Eigendom verifiëren

Als je een bericht ontvangt dat een extern domein is gekoppeld aan een andere winkel, verifieer je het eigendom van het domein om het volledig te koppelen aan je winkel. Je kunt het domein automatisch of handmatig verifiëren.

Het kan tot 48 uur duren voordat je domein wordt geverifieerd. Daarna wordt je domein vermeld als gekoppeld op de pagina Domeinen.

Domein automatisch verifiëren

Als je het domein hebt gekocht bij Google Domains, GoDaddy of 1&1 IONOS, kun je het automatisch aan Shopify koppelen. Wanneer je het externe domein automatisch aan Shopify koppelt, wordt het eigendom geverifieerd.

Stappen:

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Domeinen.
  2. Klik op Bestaand domein koppelen.
  3. Voer je domein in, zoals johns-apparel.info en klik vervolgens op Volgende.
  4. Er wordt een melding weergegeven waarin staat dat het domein al is gekoppeld aan een andere Shopify-winkel. Klik op Automatisch koppelen.
  5. Je krijgt de instructie om je aan te melden bij je externe domeinprovider en deze toestemming te geven om de TXT-record toe te voegen aan de domeininstellingen.
  6. Volg de instructies van je externe domeinprovider.
  7. Na voltooiing ga je terug naar de domeinpagina en begint de verificatie van het domein. Na verificatie wordt het domein vermeld als gekoppeld op de pagina Domeinen.

Domein handmatig verifiëren

Je kunt het domeineigendom pas handmatig verifiëren nadat je een uniek TXT-record hebt toegevoegd aan de DNS-instellingen (Domain Name System) van het domein.

Stel de externe domeinprovider op de juiste manier in om verbinding te maken met Shopify voordat je begint.

Stappen:

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Domeinen.
  2. Klik op Bestaand domein koppelen.
  3. Voer je domein in, zoals johns-apparel.info en klik vervolgens op Volgende.
  4. Er wordt een melding weergegeven waarin staat dat het domein al is gekoppeld aan een andere Shopify-winkel. Klik op Handmatig koppelen. Als deze melding niet wordt weergegeven, is het domein niet toegevoegd aan een andere Shopify-winkel en kun je de normale stappen volgen om het domein te koppelen.
  5. Kopieer de unieke TXT-recordwaarde.
  6. Navigeer op een nieuw tabblad naar de website van je domeinprovider en log in op je account.
  7. Zoek de DNS-instellingen of het domeinbeheergebied. Neem contact op met je externe domeinprovider als je hulp nodig hebt om de DNS-instellingen te vinden.
  8. Voeg een TXT-record toe met de naam shopify_verification en plak vervolgens de unieke TXT-recordwaarde. Als je een subdomein koppelt, bevat de TXT-naam een punt en komt je subdomeinnaam na shopify_verification. Als je subdomein bijvoorbeeld shop.johns-apparel.info is, wordt je TXT-naam shopify_verification.shop.
  9. Ga terug naar het tabblad met de domeininstellingen van Shopify en klik op Koppeling verifiëren:
    • Als de domeinverificatie is geslaagd, wordt het domein weergegeven als gekoppeld op de pagina Domeinen.
    • Als de domeinverificatie niet is geslaagd, kun je opnieuw klikken op Koppeling verifiëren of op Domein toch toevoegen. Als je Domein toch toevoegen kiest, wordt er een banner met de tekst Verifiëren weergegeven op de pagina Domeinen. Als de domeinverificatie is geslaagd, wordt het domein weergegeven als gekoppeld op de pagina Domeinen.