Sådan opsætter du Shopify Bill Pay

Når du har installeret Shopify Bill Pay, kan du angive dine virksomhedsoplysninger, opsætte dine betalingsmetoder og betalingspræferencer og tilknytte en QuickBooks-konto.

Sådan angiver du dine virksomhedsoplysninger

Du skal muligvis angive dine virksomhedsoplysninger, første gang du tilgår Shopify Bill Pay.

Hvis du har brug for at ændre dine virksomhedsoplysninger senere, kan du redigere dine butiksoplysninger i Indstillinger > Butiksoplysninger. De nye oplysninger opdateres også på din Shopify Bill Pay-konto.

Tilføj en bankkonto

Når du tilknytter en bankkonto, skal Shopify Bill Pay først bekræfte kontoen. Du kan bekræfte via Plaid-tjenesten eller via mikroindbetalinger.

Hvis du bekræfter din konto hos Plaid, kan du bekræfte din bankkonto øjeblikkeligt og begynde at betale fakturaer med det samme.

Metoden med mikroindbetalinger omfatter, at Shopify Bill Pay sender to indbetalinger på under 1 USD til din bankkonto. Det kan tage 1-2 arbejdsdage, før mikroindbetalingerne når frem til din bankkonto. Når de er nået til din konto, får du tilsendt en mail for at bekræfte de beløb, der er sendt. Når du har bekræftet dem, bliver din bankkonto bekræftet og kan bruges til at betale fakturaer. Mikroindbetalingerne debiteres derefter fra din konto inden for 1-2 arbejdsdage.

Trin:

1. Gå til Finans > Bill Pay i Shopify-administrator.
  2. Klik på Administrer Bill Pay.
  3. Under Dine betalingsmetoder klikker du på Tilføj betalingsmetode.
  4. Klik på Bankkonto.
  5. Bekræft din bankkonto på én af følgende måder:
    • Tilknyt øjeblikkeligt via Plaid – Klik på Tilknyt øjeblikkeligt, og følg tilknytningsanvisningerne fra Plaid for at tilknytte din konto.
    • Bekræft med mikroindbetalinger – Klik på Bekræft med mikroindbetalinger, angiv oplysningerne for din bankkonto, og klik derefter på Start bekræftelse.

Tilføj et kredit- eller debetkort

Kredit- og debetkort skal være kommercielle, virksomheds- eller firmakort, før de kan tilføjes som en betalingsmetode i Shopify Bill Pay.

Trin:

1. Gå til Finans > Bill Pay i Shopify-administrator.
  2. Klik på Administrer Bill Pay.
  3. Under Dine betalingsmetoder klikker du på Tilføj betalingsmetode.
  4. Klik på Kredit- eller debetkort.
  5. Angiv kortets oplysninger, og klik derefter på Tilføj detaljer.

Hvis du har problemer med at tilføje et kort, kan du gennemgå trinnene til fejlfinding.

Slet en betalingsmetode

Hvis du ikke længere bruger en betalingsmetode, kan du slette den. Du kan ikke slette en betalingsmetode, hvis betalingerne er planlagt til at blive trukket fra den. Du skal først annullere alle planlagte betalinger med betalingsmetoden og derefter slette betalingsmetoden.

Trin:

1. Gå til Finans > Bill Pay i Shopify-administrator.
  2. Klik på Administrer Bill Pay.
  3. I afsnittet Dine betalingsmetoder klikker du på knappen ... ud for betalingsmetoden.
  4. Klik på Slet, og klik derefter på Slet.

Tilknyt en QuickBooks Online-konto

Du kan synkronisere din QuickBooks Online-konto, så fakturaer automatisk føjes til din Shopify Bill Pay-konto. Hvis du synkroniserer med QuickBooks, synkroniseres din forhandlerliste også for eventuelle ubetalte fakturaer. Der oprettes en forhandlerprofil på din Shopify Bill Pay-konto for hver forhandler, som har en ubetalt faktura, der er synkroniseret med Shopify Bill Pay.

Ændringer, du foretager for forhandlere i din Shopify Bill Pay, synkroniseres også tilbage til QuickBooks Online.

Når du har tilknyttet din konto, synkroniseres fakturaer fra de seneste 60 dage inden for nogle få minutter.

Trin:

1. I din Shopify-administrator klikker du på Finans > Bill Pay.
  2. Klik på Importér fakturaer > Synkroniser med QuickBooks Online.
  3. Log ind på din QuickBooks Online-konto i dialogboksen, og fuldfør tilknytningen.

