Opsæt ordrebehandling og arkivering

Du kan opsætte automatisk eller manuel klargøring af ordrer og ordrearkivering fra siden med indstillinger for betalingsprocessen i Shopify.

Når du klargør en ordre i Shopify, begynder du processen med at sende ordren afsted til kunden. Kunden modtager en mail med information om, at varen er afsendt, og ordrens Klargøringsstatus vises som Klargjort på siden Ordrer.

Aktivér bekræftelseskrav

Du kan aktivere et bekræftelsestrin ved betaling for at få dine kunder til at gennemgå deres ordreoplysninger, før de fuldfører betalingsprocessen. Når kunden har sendt sine kontaktoplysninger, leveringsoplysninger og betalingsoplysninger, dirigeres vedkommende til siden Gennemgå ordre. Din kunde kan se og ændre eventuelle indsendte oplysninger, før vedkommende forpligter sig til sit køb. Når din kunde har læst sine ordreoplysninger, kan vedkommende klikke på Betal nu for at bekræfte ordren.

Fremgangsmåde:

1. Gå til Indstillinger > Betaling i din Shopify-administrator.
  2. I afsnittet Ordrebehandling skal du vælge Kræv et bekræftelsestrin.
  3. Klik på Gem.

Funktioner til købsmuligheder i Shopifys betaling

Apps med købsmuligheder viser relevante oplysninger om købsmuligheder til kunder i betalingsprocessen. Hvis kunden f.eks. køber et abonnementsprodukt, vises ordrens hyppighed i ordreoversigten.

Få mere at vide om de oplysninger, der vises i betalingspricessen for abonnenter, prøv før du køber-produkter og forudbestillinger.

Konfigurer dine indstillinger for ordreklargøring

Der er tre forskellige indstillinger for klargøring af ordrer:

Klargør ordrer automatisk

Automatisk klargøring er den mest praktiske måde at klargøre dine ordrer på, men den er kun velegnet til visse typer af produkter. Ved automatisk klargøring kan du bruge automatisk registrering af betalinger, når du ikke har nogen produkter, der kan forudbestilles, du sælger digitale downloads eller bruger en distributionstjeneste. Angivning af automatisk klargøring af dine ordrer gælder ikke for ordrer med lokal afhentning.

Hvis du allerede har opsat afsnittet ordreklargøring, er dette trin færdigt. Hvis ikke, skal du følge trinnene herunder for at opsætte automatisk ordreklargøring for hver ordre.

Fremgangsmåde:

Funktioner til mersalg efter et køb i Shopifys betalingsproces

Apps, der tilbyder mersalg efter et køb, kan få dine kunder til at føje flere produkter til deres oprindelige ordrer, når de har gennemført betalingen. Kunderne kan afvise tilbuddet, uden at det påvirker deres fuldførte køb. Hvis de accepterer tilbuddet, redigeres den oprindelige ordre til også at inkludere det nye produkt.

Tilbud om mersalg efter et køb vises ikke i følgende situationer:

• Når ordren betales via en hurtig betalingsmetode som f.eks. Shop Pay, Apple Pay eller Google Pay.
  • Når ordren betales via yderligere betalingsmetoder, herunder lokale betalingsmetoder og ratebaserede gateways.
  • Når ordren inkluderer abonnementsprodukter.
  • Når ordren inkluderer told og multivaluta.

Når kunder får vist tilbud om mersalg ved betalingen, angives ordrens klargøringsstatus til midlertidigt til Sat på pause. Dette betyder, at du ikke kan klargøre ordren, før pausen for klargøring er ophævet.

Opsæt automatisk arkivering af ordrer

Når der ikke er yderligere behandling tilbage for ordren, arkiveres mange ordrer som standard helt automatisk. Arkiverede ordrer vises i ordrevisningen Lukket.

Følgende ordrer arkiveres automatisk, når automatisk arkivering af ordrer aktiveres:

• ordrer, der er betalt og klargjort
  • ordrer, der er fuldt refunderet

Hvis du foretrækker en mere manuel tilgang til sporing af ordrer, kan du deaktivere automatisk arkivering ved hjælp af følgende trin. Når automatisk arkivering er deaktiveret, kan du arkivere fuldførte ordrer manuelt.