Betala Shopify-fakturor i din lokala valuta

I länder och regioner där det stöds utfärdar Shopify räkningar i en lokal valuta i stället för i USD. När dina fakturor utfärdas i din lokala valuta kan det minska det belopp du betalar i valutaväxlingsavgifter. Du kan dessutom förutsäga vissa regelbundna utgifter (till exempel din Shopify-prenumeration) enklare eftersom de prissätts till en fast kostnad i din lokala valuta.

Länder och regioner där fakturering i lokal valuta stöds

Fakturering i lokal valuta finns tillgänglig för handlare i följande länder och regioner:

• Australien (AUD)
  • Kanada (CAD)
  • Länder inom den Europeiska unionen (EUR)
  • Indien (INR)
  • Singapore (SGD)
  • Storbritannien (GBP)

Fakturering i EUR är även tillgänglig i Liechtenstein och Schweiz.

Shopify-fakturor utfärdas i USD för alla andra länder och regioner.

Avgör vilka faktureringsavgifter som konverteras till din lokala valuta

När fakturering i lokal valuta är aktiverat för din butik utfärdas alla räkningar som du får från Shopify i den valutan. Några av avgifterna konverteras från USD till din lokala valuta och andra utfärdas till ett fast pris i din lokala valuta.

Avgifter utan konverteringsavgifter

Shopifys prenumerationsavgifter prissätts direkt i din lokala valuta och konverteras inte från USD.

Avgifter med konverteringsavgifter

Följande avgifter utfärdas iUSD din lokala valuta efter att de konverterats från USD:

• Appavgifter (engångsavgifter, användaravgifter och prenumerationsavgifter)
  • Shopify POS-prenumerationer
  • Teman
  • Domäner
  • Fraktsedlar
  • Transaktionsavgifter från tredje part

Konverteringskurserna som Shopify tillämpar för varje avgift är baserade på aktuella valutakurser och inkluderar en avgift på 1,5 % för valutaväxling (med undantag för transaktionsavgifter från tredje part som är undantagna). Du kan se konverteringskurserna för varje avgift på dina räkningar i din Shopify-admin.

Ändra faktureringsvaluta

Om du är belägen i ett behörigt land eller en behörig region så kan du ändra din faktureringsvaluta. Ändringar av faktureringsvalutan tillämpas på nästa faktureringsperiod. Alla utestående avgifter faktureras i ursprunglig valuta och eventuella återstående krediter konverteras till den nya valutan.

Steg

1. Gå till Inställningar > Fakturering från ditt Shopify-administratörskonto.
  2. Klicka på Redigera faktureringsprofil i avsnittet Aktuell faktureringsperiod.
  3. Klicka pennikonen i avsnittet Adress och valuta > Valuta.
  4. I dialogrutan Ändra faktureringsvaluta väljer du din nya faktureringsvaluta från rullgardinsmenyn.