Kassan määritysten mukauttaminen sovelluksilla

Voit mukauttaa kassa-, kiitos- ja tilauksen tila ‑sivuja sovelluksilla. Sovelluskehittäjät ja Shopify-yhteistyökumppanit kehittävät sovelluksia ja julkaisevat ne sitten Shopify App Storessa. Voit asentaa julkisesti saatavilla olevia sovelluksia, luoda mukautetun sovelluksen kehittäjäsi kanssa tai palkata Shopify Partnerin.

Kun olet asentanut sovelluksen Shopify adminiin, voit lisätä sen kassa-, kiitos- ja tilauksen tila -sivuillesi kassa- ja tilieditorin avulla. Osa kassasovelluksista voidaan lisätä vain tietyille sivujen alueille.

Sovelluksen saatavuus

Jotkin sovellukset, jotka mukauttavat kassaa, mukaan lukien kiitos- ja tilauksen tila -sivut, ovat saatavilla yrityksille, joiden käytössä on Basic Shopify -sopimus tai sitä laajempi sopimus.

Taulukossa verrataan Shopify-sopimuksissa saatavilla olevia kassasovelluksia.
Sovellustyyppi Basic Shopify -suunnitelma tai sitä korkeampi Shopify Plus
Verkkopikselisovelluslaajennuksilla rakennetut sovellukset
Ostoksenjälkeiseen toimintaan tarkoitetuilla sovelluslaajennuksilla rakennetut sovellukset
Shopify Functions -toiminnolla rakennetut mukautetut sovellukset
Shopify Functions -toiminnolla rakennetut mukautetut sovellukset
Sovellukset, jotka on luotu kiitos- ja tilauksen tila -sivujen käyttöliittymälaajennuksilla
Sovellukset, jotka on luotu tieto-, toimitus ja maksusivujen käyttöliittymälaajennuksilla

Asenna sovellus

Jos haluat lisätä kassallesi lisäominaisuuksia ja kiitos- ja tilausten tila -sivuja, tutustu sovelluksiin, jotka voivat tarjota näitä ominaisuuksia sinulle. Sovelluskehittäjät ja Shopify Partner -ohjelman jäsenet voivat luoda sinulle mukautettuja sovelluksia tai voit asentaa kolmannen osapuolen sovelluksia Shopify App Storesta.

Vaiheet:

1. Siirry Shopify App Storeen ja etsi yrityksellesi sopiva kassasovellus.
  2. Klikkaa Add app (Lisää sovellus) -valintaa.
  3. Klikkaa Asenna sovellus.

Asennetun sovelluksen lisääminen sivuillesi

Kun olet asentanut sovelluksen, sinun täytyy lisätä se sivuillesi kassa- ja tilieditorin avulla. Osa sovelluksista voidaan lisätä vain tietyille kassan alueille. Enimmäismäärä on kolme sovellusta korostettua aluetta kohti.

Vaiheet:

1. Siirry Shopify Adminissa kohtaan Asetukset > Kassa.

2. Klikkaa Määritykset-osiossa Mukauta sen kassamäärityksen vieressä, jota haluat mukauttaa.

3. Valitse ylävalikkopalkista sivu, johon haluat lisätä sovelluksen.

4. Klikkaa ⊕ Lisää sovelluslohko.

5. Klikkaa Tälle sivulla saatavilla olevat sovellukset ‑osiosta sovellusta, jonka haluat lisätä kassalle. Sovellus sijoitetaan automaattisesti sivun suositellulle alueelle.

6. Klikkaa Tallenna.

Siirrä ja sijoita sovellus

Voit siirtää ja sijoittaa sovelluksen sivun lohkoihin. Osa sovelluksista voidaan sijoittaa vain tietyille sivun alueille. Alueet, jotka eivät ole käytettävissä, näkyvät harmaina, kun yrität vetää ja pudottaa sovelluksen.

Vaiheet:

1. Siirry Shopify Adminissa kohtaan Asetukset > Kassa.

2. Klikkaa Määritykset-osiossa Mukauta sen kassamäärityksen vieressä, jota haluat mukauttaa.

3. Etsi sovellus, jonka haluat siirtää.

4. Klikkaa ja vedä sovelluksen vieressä olevaa ⠿-kuvaketta ja siirrä sovellus toiselle alueelle.

5. Klikkaa Tallenna.

Määritä sovellus

Voit mukauttaa sovelluksen asetuksia. Jokaisella sovelluksella on yksilöllisiä asetuksia, joita voit mukauttaa. Sovelluksen luonut kehittäjä tai Partner määrittää sovelluksen asetukset. Jos sinulla on oma kehitystiimi, voit määrittää, mitä asetuksia haluat pystyä mukauttamaan itse.

Jos esimerkiksi käytät sovellusta, jonka avulla voit luoda mukautetun bannerin, voit mukauttaa bannerin otsikkoa, kuvausta ja tilaa.

Vaiheet:

1. Siirry Shopify Adminissa kohtaan Asetukset > Kassa.

2. Klikkaa Määritykset-osiossa Mukauta sen kassamäärityksen vieressä, jota haluat mukauttaa.

3. Klikkaa sovellusta, jonka haluat määrittää.

4. Mukauta sovelluksen asetuksia.

5. Klikkaa Tallenna.

Sovelluksen toimintaohjainten hallinta

Kun määrität sovelluksen, voit hallita myös sovelluksen toimintaohjaimia. Näiden ohjainten avulla voit hallita seuraavia:

Määrittämästäsi sovelluksesta riippuen jotkin ohjaimet eivät välttämättä ole käytettävissä.

