers van je fysieke zakelijke Shopify Credit-kaart in en klik op Bevestigen.

Wanneer je op Bevestigen klikt, is je kaart geactiveerd en kun je deze gebruiken voor zowel online als persoonlijke transacties.

Gegevens van je virtuele kaart bekijken

Je kunt de gegevens van je virtuele kaart bekijken in het Shopify-beheercentrum. Elke kaarthouder kan alleen de gegevens van diens eigen virtuele kaart bekijken. De primaire kaarthouder kan het virtuele kaartnummer van een secundaire kaarthouder niet bekijken.

Om veiligheidsredenen word je mogelijk gevraagd je account te verifiëren voordat je doorgaat.

Stappen:

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Financiën > Krediet.
  2. Klik op Kaarten beheren.
  3. Klik op de virtuele kaart.
  4. Klik op Nummers weergeven.

Je zakelijke Shopify Credit-kaart koppelen aan een virtuele portemonnee

Als je je kaart nog niet hebt gekoppeld aan een portemonnee zoals Apple Wallet of Google Pay bij het instellen van je Shopify Credit-account, kun je dit op elk gewenst moment alsnog doen.

Stappen:

1. Raadpleeg de cijfers op je zakelijke Shopify Credit-kaart door een van de volgende stappen uit te voeren:

2. Volg de instructies in je portemonnee-app om de kaart toe te voegen.

Een zakelijke Shopify Credit-kaart vervangen

Je kunt indien nodig een nieuwe zakelijke Shopify Credit-kaart bestellen. Elke kaarthouder kan slechts één virtuele en één fysieke kaart hebben. Als je een vervangende kaart bestelt, wordt je huidige zakelijke Shopify Credit-kaart geannuleerd. De primaire kaarthouder kan vervangende kaarten voor zichzelf of een secundaire kaarthouder aanvragen.

Om veiligheidsredenen word je mogelijk gevraagd je account te verifiëren voordat je doorgaat.

Stappen:

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Financiën > Krediet.
  2. Klik op Kaarten beheren.
  3. Klik op de kaart die je wilt annuleren en vervangen.
  4. Klik op Meer en op Annuleren en vervangen.
  5. Selecteer je reden voor het blokkeren en vervangen van je zakelijke Shopify Credit-kaart en klik vervolgens op Volgende.
  6. Voer je verzendgegevens in.
  7. Klik op Bevestigen en kaart vervangen.

Je zakelijke Shopify Credit-kaart blokkeren

Als je je kaart kwijt bent geraakt of deze in verkeerde handen is gevallen, kun je de kaart blokkeren om het gebruik ervan te voorkomen. De primaire kaarthouder kan een kaart van een secundaire kaarthouder blokkeren. Secundaire kaarthouders kunnen alleen hun eigen kaarten blokkeren en deblokkeren. Secundaire kaarthouders kunnen hun kaart zelfs deblokkeren als de primaire kaarthouder deze heeft geblokkeerd.

Als je de toegang tot een kaart permanent wilt verwijderen, kun je een secundaire kaarthouder verwijderen of de maandelijkse bestedingslimiet wijzigen naar $ 0.

Om veiligheidsredenen word je mogelijk gevraagd je account te verifiëren voordat je doorgaat.

Stappen:

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Financiën > Krediet.
  2. Klik op Kaarten beheren.
  3. Klik op de kaart die je wilt blokkeren.
  4. Klik op Kaart blokkeren.
  5. Klik op Kaart blokkeren om te bevestigen.

Nadat je de status van je kaart hebt vastgesteld, voer je een van de volgende handelingen uit:

• Als je kaart is gevonden of je hebt vastgesteld dat deze niet in verkeerde handen is gevallen, kun je de kaart deblokkeren. Klik op de kaart op de pagina Kaarten beheren en vervolgens op Kaart deblokkeren.
  • Als je je kaart niet kunt vinden of hebt vastgesteld dat deze in verkeerde handen is gevallen, kun je je kaart blokkeren en vervangen.

Een afschrijving betwisten

Als je de primaire kaarthouder bent, kun je een afschrijving van je Shopify Credit-account betwisten vanwege de volgende redenen:

• frauduleus
  • niet ontvangen
  • dupliceren
  • goederen niet zoals beschreven
  • service niet zoals beschreven
  • geannuleerd
  • andere redenen

Hier vind je meer informatie over hoe je een betaling op je Shopify Credit-account betwist.

De kaarthoudergegevens van je Shopify Credit-kaart bijwerken

Als gegevens zoals je factuuradres of telefoonnummer zijn veranderd, kun je de kaarthoudergegevens bijwerken vanuit het Shopify-beheercentrum. Je kunt geen verschillende kaarthoudergegevens hebben voor virtuele en fysieke kaarten. Als je kaarthoudergegevens wijzigt, zijn de wijzigingen van toepassing op beide kaarten. Elke kaarthouder kan alleen diens eigen kaarthoudergegevens wijzigen.

Om veiligheidsredenen word je mogelijk gevraagd je account te verifiëren voordat je doorgaat.

Stappen:

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Financiën > Krediet.
  2. Klik op Kaarten beheren.
  3. Klik op je virtuele of fysieke kaart.
  4. Klik op Kaarthoudergegevens bekijken.
  5. Klik op bewerken.
  6. Voer je bijgewerkte gegevens in.
  7. Klik op Opslaan.