Jakelupalvelun käyttäminen sovelluksella

Sovellusten avulla toimivat jakelupalvelut synkronoituvat Shopifyn kanssa, jotta voit tehdä muutoksia ja vastaanottaa jakeluun liittyviä päivityksiä Shopify Administa.

Käytössäsi olevista kolmannen osapuolen jakelupalveluista riippuen tilausten jakeluun käytetään joko vanhaa tai uutta työnkulkua. Kun aloitat jakelun avaamalla tilauksen, banneri kertoo, onko käytössäsi uusi työnkulku.

Noudata jakelupalvelun käyttämän työnkulun tyyppiä koskevia ohjeita.

Jakelun vanha työnkulku

Jakelun vanhan työnkulun ansiosta voit pyytää jakelua Shopify Adminin kautta. Vastaanotat päivitykset jakelupalvelusta, kun jakelu on käynnissä ja kun jakelu on suoritettu.

Jakelun pyytäminen (vanha työnkulku)

Kun pyydät jakelua, jakelupalveluun lähetetään viesti, jossa tilauksesi kerääminen, pakkaaminen ja lähettäminen pyydetään aloittamaan.

Jos käytät automaattista jakelua, jakelua pyydetään automaattisesti tilauksen maksamisen yhteydessä, eikä sinun tarvitse suorittaa näitä toimenpiteitä erikseen.

Jakelupalvelun suorittaman jakelun peruuttaminen (vanha työnkulku)

Kun olet pyytänyt jakelua, et voi peruuttaa sitä Shopify Administa. Jos haluat peruuttaa keskeneräisen jakelun, sinun täytyy ottaa yhteyttä suoraan jakelupalveluun.

Jos et ole pyytänyt jakelua, voit peruuttaa tilauksen.

Jakelun uusi työnkulku

Jakelun uuden työnkulun myötä tilauksen jakelutila päivittyy sitä mukaa kun jakelu etenee. Voit vastaanottaa jakelupalvelusi lähettämiä viestejä tilauksen aikajanalle, jättää jakelupalvelulle kommentteja ja peruuttaa jakelun Shopify Administa.

Kun olet pyytänyt jakelua, tilauksen jakelun tilaksi muuttuu Käynnissä-tila. Voit avata tilauksesi, jos haluat nähdä jakelun yksityiskohtaisen tilan.

Tässä osiossa:

Tarkkojen jakelutietojen hakeminen

Kun olet avannut tilauksen, voit hakea jakelutietoja kahdesta eri paikasta:

• Jakelu on käynnissä -kohdassa näet jakelun tilan ja lisätietoja jakelun edistymisestä. Jos esimerkiksi tilauksen jakelutila on Käynnissä, yksityiskohtaisen tilan avulla tiedät, onko jakelua Pyydetty tai onko se Hyväksytty.

• Tilauksen Aikajana-osio päivittyy aina, kun jakeluun tehdään muutoksia. Tilauksen aikajanan avulla voit lukea jakelupalvelun lähettämiä viestejä.

Uusi työnkulku ja osittainen jakelu

Jos eri palvelut jakelevat tilauksen tuotteita, tai jos ne jaellaan erillisinä paketteina, osa tuotteista saatetaan toimittaa asiakkaille ja jaella ennen kuin toisia on lähetetty.

Kun vain osa tilauksen tuotteista on jaeltu, tätä kutsutaan osittaisiksi jakeluun.

Tilauksen tila ei ole jaeltu, ennen kuin kaikki tilauksen tuotteet on lähetetty.

Jakelun pyytäminen (uusi työnkulku)

Kun pyydät jakelua, jakelupalveluun lähetetään viesti, jossa tilauksesi kerääminen, pakkaaminen ja lähettäminen pyydetään aloittamaan.

Jos käytät automaattista jakelua, jakelua pyydetään automaattisesti tilauksen maksamisen yhteydessä, eikä sinun tarvitse suorittaa näitä toimenpiteitä erikseen.

Kun olet pyytänyt jakelua, jakelun tilaksi muuttuu Käynnissä ja sinun täytyy odottaa vastausta jakelupalvelulta. Jakelupalvelu joko hyväksyy tai hylkää jakelun.

Jos jakelupalvelu hyväksyy pyynnön, se kirjataan tilauksen aikajanalle.

Jos jakelupalvelu hylkää pyynnön, tilauksen tilaksi muuttuu jälleen Jakelematta. Jakelupalvelusi voi lisätä tilauksen aikajanalle merkinnän, joka selittää, miksi jakelu on hylätty.

Jakelupalvelun suorittaman jakelun peruuttaminen (uusi työnkulku)

Saatat joutua peruuttamaan jakelupyynnön, jos asiakas haluaa peruuttaa tilauksen tai tehdä siihen muutoksia, tai jos päätät jaella tilauksen manuaalisesti. Jakelun peruuttamista koskevat ohjeet riippuvat tilauksen jakelun yksityiskohtaisesta tilasta.

Pyydetyn jakelun peruuttaminen

klikkaa Peruuta jakelupyyntö -painiketta sen tilauksen kohdalla, jonka haluat peruuttaa. Peruutus merkitään tilauksen aikajanalle ja tilauksen tilaksi tulee jälleen Jakelematta.

