Administrere merkevarematerialer

Du kan legge til merkevarematerialer på siden med Merkevare-innstillinger og bruke dem på tvers av salgskanaler, temaer og apper som er integrert med Merkevare-API.

Merkevareintegrasjon

Salgskanalen, appen eller temaet avgjør hvordan merkevarematerialer brukes. På Merkevare-siden ser du en liste over alle salgskanaler og apper i butikken som er integrert med merkevareinnstillingene. Merkevarematerialer brukes som standardinnstilling, som betyr at når de er lagt til synkroniseres de automatisk med alle funksjoner som bruker Merkevare-API.

Shopifys Online Store 2.0-temaer bør automatisk hente inn merkevarematerialer i temainnstillingene. Hvis merkevarematerialene ikke fylles automatisk ut i temaet kan det hende at du må legge dem til i temaet manuelt.

Åpne temaredigeringsprogrammet for å koble merkevarematerialer til temaet manuelt. Klikk på blokken eller seksjonen som bruker merkevarematerialer, som butikkens overskrift. Klikk på knappen Koble til dynamisk kilde i blokken Logobilde.

Bilder av bildevalgskjermen for logo i temainnstillingene med knappen for tilkobling av dynamisk kilde fremhevet.

Velg merkevarematerialene du ønsker å bruke i overskriften og klikk Koble til.

Panelet for tilkobling av dynamisk kilde med standardlogo valgt.

Merkevarematerialer

Du kan opprette merkevarematerialer gratis. Finn ut mer om gratis verktøy for å drive bedriften.

Logoer

Legge til logobilder for merkevaren. Standardlogoen brukes for de aller fleste logoformål. En kvadratisk logo kreves til sosiale mediekanaler og profilbilder, og kan beskjæres til en sirkel.

Krav til logoer

Før du velger eller laster opp logobildene må du sikre at filene oppfyller følgende krav:

Krav til logoressurser
Merkevaremateriell Beskrivelse Krav
Standardlogo En logo som brukes til de fleste logoformål. En god logo er synonym med butikknavnet, og laget med merkevarens primærfarger.
  • PNG- eller JPEG-format
  • Minimum 512 piksler bred
Kvadratisk logo En kvadratisk logo kreves for sosiale mediekanaler og profilbilder. Denne logoen kan bli beskjært til en sirkel hvis plattformen bruker sirkelformede bilder i stedet for kvadratiske bilder.
  • PNG- eller JPEG-format
  • Minimumsstørrelse på 512x512 px anbefales

Legg til logofilene dine

1. Klikk Innstillinger > Merkevare fra Shopify-administrator.
  2. Legg til eller velg merkevarelogoer fra bildene dine i seksjonen Logoer. Du kan Søke i filer etter et bestemt filnavn, Sortere de eksisterende bildene, eller endre visningen fra en listevisning til rutenettvisning med rullegardinmenyen. Du kan også Legge til bilder fra datamaskinen, eller dra og slippe bilder fra et annet vindu.
  3. Gjenta trinn 2 for å velge eller legge til en kvadratisk logo.
  4. Klikk på Lagre.

Du kan når som helst endre eller fjerne logobildefiler ved å klikke på den aktuelle knappen. Du kan bare ha én fil per logotype.

Farger

Merkevaren kan ha bestemte primære, sekundære og kontrastfarger som brukes i nettbutikken eller i sosiale medier.

Steg:

1. Klikk Innstillinger > Merkevare fra Shopify-administrator.
  2. Klikk +-tegnet under overskriften Farger for å legge til en primærfarge.
  3. Du kan velge en primærfarge med fargevelgeren, eller angi en gyldig HEX-fargekode i tekstboksen.
  4. Valgfritt: Legg til en sekundær primærfarge på samme måte som du valgte den første fargen.
  5. Velg en kontrastfarge på samme måte som du valgte de tidligere fargene.
  6. Gjenta trinnene ovenfor for å velge sekundærfarger og en kontrastsekundærfarge.
  7. Klikk på Lagre.

Forsidebilde

Et forsidebilde er et nøkkelbilde som presenterer merkevaren på profilsider og i apper.

Krav til forsidebilder

Før du velger eller laster opp et forsidebilde må du kontrollere at filen oppfyller følgende krav:

• Filformat: PNG eller JPEG
  • Fildimensjoner: Anbefalt minimumsstørrelse er 1920x1080 px

Steg:

1. Klikk Innstillinger > Merkevare fra Shopify-administrator.
  2. Klikk +-tegnet under overskriften Forsidebilde.
  3. Velg et bilde som skal brukes som forsidebilde. Du kan også Søke i filer etter et bestemt filnavn, Sortere de eksisterende bildene eller endre visningen fra en listevisning til en rutenettvisning med rullegardinmenyen. Du kan også legge til bilder fra datamaskinen, eller dra og slippe bilder fra et annet vindu.
  4. Klikk på Ferdig.
  5. Klikk på Lagre.

Motto

Et slagord er en iøyenfallende erklæring eller slagord for merkevaren din. Slagordet kan være opptil 80 tegn langt. Klikk + for å legge til merkevarens slagord, og klikk deretter Lagre.

Beskrivelse

Legg til en kort beskrivelse av merkevaren din. Denne beskrivelsen brukes ofte i profiler eller oppføringer fra butikken, og bør ikke overstige 150 tegn. Klikk + for å legge til en kort beskrivelse av merkevaren, og klikk deretter Lagre.

Hvis du har Shopify Starter-abonnementet kan du legge til sosiale koblinger i merkevareinnhold. Koblinger til kontoer i sosiale medier som legges til i Merkevare-seksjonen i Shopify-administrator vises i produktkoblingene.

1. Klikk Innstillinger > Merkevare fra Shopify-administrator.
  2. Bla ned til seksjonen Sosiale koblinger.
  3. Bruk rullegardinmenyen for å velge en plattform for sosiale medier.
  4. Angi koblingen til kontoen din i de oppgitte feltene. Bruk den fullstendige URL-adressen, for eksempel https://instagram.com/shopify eller https://twitter.com/shopify.