B2B-asiakkaiden kassa ja tilit

Yritykseltä yritykselle -asiakkailla (B2B) ja kuluttaja-asiakkailla (DTC) voi olla erilaiset asiakastilit verkkokaupassasi. Asiakastileistä on kaksi versiota: perinteiset ja uudet asiakastilit. B2B-asiakkaiden on kirjauduttava sisään uusille asiakastileille, jotta he voivat tehdä B2B-tilauksia, tarkastella verkkokaupan luetteloita sekä käyttää tilinsä yritys- ja sijaintitietoja. DTC-asiakkaat voivat hallinnoida tilauksia kirjautumalla sisään joko perinteiselle tai uudelle asiakastilille.

B2B-asiakkaiden sisäänkirjautumisen määrittäminen

B2B-asiakkaiden on kirjauduttava sisään uusilla asiakastileillä. Ne ovat asiakastilin versio, johon asiakkaat kirjautuvat sisään käyttämällä heidän sähköpostiosoitteeseensa lähetettyä kuusinumeroista koodia. Sekä kuluttaja- (eli DTC-) että B2B-asiakkaat voivat kirjautua sisään uusille asiakastileilleen. Asiakaskokemus riippuu siitä, millaiseen asiakasprofiiliin asiakkaan sähköpostiosoite on liitetty:

• Jos asiakkaan sähköpostiosoite on yhdistetty B2B-asiakasprofiiliin, asiakas voi käyttää B2B-asiakaskokemusta.
  • Jos asiakkaan sähköpostiosoite on liitetty DTC-asiakasprofiiliin, asiakas saa DTC-asiakaskokemuksen.
  • Jos asiakkaan sähköpostiosoitetta ei ole liitetty olemassa olevaan asiakasprofiiliin, luodaan uusi D AVAUTUU-asiakasprofiili.

Voit valita, miten voit tarjota B2B-asiakkaillesi pääsyn uusille asiakastileille:

Uusien asiakastilien määrittäminen asetuksista

Tämä vaikuttaa sekä D AVAUTUU- että B2B-asiakkaisiin, kun valitset asetuksistasi uusia asiakastilejä.

Jos sinulla on D2C-asiakkaita, jotka käyttävät perinteisiä asiakastilejä, he voivat kirjautua sisään uusille asiakastileilleen käyttämällä heidän sähköpostiosoitteeseensa lähetettyä 6-numeroista vahvistuskoodia. D2C-asiakkaat voivat tarkastella tilaushistoriaansa uudella asiakastilillään. D2C-asiakkaat eivät voi käyttää perinteistä asiakastiliään, jos muutat asetuksesi uusiksi asiakastileiksi. Kaikki linkit perinteisiin asiakastileihin ohjautuvat uusiin asiakastileihin. Lue lisää siirtymisestä uusiin asiakastileihin.

Uudet asiakastilit eivät tällä hetkellä tue Multipass- tai sovelluksia. Lue lisää klassisen ja uuden asiakastilin eroista.

Jos sinulla on B2B-kauppa tai sekoitettu kauppa sekä B2B- että DTYVÄT-asiakkaille , jotka eivät käytä klassisen asiakastilin ominaisuuksia, päivitä asetuksesi, jotta voit käyttää uusia asiakastilejä.

Jos kauppasi perustuu klassiseen asiakastilin ominaisuuksiin, harkitse toisen vaihtoehdon valintaa, jotta B2B-asiakkaat voivat kirjautua sisään.

Tee näin:

1. Siirry Shopify Adminissa kohtaan Asetukset > Asiakastilit.
  2. Napsauta Verkkokaupan tilit ja kassa -osiossa Muokkaa.
  3. Valitse Kirjautumiskokemus-osiossa seuraava vaihtoehto:

• Näytä kirjautumislinkki verkkokaupan ylätunnisteessa ja kassalla: Jos valitset tämän vaihtoehdon, verkkokaupassasi näytetään kirjautumislinkki. Linkki sijaitsee yleensä kaupan ylätunnisteessa, mutta sijainti voi vaihdella teemasi mukaan. Kirjautumislinkki näkyy myös kassasivulla.
  4. Valitse Valitse, mitä asiakastilien versiota käytetään -osiossa Uudet asiakastilit.

