Opprette og administrere URL-omdirigeringer

URL-omdirigeringer kan brukes til å omdirigere trafikk fra et nettsted til et annet. Når du endrer URL i Shopify-butikken, kan du opprette en URL-omdirigering for å sikre at kundene fortsatt kan finne hva de leter etter.

Hvis du for eksempel sletter et produkt, kan du konfigurere en URL-omdirigering, slik at når kundene blir omdirigert til et lignende produkt i butikken når kunden angir URL-adressen til dette produktet.

Hensyn for bruk av URL-omdirigeringer

Før du oppretter noen URL-omdirigeringer, bør du gå gjennom følgende hensyn:

• Du kan ikke omdirigere URL-adresser som starter med følgende prefikser: /apps, /application, /cart, /carts, /orders eller /services.
  • Du kan ikke omdirigere URL-adresser som bruker faste Shopify-baner: /products, /collections, /collections/all.
  • Du kan bare omdirigere til brutte URL-adresser. Brutte URL-adresser viser feilmeldinger, for eksempel Side ikke funnet eller 404, på en side eller i sidetittelen. Hvis URL-adressen fortsatt laster inn en gyldig nettside, vil ikke URL-omdirigeringen fungere.

Opprett en URL-omdirigering

Du kan opprette en URL-omdirigering. Når du oppretter en omdirigering, kan den nye URL-adressen være en relativ URL-adresse, som for eksempel /collection/shirts, eller en komplett URL-adresse, som for eksempel http://www.example.com/collection/shirts. Bruk en relativ URL-adresse for å omdirigere trafikk innenfor det primære domenet. Bruk en komplett URL-adresse for å omdirigere trafikk utenfor det primære domenet.

Du kan også legge til Liquid i feltene Omdiriger fra og Omdiriger til. Full feltvalidering kan ikke utføres ved bruk av Liquid i banene.

Steg:

1. Klikk Innstillinger > Apper og salgskanaler fra Shopify-administrator.

2. Klikk Online store fra siden Apper og salgskanaler.

3. Klikk Åpne salgskanal.

4. Klikk på Navigasjon.

5. Klikk på Vis URL-omdirigeringer.

6. Klikk på Opprett URL-omdirigering.

7. I Omdiriger fra angir du den gamle URL-adressen du vil omdirigere besøkende fra.

8. Angi den nye URL-adressen du vil omdirigere kundene til under Omdiriger til. Angi / for å omdirigere til butikkens startside.

9. Klikk på Lagre omdirigering.

Omdirigeringer og undermapper

Oppretting av en URL-omdirigering gjelder for alle undermapper for språk eller markeder som er konfigurert med Shopify Markets.

Johns primære marked er for eksempel USA på johns-apparel.com. Han har også et marked for Canada i en undermappe på johns-apparel.com/en-ca. John bestemmer seg for å slutte å selge en blå t-skjorte i butikken, så han sletter produktet og oppretter deretter en enkelt URL-omdirigering fra /products/blue-t-shirt til /collections/t-shirts.

Etter å ha opprettet URL-omdirigeringen vil kunder i USA som forsøker å besøke /products/blue-t-shirt automatisk bli omdirigert til johns-apparel.com/collections/t-shirts, og kunder i Canada som forsøker å besøke johns-apparel.com/en-ca/products/blue-t-shirt omdirigeres automatisk til johns-apparel.com/en-ca/collections/t-shirts.

John kan fortsatt opprette enkeltvise omdirigeringer for hver undermappe hvis han ønsker å omdirigere folk til en annen destinasjon for hvert marked.