Hyväksytyn jakelun peruuttaminen

Jos haluat peruuttaa jakelun sen jälkeen, kun jakelupalvelusi on hyväksynyt sen, sinun täytyy lähettää peruutuspyyntö jakelupalveluusi ja odottaa vastausta. Jakelupalvelusi joko hyväksyy tai hylkää peruutuspyynnön.

Tilaukseen ilmestyy banneri, kun jakelupalvelusi on hyväksynyt tai hylännyt peruutuspyynnön.

• Peruutuspyyntö hyväksytty: jos jakelupalvelusi hyväksyy peruutuksen, se kirjataan aikajanalle ja tilauksen tilaksi palautuu Ei jaeltu.

• Peruutuspyyntö hylätty: jos jakelupalvelusi hylkää peruutuksen, se kirjataan tilauksen aikajanalle ja jakelupalvelu jatkaa jakeluprosessia. Jakelupalvelusi voi lisätä tilauksen aikajanalle viestin, jossa kerrotaan, miksi peruutuspyyntö on hylätty.

Tee näin:

1. Klikkaa peruutettavan tilauksen ...-painiketta ja valitse sitten Pyydä peruutusta.

2. Valinnainen: Kirjoita Kommentti-kohdassa viesti jakelupalvelullesi. Tätä viestiä ei lähetetä asiakkaallesi.

3. Klikkaa Pyydä peruutusta.

Peruutuspyyntö kirjataan tilauksen aikajanalle ja jakelun yksityiskohtaiseksi tilaksi tulee jälleen Peruutuspyyntö lähetetty.

Jakelemattomaksi palauttaminen (uusi työnkulku)

Kun olet pyytänyt jakelun peruutusta, sinun täytyy odottaa vastausta jakelupalvelulta. Jos jakelupalvelu peruuttaa jakelun, mutta ei voi päivittää jakelun tilaa Shopifyssa, voit muuttaa tilauksen tilaksi Jakelematta. Sinun täytyy ottaa yhteyttä jakelupalveluun ja varmistaa, että jakelu peruutetaan, ennen kuin suoritat tämän vaiheen loppuun.

Kun olet palauttanut tilauksen tai rivikohdan takaisin jakelemattomaksi, tarkista varastomäärät ja varmista, että ne ovat oikein.

Tee näin:

1. Klikkaa peruutettavan tilauksen ...-painiketta.
  2. Klikkaa Palauta jakelemattomaksi.

Muutos kirjataan tilauksen aikajanalle ja jakelun tilaksi muuttuu Jakelematta.

Jaa tuote/tuotteet (uusi työnkulku)

Saatavilla on seuraavanlaisia jakelupalveluja:

• Jakelupalveluja, jotka sallivat hajautetun varastonhallinnoinnin
  • Jakelupalveluja, jotka eivät salli hajautettua varastoa

Lue lisää kohdasta Varaston hallinnointi useasta sijainnista tai jakelusovelluksesta.

Jakelupalvelu sallii hajautetun varastonhallinnoinnin

Jokaiseen jakelupalveluun on yhdistetty sijainti. Vain jakelupalvelu voi jaella tuotteita siihen yhdistetystä sijainnista, jos se sallii hajautetun varaston.

Jos haluat jaella tilauksen itse, muuta tuotteiden sijainniksi sijainti, jota hallinnoit, ja jakele tilaus uudesta sijainnista.

Tee näin:

1. Siirry Shopifyn Admin-sivulta kohtaan Tilaukset.
  2. Avaa tilaus, jota haluat hallinnoida.
  3. Klikkaa tilauksen ...-painiketta.
  4. Klikkaa Vaihda sijaintia.
  5. Valitse uusi jakelupaikka.
  6. Valinnainen: Kirjoita Muutoksen syy -kohtaan huomautus, joka näkyy tilauksen aikajanalla.
  7. Klikkaa Tallenna.
  8. Jakele tuotteet.

Jakelupalvelu ei salli hajautettua varastonhallinnointia

Saatat joutua merkitsemään tilauksen jaelluksi, jos jakelupalvelusi on lähettänyt ja toimittanut tilauksen onnistuneesti, mutta ei voi päivittää tilauksen jakelutilaa Shopifyssa.

Kun merkitset tilauksen jaelluksi, jakelu kirjataan tilauksen aikajanalle ja tilauksen tilaksi muuttuu jaeltu.

Jos jakelu on kesken, sinun täytyy peruuttaa jakelu, ennen kuin voit merkitä sen jaelluksi.

Tee näin:

1. Klikkaa tilauksesta Jaa tuote/tuotteet.
  2. Valinnainen: Anna seurantanumero ja valitse kuljetuspalvelu.
  3. Valinnainen: Valitse ILMOITA LÄHETYKSESTÄ ASIAKKAALLE, jotta voit lähettää asiakkaalle ilmoituksen, kun tilaus on jaeltu.
  4. Klikkaa Suorita tuotteen/tuotteiden jakelu.