Redigering af robots.txt.liquid

Søgemaskiner som f.eks. Google gennemsøger konstant internettet for nye data som kilde til søgeresultater. robots.txt-filen fortæller søgemaskinebots (kaldes også crawlere), hvilke sider de skal anmode om at se i din webshop. All Shopify-butikker har en standard-robots.txt-fil, som er optimal til søgemaskineoptimering (SEO).

Din websiteoversigt bruges af søgemaskiner til at placere din webshop i søgemaskineresultater. Få mere at vide om, hvordan du finder og indsender din websiteoversigt.

Oversigt

Standard-robots.txt-filen fungerer for de fleste butikker, men du kan redigere filen via robots.txt.liquid-temaskabelonen. Du kan foretage følgende ændringer:

• tillade eller ikke tillade, at visse webadresser gennemsøges
  • tilføje forsinkelsesregler for gennemsøgning for visse crawlere
  • tilføje ekstra webadresser til websiteoversigter
  • blokere visse crawlere

robots.txt-filen findes i rodmappen for din Shopify-butiks primære domænenavn. For eksempel: johns-apparel.com/robots.txt.

Rediger txt.txt.liquid

Hvis du vil redigere filen robots.txt.liquid , kan du samarbejde med en Shopify-partner eller selv have erfaring med koderedigering og SEO.

Du kan bruge Liquid ttil at tilføje eller fjerne registre fra robots.txt.liquid-skabelonen. Denne metode bevarer Shopifys mulighed for at holde filen opdateret automatisk i fremtiden, og den anbefales. Du finder en komplet vejledning til redigering af denne fil på Shopify Developer-siden Tilpas robots.txt.liquid.

Fjern eventuelle tidligere tilpasninger eller alternative løsninger, f.eks. brug af en tredjepartstjenetse som Cloudflare, før du redigerer filen robots.txt.liquid .

Trin:

1. Klik på Indstillinger > Apps- og Salgskanaler i Shopify Admin.

2. Klik på Online storeApps- og salgskanalsiden.

3. Klik på Åbn salgskanal.

4. Klik på Temaer.

5. Klik på knappen ..., og klik derefter på Rediger kode.

6. Klik på Tilføj en ny skabelon, og vælg derefter robots.

7. Klik på Opret skabelon.

8. Foretag de ændringer, du vil foretage i standardskabelonen. Du kan få mere at vide om Liquid-variabler og almindelige brugsscenarier på Shopifys Developer-siden Tilpas robots.txt.liquid.

9. Gem ændringer i filen robots.txt.liquid  i dit udgivne tema.

Ændringerne sker med det samme, men crawlere reagerer ikke altid med det samme. Du kan teste ændringer ved hjælp af Googles robots.txt-tester.

Du kan også slette indholdet af skabelonen og erstatte det med regler for almindelig tekst. Denne metode frarådes dog på det kraftigste, da regler kan blive forældede. Hvis du vælger denne metode, kan Shopify ikke garantere, at bedste fremgangsmåder for SEO anvendes på din robots.txt med tiden, og de kan heller ikke foretage ændringer i filen i forbindelse med fremtidige opdateringer.

Slet txt.txt.liquid-tilpasninger

Hvis du vil bruge standard robots.txt-filen igen, skal du gemme en kopi af dine tilpasninger af robots.txt.liquid-skabelonen, da du skal slette skabelonen, og dette kan ikke fortrydes.

Trin:

1. Klik på Indstillinger > Apps- og Salgskanaler i Shopify Admin.

2. Klik på Online storeApps- og salgskanalsiden.

3. Klik på Åbn salgskanal.

4. Klik på Temaer.

5. Klik på knappen ..., og klik derefter på Rediger kode.

6. Klik på robots.liquid, og klik derefter på Slet fil.

7. Klik på Slet fil, hvis du stadig vil slette robots.txt.liquid.

Du kan altid redigere robots.txt.liquid-filen i fremtiden, eller hvis du har gemt dine tidligere tilpasninger, kan du fortryde ændringerne ved at kopiere over dine gemte tidligere tilpasninger.