Aktivere Apple Pay

Med Apple Pay kan kundene betale raskt og sikkert gjennom nettbutikken.

Apple Pay tilbyr en hurtigbetalingsprosess. Når en kunde betaler for bestillingen med Apple Pay, trenger de ikke å manuelt oppgi kredittkortinformasjonen eller leveringsadressen. Kunden trykker på Apple Pay-knappen og skanner fingeravtrykket, og Apple Pay gir informasjonen videre til betalingsleverandøren. Du betaler ingen ekstra gebyrer for å godta Apple Pay. Du fortsetter å betale de vanlige behandlingsavgiftene som er tilknyttet betalingsleverandøren. Finn ut mer om hurtigkasser.

Krav

Hvis du vil aktivere Apple Pay-knappen i nettbutikken, må du oppfylle følgende krav:

Krav for abonnementer

For å bruke Apple Pay for abonnementsprodukter, må du oppfylle følgende krav:

• Butikken må bruke Shopify Payments.
  • Bedriften din må være lokalisert i USA, Canada, Australia eller New Zealand.
  • Kundene må betale med et Mastercard- eller Visa-kort.

Enheter som støtter Apple Pay

For å få tilgang til Apple Pay-knappen må kundene bruke en av følgende enheter:

• iPhone (SE, 6, 6 Plus eller nyere)
  • iPad (Pro, Air 2, mini 3 eller nyere)
  • Apple Watch
  • MacBook Pro med Touch ID
  • Alle Mac-modeller (2012 eller nyere) pluss en Apple Pay-aktivert iPhone eller Apple Watch

Aktiver Apple Pay

Hvis du oppfyller kravene, kan du aktivere Apple Pay i Shopify-administrator.

Trinn:

Kundene kan nå bruke Apple Pay til å sjekke ut av butikken.

Aktiver Apple Pay i Frankrike med Shopify Payments

Hvis du oppfyller kravene og bedriften din er basert i Frankrike, kan du aktivere Apple Pay ved hjelp av følgende trinn.

Trinn:

Kundene kan nå bruke Apple Pay til å sjekke ut av butikken.

Kundeopplevelse

Når en kunde besøker nettbutikken med en enhet som støtter Apple Pay, vises en knapp med Apple Pay-logoen.

Kunden kan trykke på knappen for å gjøre et kjøp med Apple Pay. Når dette er gjort, vises leverings- og fraktopplysningene som er registrert i kundens lommebok, samt bestillingens kostnad, fraktpriser og avgifter. Kunden må deretter verifisere kjøpet. Verifiseringsprosessen kan til en viss grad variere ut ifra hvilken enheten kunden bruker:

På en iPhone eller iPad

Det vises en melding på enheten, som ber om bekreftelse av kjøpet ved hjelp av Touch ID på enheten. Kunden skanner fingeravtrykket deres på enhetens Touch ID for å verifisere kjøpet.

På en Macbook med Touch ID

Det vises en melding i kundens Touch Bar, som ber om bekreftelse av kjøpet ved hjelp av Touch ID på Macbook. Kunden skanner fingeravtrykket deres på Touch ID for å verifisere kjøpet.

På en Mac uten Touch ID

Hvis kunden ikke har Touch ID, kan Apple Pay brukes med en annen enhet på en Mac-datamaskin, for eksempel en iPhone, iPad eller en Apple Watch. Kunden må da bekrefte tilkoblingsbarheten ved å kontrollere at enheten og datamaskinen oppfyller følgende oppsettskrav:

• De er i nærheten av hverandre.
  • Bluetooth er påslått.
  • De er logget på samme iCloud-konto.

Det vises en dialogboks på kundens datamaskin, som ber om bekreftelse av kjøpet ved hjelp av Touch ID på den andre enheten. Kunden skanner fingeravtrykket deres på enheten for å godkjenne kjøpet.

Feilsøking

Apple Pay vises ikke i administratoren

Hvis du bruker Cybersource, Authorize.net, eller First Data Payeezy og ikke ser alternativet om å aktivere Apple Pay i administrator, må du be betalingsbehandleren om å slå på nettverktokenisering. Hvis du bruker Stripe, må du passe på at du har godtatt Apple Pays spesifikke vilkår for bruk fra Stripe-instrumentbordet. Hvis du ikke er sikker på hvem betalingsbehandleren din er, bør du snakke med banken din eller kjøpmannskontotilbyderen.

