Migrering af pixels

Hvis du tidligere manuelt har føjet en pixel til din butik på en placering, som f.eks. theme.liquid, checkout.liquid (kun for Plus-shopejere) eller Yderligere scripts i dine betalingsindstillinger, kan du migrere dine pixels for at blive kompatibel med en Shopify-apppixel eller en tilpasset pixel. Nogle af fordelene ved at migrere dine gamle pixels omfatter følgende:

• Nemmere adgang til sporing af kundehændelser, herunder betalingshændelser
  • Indbyggede værktøjer til overholdelse af krav om fortrolighed

Få mere at vide om Shopifys pixelmanager og alle fordelene ved at migrere til Shopify-apppixels eller tilpassede pixels.

Sådan forbereder du dig på at migrere en pixel

Hvis du vil undgå duplikerede eller manglende kundehændelser, kan du overveje at migrere dine pixels i en periode, hvor din butik har mindre travlt.

Du kan tilknytte din nye tilpassede pixel, før eller efter fjernelsen af den gamle pixelkode. Tag følgende i betragtning, når du fastsætter dit migreringsworkflow:

• Hvis du vil minimere risikoen for manglende kundehændelser, skal du tilknytte din nye tilpassede pixel, inden du fjerner den gamle pixel.
  • Hvis du vil undgå duplikeret sporing af kundehændelser, skal du tilknytte din nye tilpassede pixel, når du har fjernet den gamle pixel.

Migrer en gammel pixel for at blive kompatibel med en app-pixel

Du kan vælge at migrere en gammel pixel for at blive kompatibel med en app-pixel, hvis begge af følgende betingelser er gældende:

• Du har installeret en Shopify-apppixel, der automatisk indsamler kundehændelser.
  • Du har også tilføjet yderligere kode for tilpassede hændelser, der ikke spores af app-pixelen.

I dette tilfælde bør du følge appudviklerens instruktioner til migrering af den gamle pixel.

Migrer en gammel pixel til en tilpasset pixel

Du kan vælge at migrere en gammel pixel til en tilpasset pixel, hvis begge af følgende betingelser er gældende:

• Du har tidligere installeret en pixel, som du har skrevet manuel kode for, uden at have installeret en Shopify-app.
  • Der er ingen Shopify-app-pixel, der opfylder dine krav.

Trin

1. Opret en tilpasset pixel, der abonnerer på dine påkrævede standardkundehændelser og dine tilpassede kundehændelser.
  2. Fjern eller erstat tidligere tilføjet pixelkode fra dine Liquid-filer eller Yderligere scripts i dine betalingsindstillinger. Dette kan omfatte følgende:

3. Føj din tilpassede pixel til din butik.

4. Tilknyt din tilpassede pixel.

Sådan finder du gammel pixelkode

Hvis du vil migrere en gammel pixelkode, skal du finde den gamle pixelkode, så du kan fjerne eller redigere den. De fleste pixels har to komponenter, som du skal finde:

• En grundlæggende JavaScript SDK
  • Mindst én funktion til sporing af kundehændelser

Find gamle forekomster af pixelens JavaScript SDK

JavaScript SDK'en er et grundlæggende kodesæt, der leveres af alle pixels, som indlæser pixelens bibliotek med funktioner. Det er normalt det første kodestykke, som du skal placere i din webshop, når du tilføjer en pixel.

JavaScript SDK'en placeres normalt i overskriften og kan findes i theme.liquid og Yderligere scripts i betalingsindstillingerne.

Find gammel pixelkode til indsamling af kundehændelser

Hvis du vil finde gammel pixels til sporing af kundehændelser, bør du rådføre dig med dokumentationen fra din tredjepartspixel for at se, hvor kundehændelser placeres, så du ved, hvad du skal søge efter. Metas pixel har f.eks. en metode, der kaldes fbq(), mens Googles pixels ofte bruger gtag() eller dataLayer.push().

Du kan normalt finde denne kode i dit temas Liquid-filer og i Yderligere scripts i dine betalingsindstillinger.

Sådan fjerner eller erstatter du gammel pixelkode

Når du har fundet din gamle pixelkode, skal du enten fjerne den eller erstatte den med Shopifys Shopify.analytics.publish()-metode, afhængigt af den type hændelse, som pixelen sporer:

• Du kan fjerne alle forekomster af JavaScript SDK'er, som du finder.
  • Hvis den gamle pixel sporer en standard-kundehændelse, og den tilpassede pixel eller app-pixel, du ønsker at tilføje, understøtter indsamling af standard-kundehændelsen, skal du fjerne dens kode.
  • Hvis den gamle pixel sporer en tilpasset kundehændelse, og den tilpassede pixel eller app, du ønsker at tilføje, understøtter indsamling af tilpassede kundehændelser, skal du erstatte dens kode.

Dette er et eksempel på en gammel pixelkode, der sporer en ikke-standardkundehændelse:

<script>fbq("trackCustom", "my_custom_event");</script>

Dette er et eksempel på en tilsvarende kode, den kan erstattes med:

<script>Shopify.analytics.publish("my_custom_event");</script>

Hvis du opretter en tilpasset pixel, bør du inkludere kode, der abonnerer på den tilpassede hændelse, som i dette eksempel:

analytics.subscribe("my_custom_event", event => { fbq("trackCustom", "my_custom_event"); });