5. Klikkaa Tallenna.

6. Luo aliverkkotunnus kolmannen osapuolen verkkotunnuksen perusteella, joka osoittaa asiakastilille.

7. Valinnainen: Jos haluat, että kaikkien asiakkaiden on pakko kirjautua sisään ennen kassalle siirtymistä, siirry Shopify Adminissa kohtaan Asetukset > Kassa ja valitse Vaadi asiakasta kirjautumaan tililleen ennen kassalle siirtymistä Asiakkaiden yhteydenottotapa ‑osiossa.

URL-osoitteen lisääminen manuaalisesti verkkokaupan navigointiin

Jos et halua päivittää asetuksiasi voidaksesi käyttää uusia asiakastilejä, mutta haluat tarjota B2B-asiakkaille paikan, johon he voivat kirjautua sisään verkkokaupastasi, lisää uusien asiakastilien URL-osoite jonnekin muualle verkkokaupan navigointiin ja lisää siihen B2B-asiakkaisiin viittaava merkintä. Voit esimerkiksi lisätä verkkokaupan alatunnisteeseen Tukkukauppa-linkin, joka ohjaa uusiin asiakastileihin.

Tee näin:

1. Siirry Shopify Adminissa kohtaan Asetukset > Asiakastilit.
  2. Kopioi URL-osoitteet-osiossa Uudet asiakastilit -osion URL-osoite.
  3. Lisää verkkokauppasi navigointiin valikkokohde, jossa käytetään uusien asiakastilien URL-osoitetta.

URL-osoitteen jakaminen suoraan B2B-asiakkaillesi

Voit jakaa B2B-asiakkaillesi linkin uusiin asiakastileihin suoraan tai missä tahansa heitä varten luoduissa resursseissa.

Tee näin:

1. Siirry Shopify Adminissa kohtaan Asetukset > Asiakastilit.
  2. Kopioi URL-osoitteet-osiossa Uudet asiakastilit -osion URL-osoite.
  3. Jaa URL-osoite B2B-asiakkaillesi.

B2B-käyttöoikeussähköpostin lähettäminen

Voit lähettää B2B-käyttöoikeussähköpostia B2B-asiakkaalle milloin tahansa. Tässä sähköpostiviestissä on linkki, jonka avulla B2B-asiakkaat voivat kirjautua sisään uusille asiakastileille.

Tilauksen tekeminen

Asiakas valitsee ostoskoriinsa lisättävät tuotteet tavalliseen tapaan. Ainoa ero on, että asiakkaan näkemät hinnat ovat hintoja, jotka olet määrittänyt luettelossasi juuri tälle yritykselle.

Asiakas tekee tilauksen seuraavasti:

1. Asiakas tulee verkkokauppaasi ja klikkaa kirjautumispainiketta.
  2. Asiakas syöttää sähköpostiosoitteensa. Kun asiakas on saanut sähköpostiviestin, jossa on kuusinumeroinen kirjautumiskoodi, hän pääsee tilille syöttämällä tämän koodin.
  3. Asiakas klikkaa tililtään Siirry kauppaan.
  4. Asiakas valitsee yrityksen toimipaikan, josta hän haluaa ostaa.
  5. Verkkokaupassasi asiakas valitsee tuotteet ja lisää ne ostoskoriin. Asiakkaan näkemät hinnat ovat hintoja, jotka olet määrittänyt luettelossa tälle yrityksen sijainnille.
  6. Kun asiakas suorittaa ostoksensa loppuun napsauttamalla Kassa, hänet siirretään maksusivulle. Toimitus- ja laskutusosoitteet on täytetty maksusivulla valmiiksi yritysprofiilin tietojen mukaisesti. Asiakkailla on mahdollisuus syöttää tilauksen ostotilauksen numero. Asiakkaiden ei tarvitse syöttää muita tietoja kuin maksutiedot.
    • Jos yrityksen toimipaikan antama maksuaika on Ei maksuehtoja, asiakas syöttää luottokorttitietonsa. Kun asiakas on tarkastanut tilauksensa, hän suorittaa tilauksen loppuun klikkaamalla Maksa nyt.
    • Jos yrityksen toimipaikka ei myönnä maksuaikaa, asiakas klikkaa Lähetä. Tilaus näkyy Tilaukset-sivulla ja tilauksen maksun tilaksi asetetaan Maksu odottaa.
    • Jos yrityksen sijaintitilaukset on asetettu sallimaan vain tilausluonnokset kassalla, asiakas klikkaa Lähetä hyväksyttäväksi. Tilaus näkyy Luonnokset-sivulla, ja se on valmis vasta, kun klikkaat tilausluonnosten sivulla Luo tilaus tai kun asiakas lähettää maksun sen jälkeen, kun olet lähettänyt hänelle laskun.

Kassavaiheen jälkeen asiakas siirretään Tilauksen tila -sivulle. Jos yrityksen sijainnille on asetettu nettojaksot, näytetään eräpäivä. Asiakkaat voivat myös tarkastella tilauksen ostotilauksen numeroa, jos sellainen on syötetty kassalla.

Tilausten tarkistaminen

Kun asiakas on tehnyt tilauksia, hän voi seurata niitä tilinsä kautta. Tilauksia voidaan suodattaa seuraavien parametrien avulla:

• tilauksen päivämäärä
  • tilausnumero
  • tilauksen tila

Jos B2B-asiakas tekee tilauksen, jolle on annettu maksuaikaa, hän voi maksaa myös ennen laskun eräpäivää.

Tee näin:

1. Asiakas tulee verkkokauppaasi ja klikkaa kirjautumispainiketta.
  2. Asiakas syöttää sähköpostiosoitteensa. Kun asiakas on saanut sähköpostitse kirjautumiskoodin, hän voi siirtyä tililleen syöttämällä kuusinumeroisen numeron.
  3. Asiakas klikkaa tilillään tilausta, jonka hän haluaa maksaa.
  4. Asiakas klikkaa tilaussivulla Maksa nyt.
  5. Asiakas syöttää maksutietonsa ja klikkaa Maksa nyt.

Tilitietojen päivittäminen

Tee näin:

1. Asiakas tulee verkkokauppaasi ja klikkaa kirjautumispainiketta.
  2. Asiakas syöttää sähköpostiosoitteensa. Kun asiakas on saanut sähköpostitse kirjautumiskoodin, hän voi siirtyä tilisivulle syöttämällä kuusinumeroisen numeron.
  3. Asiakas klikkaa tilisivulla ensin Tili ja sen jälkeen Tilin tiedot.
  4. Jos asiakas halua muokata nimeään, hän voi klikata Profiili-osiossa Muokkaa. Vain nimeä voidaan muokata. Sähköpostiosoitetta, jolla asiakas kirjautuu sisään, ei voi muuttaa tilisivulta.
  5. Jos asiakas haluaa tarkastella yrityksen toimipaikan tietoja, hän voi valita toimipaikan Toimipaikka-osion valikosta.
  6. Asiakas voi muokata osoitteita klikkaamalla Osoitteet-osiossa Muokkaa. Osoitteen muokkaaminen edellyttää toimipaikan ylläpitäjän käyttöoikeuksia. Valittujen toimipaikkojen käyttöoikeudet, muut B2B-asiakkaat ja maksuehdot tulevat näkyviin, mutta niitä ei voida muuttaa.