Angi innstillinger for nettbutikken

Du kan redigere tittelen og metabeskrivelsen av nettbutikken, legge til sporingskoder og aktivere en passordside på Innstillinger-siden.

Redigere tittelen og metabeskrivelsen på startsiden

Du kan angi sidetittel og metabeskrivelse for nettbutikkens hjemmeside. Disse vises i søkeresultater. Bruk beskrivende tekst og nøkkelord til å forbedre nettbutikkens rangering på søkemotorer. Finn ut mer om optimalisering av søkemotorer.

Steg:

1. Fra Shopify administrator går du til Nettbutikk > Innstillinger.

2. I seksjonen Tittel og metabeskrivelse angir du en tittel og metabeskrivelse for butikken.

3. Klikk på Lagre.

Legge til sporingsinformasjon for Google Analytics

Google avvikler Universal Analytics i juli 2023 og erstatter det med Google Analytics 4 (GA4). For å finne ut mer om Google Analytics kan du se konfigurere Google Analytics 4.

Legge til eller fjerne passordet til nettbutikken

Du kan begrense besøkstilgang til nettbutikken ved å legge til en passordside i seksjonen Passordbeskyttelse. Passordsiden er en målside som krever at besøkende må oppgi et passord for å besøke nettbutikken. Hvis du ønsker at kundene skal ha tilgang til nettbutikken kan du gi dem et passord til nettbutikken.

Finn ut mer om å legge til, fjerne og tilpasse passordsiden.

Beskytte nettbutikken med Google reCAPTCHA

Google reCAPTCHA bidrar til å analysere adferden til de besøkende i nettbutikken din for å blokkere søppelpost fra roboter. Google reCAPTCHA reduserer også friksjonen for ekte brukere ved å fjerne captcha-utfordringer, og er aktivert som standard i alle Shopify-butikker.

Google reCAPTCHA kan vises på følgende steder i nettbutikken:

• i kontakt- og kommentarskjemaer
  • på sider for pålogging, opprettelse av konto og tilbakestilling av passord

For å finne ut mer om å redigere Google reCAPTCHA i temaer kan du besøke Shopify.dev.

Aktiver eller deaktiver reCAPTCHA i nettbutikken

Google reCAPTCHA v3 er aktivert som standard i alle Shopify-butikker. Informasjon om reCAPTCHA er tilgjengelig for alle besøkende. reCAPTCHA v3 overvåker kontinuerlig den besøkendes adferd for å avgjøre om det er et menneske eller en robot.

Hvis reCAPTCHA v3 ikke greier å avgjøre om en besøkende er en robot, bruker den v2 reCAPTCHA-flyten og ber den besøkende om å bevise at det er et menneske ved å merke av i en avmerkingsboks.

Google reCAPTCHA-logoen vises på stedet den er aktivert for:

reCAPTCHA-logo

Steg:

1. Klikk Innstillinger > Apper og salgskanaler fra Shopify-administrator.

2. Klikk Online store fra siden Apper og salgskanaler.

3. Klikk Åpne salgskanal.

4. Klikk på Innstillinger.

5. I seksjonen Søppelpostbeskyttelse kan du merke av for å aktivere eller deaktivere Google reCAPTCHA for denne lokalisasjonen:

GooglereCAPTCHA på skjemaer for kontakt og kommentarer

Bruk Google reCAPTCHA på kontaktskjemaer og bloggkommentarer for å minske innkommende søppelpost fra roboter. Google reCAPTCHA er aktivert som standard i alle Shopify-butikker.

Når Google reCAPTCHA er aktivert, omdirigeres kunder som legger inn flere kommentarer eller legger inn kommentarer fra en e-postadresse Google anser som mistenkelig til en side der de kan gjennomføre «ikke en robot»-aktiviteten.

Aktiver Google reCAPTCHA på sidene for pålogging, kontoopprettelse og tilbakestilling av passord

Bruk Google reCAPTCHA på sidene for pålogging, kontoopprettelse og tilbakestilling av passord for å minimere uønsket trafikk til nettbutikken. Google reCAPTCHA er aktivert som standard i alle Shopify-butikker.

Når Google reCAPTCHA er aktivert vil kunder som gjør flere forsøk på å logge inn, opprette kontoer eller tilbakestille passordene sine bli bedt om å angi en CAPTCHA for å sikre at de er legitime brukere.