Kassavaiheen estämisen salliminen sovellukselle

Voit valita, estääkö sovellus kassavaiheen ja hylkää tilauksen, jos asiakas antaa sovelluksessa puutteellisia tai virheellisiä tietoja.

Sinulla voi esimerkiksi olla sovellus, joka lisää kassalle valintaruudun, joka asiakkaan on valittava. Jos sallit tämän sovelluksen estää kassavaiheen, eikä asiakkaasi valitse tätä valintaruutua, hänen tilauksensa hylätään automaattisesti.

Vaiheet:

1. Siirry Shopify Adminissa kohtaan Asetukset > Kassa.

2. Klikkaa Määritykset-osiossa Mukauta sen kassamäärityksen vieressä, jota haluat mukauttaa.

3. Klikkaa sovellusta, jonka haluat määrittää.

4. Valitse oikean sivupalkin Kassan toiminta -osiossa Anna sovellukselle lupa estää maksaminen.

5. Klikkaa Anna sovellukselle lupa estää maksaminen.

6. Klikkaa Tallenna.

Sovelluksen lisääminen nopeutettuun kassaan

Voit valita, haluatko sisällyttää nopeutettuihin kassamaksuihin sovelluksen, kuten Shop Payn. Voit myös antaa sovellukselle luvan pakottaa pienennettyjen osien automaattinen laajennus nopeutetuissa kassamaksuissa.

Vaiheet:

1. Siirry Shopify Adminissa kohtaan Asetukset > Kassa.

2. Klikkaa Määritykset-osiossa Mukauta sen kassamäärityksen vieressä, jota haluat mukauttaa.

3. Klikkaa sovellusta, jonka haluat määrittää.

4. Valitse Kassan toiminta -osiossa Lisää sovellus pikakassan toimintoihin.

5. Valinnainen: Laajenna suljetut osiot valitsemalla Näytä sovellus laajentamalla osiot automaattisesti.

6. Klikkaa Tallenna.

7. Valinnainen: Jos haluat esikatsella, miten nopeutettu kassa näkyy kaupassasi, klikkaa kassaeditorin oikeassa yläkulmassa olevaa kassakuvaketta.

Ominaisuuksien lisääminen kassavaiheen lisämyyntisivulle

Voit lisätä uutta sisältöä kuten asiakastutkimuksia tai lisämyyntitarjouksia asiakkaan saamaan kassakokemukseen ostonjälkeisillä sovelluksilla. Tällaisella sovellukset lisäävät sisältöä sen jälkeen, kun asiakas on maksanut mutta ennen kuin hänelle on esitetty tilausvahvistussivu.

Jos haluat lisätä ominaisuuksia ostonjälkeiselle sivulle, sinun täytyy asentaa ja määrittää maksusovellus ja valita maksuasetuksissa kyseinen sovellus käytettäväksi ostonjälkeisellä sivulla.

Voit käyttää ostoksen jälkeisten ominaisuuksien lisäämiseen vain yhtä kassasovellusta kerrallaan. Jos olet asentanut useamman kuin yhden ostonjälkeisiä ominaisuuksia lisäävän sovelluksen, voit valita sovelluksen, jota haluat käyttää kassan asetuksissa.

Kassasovelluksen asentaminen ostoksen jälkeisten ominaisuuksien lisäämiseksi

Jos haluat lisätä ominaisuuksia ostonjälkeiselle sivulle, sinun on käytettävä kolmannen osapuolen sovellusta, joka tukee ostonjälkeisiä ominaisuuksia kassalla.

Jos tarvitset apua kolmannen osapuolen sovelluksen kanssa, ota yhteyttä sovelluksen kehittäjään.

Vaiheet:

1. Siirry Shopify App Storeen ja etsi kauppaasi sopiva ostonjälkeinen sovellus.
  2. Klikkaa Lisää sovellus. Jos et ole kirjautunut Shopify-tilillesi, sinua pyydetään kirjautumaan sisään.
  3. Klikkaa Asenna sovellus.
  4. Siirry Shopify-ylläpitäjässä Sovellukset-osioon ja napauta kassasovelluksesi nimeä.
  5. Anna tarvittavat määritysasetukset.

Sovelluksen valitseminen lisämyyntisivulla käytettäväksi

Kun olet asentanut ja määrittänyt kassasovelluksen, sinun on valittava kassan asetuksista kyseinen sovellus käytettäväksi oston jälkeisellä sivulla.

Voit muuttaa sovellusta, jota haluat käyttää kassasi maksuasetuksissa.

Vaiheet:

1. Siirry Shopify Adminissa kohtaan Asetukset > Kassa.

2. Valitse Ostonjälkeinen sivu -osiossa kassasovellus, jota haluat käyttää.

Poista sovellus

Voit poistaa sovelluksen kassalta. Jos haluat poistaa sovelluksen kokonaan Shopify administa, sinun on poistettava sovelluksen asennus.

Vaiheet:

1. Siirry Shopify Adminissa kohtaan Asetukset > Kassa.

2. Klikkaa Määritykset-osiossa Mukauta sen kassamäärityksen vieressä, jota haluat mukauttaa.

3. Klikkaa sovellusta, jonka haluat poistaa kassalta.

4. Klikkaa Poista sovellus kassavaiheesta.