Anpassa stilen på din kassa

Om du säljer produkter i en webbshop kan du anpassa stilen på dina kassasidor i kassa- och kontoredigeraren. Du kan lägga till företagets logotyp, ändra färger eller välja ett nytt teckensnitt för att kassan ska matcha ditt företag.

En del av varumärkeshanteringen som du väljer för dina betalningssidor gäller även för dina nya kundkontosidor.

Överväganden vid anpassning av kassans stil

Granska följande överväganden innan du anpassar kassans stil:

• Området Konfigurationer i avsnittet Kassa i admin är dolt tills att du har valt en plan och skapat din första produkt.
  • Om du har Shopify Plus så kan du använda Checkout Branding-API för avancerade anpassningar av kassans varumärkeshantering.
  • Du kan anlita en Shopify-partner om du behöver hjälp med att anpassa stilen på din varukorg och kassa. Läs mer om att anlita en Shopify partner.

• Även om du kan vilja lägga till mycket färg och intresse för dina betalningssidor, är det bäst att hålla formgivningen enkel. Dina kunder använder dessa sidor för att ange leverans- och betalningsinformation för sina ordrar, och du vill inte distrahera dem eller göra uppgifterna svåra att läsa. Välj färger med hög kontrast och bilder som inte drar uppmärksamheten från orden på sidan.

Ladda upp en bakgrundsbild för bannern

En banner som har ett butiksnamn visas högst upp på varje betalningssida. Du kan ändra bakgrundsbilden för den bannern. Välj en bild som matchar ditt varumärke. Om du till exempel säljer smycken kan en bild av färgglada pärlor vara en bra matchning. Bannerbilder ser bäst ut med en upplösning på 1000 x 400 pixlar.

Steg:

Du kan lägga till din butiks logotyp på betalningssidorna. Om du använder en bannerbild visas logotypen ovanpå den. Du kan placera din logotyp till vänster, höger eller mitten av bannerområdet på betalningssidorna.

Steg:

Lägg till en bakgrundsbild eller bakgrundsfärg i huvudinnehållsområdet

Du kan lägga till en bakgrundsbild eller -färg till det huvudsakliga området för innehåll på kassasidorna. Detta är det område där kunderna anger sin leverans- och betalningsinformation, så se till att du tydligt kan läsa fälten på bakgrunden.

Du kan inte lägga till både en bakgrundsbild och färg.

Steg:

Ändra färg på formulärfälten

Du kan ändra färg på fälten för att göra dem vita eller transparenta. Du kanske vill göra fälten genomskinliga så att en bakgrundsbild blir synlig. Se till att du tydligt kan läsa texten i fälten.

Steg:

Lägga till en bakgrundsbild eller färg till orderöversikten

När en kund klickar på Visa ordersammanfattning på en kassasida så visas en lista över produkterna som kunden köper. Du kan lägga till en bakgrundsbild eller färg i orderöversikten. Du kan klicka på Visa ordersammanfattning i förhandsgranskningen i temaredigeraren för att se till att du är nöjd med hur orderöversikten visas.

Steg:

Ändra eller ta bort en bild från betalningssidan

Du kan ändra eller ta bort alla bilder som du lägger till i utcheckningssidorna.

Steg:

Om du vill ta bort en bild så klickar du på Ändra > Ta bort bild. Detta raderar inte bilden från Shopify.

Lägg till alternativtext för bild

När du har lagt till bilder på dina kassasidor kan du lägga till alternativtext för bild. Denna text kan bidra till tillgänglighet och SEO. Mer information om sökmotoroptimering.

Steg:

1. Klicka på Redigera på bilden som du vill lägga till alternativtext för.
  2. I Alternativtext anger du alternativtext för bilden. Välj en kort, beskrivande titel för bilden.
  3. Klicka på Spara.

Ändra teckensnitt på betalningssidan

Du kan välja från en lista över typsnitt för att anpassa dina betalningssidor. Du kan inte ändra färg på texten på betalningssidan.

Steg:

Byta knapp- och accentfärger på betalningssidan

Du kan ändra färg på knappar, felmeddelanden och accenter såsom länkar på betalningssidorna. Om du ändrar färgerna ska du se till att du tydligt kan läsa texten i bakgrunden i det huvudsakliga innehållsområdet och orderöversikten.

Steg:

Ändra din kassalayout

Som standard är kassalayouten i butiken inställd till betalning på en sida. Från Shopify-admin kan du växla mellan betalning på en sida och betalning på tre sidor. Granska skillnaderna mellan betalning på en sida och betalning på tre sidor innan du ändrar kassalayouten.

När du byter kassalayout visas inte förhandsgranskningen i din kassa eller kontoredigerare i realtid. När du har sparat dina ändringar navigerar du till din skyltfönsterkassa för att se din nya kassalayout.

Steg:

Lägg till appblock till kassasidorna

Du kan lägga till funktioner som anpassade banners eller lojalitetspremier till din kunds kassaupplevelse med hjälp av appblock. Vissa kassaappar, inklusive de som anpassar informations-, leverans- och betalningssidorna i kassan, är endast tillgängliga för handlare på Shopify Plus-planen. Hänvisa till kassa-appens tillgänglighet när du väljer en app som ska läggas till i kassan.

Mer information om att anpassa kassakonfigurationer med appar.