Tilmeld til den nye automatisering i forbindelse med forladt betaling

Automatiseringen af geninddragelse af forladt betaling giver dig mulighed for at sende automatiserede mails til kunder, der har lagt et produkt i deres indkøbskurv og begyndte at betale, men har forladt betalingsprocessen, før de gennemførte deres køb.

Indstillingerne for automatisering af forladt betaling flyttes til afsnittet Markedsføring i din Shopify-administrator. De nye indstillinger giver dig større design fleksibilitet og kontrol over, hvornår dine forladte betalinger sendes til og til hvem. Gå til dette afsnit for at tilmelde dig den nye automatisering.

Du kan fortsætte med at bruge den eksisterende mail om forladt betaling i Indstillinger > Betaling, indtil den fjernes. På dette tidspunkt skal du overgå til den nye forladte betaling i afsnittet Markedsføring. Indtil den er blevet fjernet, kan du få mere at vide om, hvordan du gendanner forladte betalinger.

Skift til den nye automatisering i forbindelse med forladt betaling

Trin:

1. Klik på Markedsføring > Automatiseringer i Shopify-administratoren.
  2. Klik på Se skabeloner, og vælg derefter skabelonen til automatisering af Forladt betaling.
  3. Valgfrit: Klik på Rediger for at redigere mailens indhold eller for at foretage ændringer i automatiseringens workflow.
  4. Klik på Aktivér automatisering.
  5. Gennemgå oplysningerne, og klik på Fortsæt.

Når den nye automatisering er aktiveret, kan du redigere og administrere automatiseringen, herunder slå den fra og til, fra automatiseringens resumeside.

Rediger en mail om forladt betaling

Du kan ændre den kundeliste, som mailen sendes til, emnelinjen, teksten til forhåndsvisningen og den mailadresse, som mailen sendes fra.

Du kan også redigere indholdet i dine mails om forladt betaling ved hjælp af de samme afsnit til mailredigering, der anvendes i Shopify Email. Du kan tilføje tekst og tilpasse dit design ved at tilføje et logo eller ved at ændre farveskemaet, så det afspejler butikkens brand. Du kan også tilføje en rabat, som din kunde kan bruge, når vedkommende går tilbage til betalingsprocessen. Få mere at vide om, hvordan du tilpasser dine mailbeskeder.

Trin:

1. Klik på Markedsføring > Automatiseringer i Shopify-administratoren.
  2. Vælg automatiseringen af forladt betaling.
  3. Klik på Rediger > Rediger mail.
  4. Gennemgå overvejelserne i forbindelse med redigering af mailen, og klik derefter på Fortsæt.
  5. Valgfrit: Rediger et af følgende:

• Ved siden af Til: kan du vælge den kundegruppe, som mailen skal sendes til.
    • Ved siden af Emne: kan du ændre standardemnelinjen for mails til en, som du vil have, at din mail om forladt betaling skal have.
    • Ved siden af Forhåndsvisning af tekst: kan du ændre din mailadresse til tekst, der vises efter emnelinjen.
    • Ved siden af Fra: kan du klikke på Rediger for at åbne indstillingerne for afsenders mailadresse for at ændre den mailadresse, som mailen sendes fra.
  6. Tilpas din mailmeddelelse ved hjælp af afsnitseditoren i Shopify Email.

7. Klik på Gem.

Send automatisk en mail til en kunde med et link til dennes forladte betaling

For at sende emails automatisk m.h.t. forladte indkøbskurve, skal du oprette en automatisering. Hver mail om automatisering indeholder et link til kundens forladte indkøbskurv, hvilket gør det muligt for dem at fuldføre deres betaling, hvis de ønsker det. Hvis du ikke vil sende disse mails automatisk, kan du sende dem manuelt.

Når du opretter den nye automatisering af forladte betalinger via afsnittet Markedsføring >, Automatiseringer bliver dine indstillinger ført over fra dine tidligere indstillinger for forladte betalinger. Hvis du opretter endnu en automatisering af en forladt betaling, vil automatiseringen som standard have en ventetid på 10 timer, før mailen sendes til kunder, og den sendes kun til kunder, der abonnerer på markedsføring.

Du kan bruge Shopify Flow til at redigere workflowet for din nye automatisering af forladte betalinger, herunder ventetiden.

Trin:

1. Klik på Markedsføring > Automatiseringer i Shopify-administratoren.
  2. Vælg automatiseringen af forladt betaling.
  3. Klik på Rediger, og brug derefter Shopify Flow til at redigere workflowet.
  4. Klik på Aktiver workflow, når du er færdig med at redigere.