Apple Pay-knappen vises ikke i kassen

Hvis Apple Pay-knappen ikke vises i kassen, må du kontrollere at du oppfyller alle kravene for bruk av Apple Pay.

Hvis kunden bruker Kjøp-knappen til å betale for bestillingen, tilbys ikke Apple Pay, fordi det ikke støttes av denne salgskanalen.

Apple Pay vises ikke i kassen når feltet Firmanavn er påkrevd som en del av betalingsprosessen.

Apple Pay-knappen vises ikke i handlekurvskuffen

Hvis du har en handlekurvskuff eller handlekurv-popup-vindu i butikken, kan det hende at Apple Pay ikke vises. Du kan legge til Javascript i temaet for å sikre at knappen vises i handlekurvskuffen.

Apple Pay-knapp synlig, men svarer ikke

Hvis du bruker en støttet bærbar datamaskin fra Apple, kan du sjekke Apple Pay-lommeboken på enheten og passe på at lokket på den bærbare datamaskinen er åpent. Hvis den bærbare datamaskinen er i lukket-skjerm-modus kan det hende at Apple Pay-knappen ikke svarer.

Kunden kan ikke legge inn en rabattkode

Kundene kan bare bruke rabattkoder med Apple Pay hvis det oppgis en rabattkode på betalingssiden før Apple Pay-knappen trykkes. Hvis du viser Apple Pay-knappen på handlekurvsiden, kan ikke kundene gå til betalingssiden for å oppgi en rabattkode. For å sikre at kundene kan bruke rabattkoder med Apple Pay, må du vise Apple Pay-knappen på betalingssiden.

Feil med betaling med Apple Pay på en Mac

Hvis du ser en feilmelding etter du prøver å betale med Apple Pay på en Mac, kan det være et kommunikasjonsproblem mellom telefonen og datamaskinen. Kunden må da bekrefte tilkoblingsbarheten ved å kontrollere at telefonen og datamaskinen oppfyller følgende oppsettskrav:

• De er i nærheten av hverandre.
  • Bluetooth er påslått.
  • De er begge logget på samme iCloud-konto.

Leveringsbegrensninger

Som følge av delvis postnummertilgjengelighet fra Apple Pay, kan fraktpriser beregnet av frakttjenestene i enkelte fjerntliggende områder i Canada bli feilaktig beregnet. De fleste canadiske adresser er ikke rammet av dette problemet.

Andre måter å godta Apple Pay

Fysisk bruk av Apple Pay

Apple Pay er tilgjengelig fysisk når du bruker Shopify POS og en støttet kortleser, som POS Go, WisePad 3-kortleseren, Tap og chip-leseren eller Chipper 2X BT-kortleseren. Denne funksjonen fungerer også med Tap to Pay on iPhone. Kundene dine kan betale med Apple Pay ved å trykke på iPhone eller Apple Watch på en støttet leser. Betalingen behandles med én gang, og kunden trenger ikke å legge frem kredittkortet eller oppgi betalingsinformasjonen med tastaturet på den iOS-enheten.

Apple Pay Cash

Apple Pay Cash er tilgjengelig hvis bedriften din befinner seg i USA og du bruker Shopify POS med en støttet kortleser. Du kan gi kundene dine mulighet om å betale med Apple Pay Cash-kortet deres ved å bruke en iPhone eller Apple Watch. Hvis du befinner deg utenfor USA, må du sjekke med betalingsleverandøren for å se om de støtter Discover.

Apple Pay i mobilapper

Apple Pay er tilgjengelig hvis butikken har en iOS-app som bruker iOS Buy SDK.

Vanlige spørsmål

Hva slags kredittkort kan kundene mine bruke med Apple Pay?

Leverandøren du bruker til kredittkortbetaling avgjør hvilke kredittkort kundene kan bruke når de kjøper produktene dine med Apple Pay. For å bruke Apple Pay må kundene legge til kredittkortinformasjonen i Apple Pay-lommeboken. Hvis betalingsleverandøren du bruker ikke godtar typen kredittkort kunden legger til i Apple Pay-lommeboken, vil ikke denne kunden kunne betale for produktene dine med Apple Pay.

Hvordan ser en Apple Pay-bestilling ut?

For å bruke Apple Pay må betalingsbehandleren støtte nettverkstokenisering. Som et resultat av dette vil ikke de siste fire sifrene i kundens kredittkortnummer vises i bestillingens betalingsdetaljer. I stedet vises de siste fire sifrene i kundens kontonummer på Apple Pay-enheten.