Når din QuickBooks-konto er tilknyttet, synkroniseres fakturaer hver anden time. Du kan også klikke på Synkroniser nu i afsnittet Kontointegrationer på siden Administrer Bill Pay.

Knyt Stocky til Shopify Bill Pay

Hvis du bruger Stocky-appen til at administrere lagerbeholdningen for din butik, kan du knytte Stocky til Shopify Bill Pay for at gøre dine åbne købsordrer fra Stocky til fakturaer i Shopify Bill Pay. Dette reducerer mængden af manuelt arbejde, du skal udføre i forbindelse med administration af købsordrer og fakturaer i din betalingsproces. Når du knytter din QuickBooks Online-konto til Bill Pay, synkroniseres dine fakturaer, der er oprettet ud fra Stocky-købsordrer, automatisk med QuickBooks.

Trin:

1. I Stocky-appen går du til Præferencer > API-adgang.
  2. Hvis du aldrig tidligere har genereret en API-nøgle, skal du klikke på Generér ny API-nøgle.
  3. Kopiér den aktuelle nøgle. Dette er din Stocky API-adgangsnøgle.
  4. Gå til Finans > Bill Pay i Shopify-administrator.
  5. Klik på Importér fakturaer > Opret fakturaer fra Stocky.
  6. Indsæt din Stocky API-adgangsnøgle i feltet API-adgangsnøgle, og klik derefter på Fortsæt. Du skal kun indsætte din adgangsnøgle til Stocky API første gang, du knytter Shopify Bill Pay til Stocky.
  7. Vælg de købsordrer, du vil lave til fakturaer, og klik på Opret fakturaer.

Få mere at vide om at tilføje fakturaer via Stocky.

Knyt din Gmail-indbakke til Shopify Bill Pay

Hvis du bruger en Google-mailadresse til at administrere dine virksomhedsmails, kan du knytte den til Shopify Bill Pay for automatisk at importere dine forfaldne fakturaer fra din Gmail-indbakke til Shopify Bill Pay. Det sparer tid og manuelt arbejde, når du administrerer de fakturaer, du modtager fra forhandlere og leverandører, da du ikke længere skal indtaste dine betalinger manuelt eller downloade de fakturaoplysninger, der sendes fra leverandører til Shopify Bill Pay, når du vil planlægge dine betalinger.

Når du er tilknyttet, scanner Shopify Bill Pay regelmæssigt din Gmail-indbakke efter fakturaer, der sendes fra forhandlere med vedhæftede filer. Shopify Bill Pay importerer ikke og har ikke adgang til andre elementer i din indbakke.

Trin:

1. Gå til Finans > Bill Pay i Shopify-administrator.
  2. Klik på Importér fakturaer > Importér fra Gmail.
  3. Vælg den Google-konto, du vil knytte til Bill Pay, og log ind.
  4. Klik på Tillad.

Indlæsning kan tage 20-30 sekunder, afhængigt af hvor mange fakturaer du har i din tilknyttede indbakke. Fakturaer, der tilføjes via Gmail, vises i din Bill Pay-indbakke med Gmail angivet som oprindelsen.

Vælg mailbeskeder

Alle mailbeskeder fra Shopify Bill Pay sendes til mailadressen for din kontoejer, som findes i indstillingerne for din Shopify-konto.

Du kan vælge at få besked om følgende hændelser:

• Planlagt betaling – Du modtager en mail, når der er planlagt en betaling.
  • Status opdateret for planlagt betaling – Du modtager en mail, når status for en planlagt betaling ændres.
  • Fakturaen forfalder – Du modtager en mail, både fem kalenderdage og en kalenderdag før en faktura forfalder.
  • Kvittering for betalingsgebyrer – Du modtager en mail med en kvittering for eventuelle gebyrer, der opkræves i forbindelse med behandlingen af en betaling.

Trin:

1. I din Shopify-administrator klikker du på Finans > Bill Pay.
  2. Klik på Administrer Bill Pay.
  3. I afsnittet Mailbeskeder skal du vælge eller rydde de mailbeskeder, du vil modtage.

Sådan tilføjer du forhandlere

Hvis du betaler en faktura for en forhandler, som ikke har en forhandlerprofil på din Shopify Bill Pay-konto endnu, oprettes der en ny forhandlerprofil for denne forhandler. Du kan dog også oprette en forhandlerprofil, før du betaler en faktura for at fremskynde betalingsprocessen for fakturaen.