Forstå ikke-leverede forladte betalinger

Der sendes ikke en mail om ny forladt betaling for en forladt betaling i følgende situationer:

• Hvis kunden ikke tidligere har gennemført et køb og abonneret på markedsføring.
  • Hvis en kunde opretter en eller flere forladte betalinger og derefter gennemfører et køb, før mailen om forladt betaling sendes.
  • Hvis ingen af varerne i kassen er tilgængelige for køb.
  • Hvis alle varer i betalingsprocessen er gratis, og kunden undlader at besøge leveringssiden for at tilføje et leveringsgebyr, eller hvis leveringsgebyret også er gratis.
  • Hvis en betaling er forladt fra Betaling i Shop-appen. Automatiseringen gælder kun for betaling i webshops.
  • Hvis en kunde har forladt en nyere betaling, og ventetiden fra den seneste forladte betaling ikke er blevet afsluttet.

Hvis du har konfigureret din butik til automatisk at sende mails om forladt betaling, vil siden Automatiseringer indeholde resultatdata.

Gennemgå detaljer om levering af workflows i automatisering

På siden Automatiseringer kan du klikke på en specifik automatisering for at få vist detaljerede oplysninger om denne automatisering, som f.eks. hvis en mail om forladt betaling ikke blev leveret til en kunde. Hver mail, der sendes, omtales som en Kørsel og har et tilsvarende id.

Trin:

1. Klik på Markedsføring > Automatiseringer i Shopify-administratoren.
  2. Vælg den automatisering, som du vil gennemgå resultaterne fra, under Markedsføringsautomatisering.
  3. Klik på Vis seneste aktivitet i afsnittet Workflow.
  4. Klik på den mail, du har sendt, eller kør-id'et, som du vil gennemgå detaljerne for.

Detaljerne for mailen eller Kørsel-id'et vises i afsnittet Resultater.

Send en mail om forladt betaling manuelt

Du kan vælge at sende en mail om forladt betaling manuelt til en kunde. Mailen indeholder et link til kundens forladte indkøbskurv, hvilket gør det muligt for dem at fuldføre deres betaling. Du kan f.eks. sende mailen om forladt betaling manuelt, hvis du ikke har opsat automatiseringen, eller hvis dine kunder anmoder om linket til forladt betaling.

Trin:

1. Klik på Ordrer > Forladte betalinger i Shopify-administratoren.
  2. Klik på nummeret for den forladt betaling, du vil gendanne.
  3. Klik på kundens mailadresse under kundeoplysningerne.

Din mailklient lanceres med linket til den forladte betaling i mailens brødtekst.

Hvis kunden gennemfører sin ordre ved hjælp af dette link, vil Gendannelsesstatus på siden Forladt betaling også blive opdateret til at vise ordren som gendannet.

Gennemgå dine forladte betalinger

Du kan gennemgå dine forladte betalinger for at finde mønstre, der kan antyde, hvorfor dine kunder ikke gennemfører ordrer.

Forladte betalinger gemmes i Shopify-administratoren i tre måneder. Hver mandag slettes forladte betalinger, der er mere end tre måneder gamle, fra din administrator.

Trin:

1. Gå til Ordrer i Shopify-administrator.

2. Klik på Forladte betalinger.

Vis betalingshændelser fra en forladt betaling

Hver gang en kunde prøver at betale for sin ordre, registreres der en betalingshændelse i historikken for den forladte betaling. Du kan udvide betalingshændelser for at få flere oplysninger.

Betalingshændelser kan være nyttige, hvis en af dine kunder prøver at afgive en ordre, og betalingen mislykkes. Hvis en kunde kontakter dig, fordi kundens betaling ikke fungerer i betalingsprocessen, kan du se detaljerede oplysninger om betalingshændelsen og bruge oplysningerne til at hjælpe kunden.

Hvis det er lykkedes din kunde at betale i betalingsprocessen, skal du i stedet gå til ordrens tidslinje for at se betalingshændelser.

Trin:

1. Gå til Ordrer > Forladte betalinger i Shopify-administrator.

2. Klik på en forladt betaling.

3. Klik på en betalingshændelse i afsnittet Historik.

Rapporten Mail om forladte betalinger

Shopifys rapport Mails om forladt betaling kan hjælpe dig med at få en bedre forståelse af, hvor effektive disse mails er til at få dine kunder tilbage i webshoppen for at gennemføre en transaktion. Den er tilgængelig i Shopify under afsnittet Markedsføring.

Rapporten fortæller dig, hvor mange sessioner og gennemførte ordrer dine påmindelsesmail har resulteret i. Du kan også se oplysninger, som f.eks. konverteringsrate, samlet antal salg, gennemsnitlig ordreværdi, gennemsnitlig antal solgte produkter samt antallet af førstegangskunder.

Rapporten viser kun data fra den 18. november 2019 og nyere.