Administrer URL-omdirigeringer

Du kan administrere URL-omdirigingslisten på følgende måter:

Filtrer URL-omdirigeringer etter dato

1. Klikk Innstillinger > Apper og salgskanaler fra Shopify-administrator.

2. Klikk Online store fra siden Apper og salgskanaler.

3. Klikk Åpne salgskanal.

4. Klikk på Navigasjon.

5. Klikk på Dato lagt til.

6. Fra rullegardinmenyen velger du datoperioden du vil filtrere.

Lagre et URL-omdirigeringsfilter

1. Klikk Innstillinger > Apper og salgskanaler fra Shopify-administrator.

2. Klikk Online store fra siden Apper og salgskanaler.

3. Klikk Åpne salgskanal.

4. Klikk på Navigasjon.

5. Opprett et filter med søkefeltet eller ved å filtrere URL-omdirigeringer etter dato.

6. Klikk på Lagre filtre.

7. Velg et navn for filteret.

8. Klikk på Lagre filtre. Filtre lagres som en ny fane øverst i listen.

Slett et URL-omdirigeringsfilter

1. Klikk Innstillinger > Apper og salgskanaler fra Shopify-administrator.

2. Klikk Online store fra siden Apper og salgskanaler.

3. Klikk Åpne salgskanal.

4. Klikk på Navigasjon.

5. Velg filteret du vil slette.

6. Klikk Lagret.

7. Klikk på Fjern-fanen, og klikk deretter på Fjern.

Rediger navnet på et filter for URL-omdirigering

1. Klikk Innstillinger > Apper og salgskanaler fra Shopify-administrator.

2. Klikk Online store fra siden Apper og salgskanaler.

3. Klikk Åpne salgskanal.

4. Klikk på Navigasjon.

5. Velg filteret du vil redigere.

6. Klikk Lagret.

7. Rediger fanenavnet og klikk deretter på Lagre filtre.

Rediger URL-omdirigeringer enkeltvis

1. Klikk Innstillinger > Apper og salgskanaler fra Shopify-administrator.

2. Klikk Online store fra siden Apper og salgskanaler.

3. Klikk Åpne salgskanal.

4. Klikk på Navigasjon.

5. Klikk på URL-omdirigeringen som du vil redigere.

6. Angi endringene.

7. Klikk på Lagre omdirigering.

Rediger flere URL-omdirigeringer samtidig

Du kan masseredigere URL-omdirigeringer. For å finne ut mer om redigering av flere URL-omdirigeringer samtidig, kan du se bruk av Massehandlinger.

Steg:

1. Klikk Innstillinger > Apper og salgskanaler fra Shopify-administrator.

2. Klikk Online store fra siden Apper og salgskanaler.

3. Klikk Åpne salgskanal.

4. Klikk på Navigasjon.

5. Velg URL-omdirigeringene du vil redigere.

6. Klikk på Rediger omdirigering.

7. Angi endringene.

8. Klikk på Lagre.

Eksporter URL-omdirigeringer

1. Klikk Innstillinger > Apper og salgskanaler fra Shopify-administrator.

2. Klikk Online store fra siden Apper og salgskanaler.

3. Klikk Åpne salgskanal.

4. Klikk på Navigasjon.

5. Klikk på Eksporter.

6. Velg hvilke omdirigeringer du vil eksportere.

7. Velg hvilke type CSV-fil du vil eksportere.

8. Klikk på Eksporter URL-omdirigeringer.

Importer URL-omdirigeringer

Du kan importere eksisterende URL-omdirigeringer til Shopify. Du kan laste ned og se et eksempel på en CSV-fil for omdirigeringer, som du kan bruke som mal.

Steg:

1. Klikk Innstillinger > Apper og salgskanaler fra Shopify-administrator.

2. Klikk Online store fra siden Apper og salgskanaler.

3. Klikk Åpne salgskanal.

4. Klikk på Navigasjon.

5. Klikk på Import.

6. Klikk på Legg til fil og velg en CSV-fil.

7. Klikk på Oppdater fil.

8. Gå gjennom importen.

9. Klikk på Importer omdirigeringer.

10. Klikk Lukk.

Slett URL-omdirigeringer

Du kan slette URL-omdirigeringer. Hvis du vil finne ut mer om å slette flere URL-omdirigeringer samtidig, kan du se bruk av Massehandlinger.

Steg:

1. Klikk Innstillinger > Apper og salgskanaler fra Shopify-administrator.

2. Klikk Online store fra siden Apper og salgskanaler.

3. Klikk Åpne salgskanal.

4. Klikk på Navigasjon.

5. Velg URL-omdirigeringene du vil slette.

6. Klikk Flere handlinger.

7. Klikk på Slett valgte omdirigereinger.

8. Klikk på Slett for å bekrefte valget.