Point of Sale-medewerkers toevoegen

Als je de winkeleigenaar bent of als je de machtiging Point of Sale-medewerkers beheren hebt, kun je in het Shopify-beheercentrum of de Shopify POS-app medewerkers met toegang tot Shopify POS toevoegen of verwijderen.

Je kunt twee soorten medewerkers met toegang tot Shopify POS hebben:

1. Medewerkers met zowel toegang tot de POS-app als toegang tot het Shopify-beheercentrum, inclusief het Point of Sale-kanaal.
  2. Medewerkers die alleen toegang hebben tot de Shopify POS-app, maar geen toegang hebben tot het Shopify-beheercentrum of het Point of Sale-kanaal. Medewerkers die alleen toegang hebben tot de POS-app zijn alleen beschikbaar voor merchants die Shopify POS Pro gebruiken.

Alle medewerkers met toegang tot de POS-app hebben een unieke viercijferige pincode nodig om toegang te krijgen tot de POS-app.

Inlogvereisten voor Shopify POS

Voor toegang tot Shopify POS met een Shopify-account of -aanmeldingsgegevens hebben medewerkers de volgende machtigingen nodig:

Medewerkersmachtigingen vereist voor POS
Machtigingscategorie Machtiging
Toegang tot Point of Sale Toegang tot Point of Sale
Submachtiging:
  • Nieuwe of bijgewerkte POS-services instellen

Medewerkers met beperkte beheerdersmachtigingen en medewerkers die alleen de POS-app gebruiken, kunnen alleen inloggen bij Shopify POS als de winkeleigenaar of een medewerker met de machtiging voor Nieuwe of bijgewerkte POS-services instellen eerst bij Shopify POS is ingelogd.

Je kunt medewerkers toegang tot de POS-app geven door de optie Toegang tot Point of Sale in het account van de medewerker te activeren. Hierna kan een POS-rol worden gedefinieerd en kan een pincode worden ingesteld.

Wanneer deze instelling aan een nieuwe medewerker is gegeven, of wanneer een bestaande medewerker POS-toegang heeft gekregen, krijgen zij een e-mail met een link naar de pagina Gebruikers en machtigingen, waar zij de pincode kunnen weergeven. De medewerker kan ook zijn eigen pincode in het Shopify-beheercentrum weergeven door op het medewerkersaccount te klikken onder Instellingen > Gebruikers en machtigingen of vanuit Point of Sale > Medewerkers.

Wanneer medewerkers hun pincode invoeren en een verkoop verwerken, wordt hun naam aan die bestelling gekoppeld. De medewerker die een bestelling heeft verwerkt, is te zien in de detailweergaven in Shopify POS en in de tijdlijn van de bestelling in het Shopify-beheercentrum.

Toegang tot POS toevoegen voor medewerkers met beheerdersmachtigingen

Je kunt medewerkers met beheerdersmachtigingen toegang tot de POS-app geven. Als de medewerker niet de vereiste machtigingen heeft om de POS te gebruiken, wordt je gevraagd deze machtigingen te verlenen, zodat de medewerker kan inloggen op POS-apparaten.

Stappen:

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Gebruikers en machtigingen. Ga voor Plus-organisaties naar Instellingen. Klik in de sectie Organisatie op Gebruikers.
  2. Klik in de sectie Medewerkers op de naam van de medewerker aan wie je POS-toegang wilt geven. Filter voor Plus-organisaties op type Medewerkers en klik vervolgens op het medewerkersprofiel. Klik in de sectie Winkelmachtigingen op Bewerken voor de winkel met de medewerkersmachtigingen die je wilt aanpassen.
  3. Vink in de sectie Point of Sale-toegang de optie Toegang tot Point of Sale aan.
  4. Optioneel: Selecteer Nieuwe of bijgewerkte POS-apparaten instellen om de medewerker te machtigen bij POS-apparaten in te loggen.
  5. Optioneel: Als je de standaard pincode wilt wijzigen, ga je naar de sectie Pincode en doe je een van de volgende dingen:

1. Klik op Willekeurige pincode genereren.
    2. Verwijder de standaard pincode . . . . en voer handmatig een pincode in. Medewerkers gebruiken deze pincode om toegang te krijgen tot Shopify POS. Zorg ervoor dat je medewerkers weten wat hun pincode is.
  6. Klik op Opslaan.

Een medewerker met alleen toegang tot de POS-app toevoegen

Je kunt medewerkers met alleen toegang tot de POS-app vanaf twee locaties toevoegen:

Medewerkers met alleen toegang tot POS-app toevoegen vanuit Shopify POS

Als je de winkeleigenaar bent of de machtiging Point of Sale-medewerkers beheren hebt, kun je rechtstreeks binnen de Shopify POS-app medewerkers met alleen toegang tot de POS-app toevoegen.

Stappen:

1. Tik op in Shopify POS en tik daarna op Medewerkers.
  2. Tik op Nieuwe medewerkers toevoegen.
  3. Voer in de sectie Medewerkersgegevens de vereiste gegevens in.
  4. Tik in de sectie Toegang POS-app op Bewerken.
  5. Optioneel: Als je de lijst met machtigingen binnen elke rol wilt zien, selecteer je de rol en tik je op Machtigingen bekijken.
  6. Selecteer een rol en tik vervolgens op Opslaan.
  7. Optioneel: Als je de standaardpincode wilt wijzigen, doe je het volgende:

1. Tik in de sectie Beveiliging op Bewerken.
    2. Tik op Willekeurige pincode genereren of gebruik het toetsenblok om een pincode in te voeren. Medewerkers gebruiken deze pincode om toegang te krijgen tot Shopify POS. Zorg ervoor dat je medewerkers weten wat hun pincode is.
  8. Tik op Opslaan.

Medewerkers met alleen toegang tot de POS-app via het Point of Sale-kanaal toevoegen

Als je de winkeleigenaar bent of een medewerker hebt met de machtiging Point of Sale-medewerkers beheren, kun je medewerkers met alleen toegang tot de POS-app toevoegen via het Point of Sale-kanaal in het Shopify-beheercentrum. Je beheert machtigingen van je medewerkers voor de Shopify POS door hun een vooraf gedefinieerde POS-rol toe te wijzen.

Stappen:

1. Klik in het Shopify-beheercentrum op Instellingen > Apps en verkoopkanalen.

2. Klik op de pagina Apps en verkoopkanalen op Point of sale.

3. Klik op Verkoopkanaal openen.

4. Klik op Medewerkers.

5. Klik op Medewerkers toevoegen.

6. Voer de vereiste gegevens in.

7. Selecteer een POS-rol.

8. Als je de standaard pincode wilt vervangen, klik je in de sectie PINCODE op Willekeurige pincode genereren of voer je zelf een pincode in. Medewerkers gebruiken deze pincode om toegang te krijgen tot Shopify POS. Zorg ervoor dat je medewerkers weten wat hun pincode is.

9. Klik op Opslaan.