Je fulfilmentlocaties beheren in je verzendprofielen

Wanneer je een nieuw verzendprofiel aanmaakt, worden standaard al je locaties die online bestellingen kunnen afhandelen, toegevoegd aan het profiel in dezelfde groep. Alle locaties die online bestellingen kunnen afhandelen, worden mogelijke fulfilmentlocaties voor de producten in je profiel en hebben allemaal dezelfde tarieven en zones. Locaties die geen online bestellingen afhandelen, verschijnen niet in je verzendprofielen.

Locaties die zijn gedeactiveerd, worden aan het verzendprofiel toegevoegd met het label Inactive. Je kunt zones en tarieven aan deze locaties toevoegen, maar ze worden bij de checkout niet gebruikt totdat ze zijn geactiveerd. Raadpleeg Locaties deactiveren en opnieuw activeren om de actieve locaties te beheren.

Je kunt de volgende acties uitvoeren om de locaties in je verzendprofielen te beheren:

• Door de locaties in groepen in te delen, kun je verschillende tarieven instellen op basis van de locatie waar een bestelling wordt afgehandeld. Hierdoor kunnen verschillende groepen locaties verschillende verzendzones en tarieven hebben.
  • Verwijder een locatie uit een groep zodat er geen tarieven gelden voor die locatie. Locaties die niet zijn opgenomen in een verzendgroep, worden vermeld in het gedeelte Niet verzenden vanaf. Raadpleeg Een locatie verwijderen voor meer informatie.
  • Maak een nieuwe locatie aan en voeg deze toe aan een bestaande groep locaties of maak een nieuwe set zones en tarieven in een afzonderlijke groep aan.

Selecteren welke locatie een bestelling afhandelt

Als een locatie verzendtarieven toegewezen heeft gekregen en een hele bestelling kan afhandelen, dan wordt die locatie geselecteerd voor de fulfilment. Als geen enkele locatie verzendtarieven toegewezen heeft gekregen of in staat is om een hele bestelling af te handelen, dan overselt de locatie die de hoogste prioriteit heeft, het product. Overselling wordt alleen geblokkeerd als de voorraad op al je fulfilmentlocaties is uitverkocht.

Als een bestelling op één enkele fulfilmentlocatie kan worden afgehandeld, dan wordt de bestelling naar die locatie gestuurd. Als de bestelling niet kan worden afgehandeld op de locatie die je als eerste prioriteit hebt ingesteld, dan worden de andere locaties gecontroleerd op beschikbare voorraad.

Als je zendingen vanuit meerdere locaties beheert, dan kan een bestelling over meerdere locaties worden verdeeld om deze te kunnen afhandelen. Zendingen worden opgesplitst als een bestelling met meerdere orderregels niet volledig op één orderverwerkingslocatie kan worden afgehandeld. Er worden voor elke locatie verzendkosten in rekening gebracht.

Stel dat er een bestelling wordt geplaatst voor de producten A en B en dat je orderverwerkingslocatie in Parijs alleen product A en je orderverwerkingslocatie in Lyon alleen product B kan afhandelen. In dat geval wordt product A naar de locatie in Parijs en product B naar je locatie in Lyon gestuurd.

Een nieuwe groep locaties aanmaken

Als je een nieuwe groep locaties in je verzendprofiel maakt, kun je de zones en tarieven opgeven voor locaties in die groep.

Stel dat je twee verzendlocaties van herkomst hebt in New York en Londen die je producten wereldwijd verzenden. Je hebt ook een derde verzendlocatie van herkomst in Kansas City die alleen naar de Verenigde Staten verzendt. Je kunt de Kansas City-locatie die alleen naar de Verenigde Staten verzendt, verplaatsen naar een nieuwe groep van verzendlocaties en zones en tarieven aanmaken die alleen van toepassing zijn op verzendingen vanuit die herkomstlocatie.

Let op: Hiermee worden de Verenigde Staten niet verwijderd uit de verzendzones in de eerste herkomstgroep voor New York en Londen. De Verenigde Staten bevinden zich in de verzendzones van beide groepen en kunnen door beide locatiegroepen worden afgehandeld. Als je de verzending naar de VS alleen wilt laten afhandelen door de nieuwe verzendlocatie van herkomst Kansas City, dan verwijder je de Verenigde Staten uit de verzendzone van de eerste locatiegroep in New York en Londen.

Stappen:

1. Ga vanuit je Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Verzending en bezorging.

2. Klik in het gedeelte Verzending op het verzendprofiel dat je wilt bewerken.

3. Verplaats de locatie naar een nieuwe groep:

• Als de locatie al tot een groep locaties behoort, doe dan het volgende:
      1. Klik in de groep van de locatie op Details weergeven.
      2. Klik op Beheren naast de locatie die je wil wijzigen.
      3. Selecteer de optie Maak nieuwe tarieven en klik op Gereed.

- Als de locatie zich in het gedeelte Niet verzenden vanaf bevindt, doe dan het volgende: 1. Klik naast de locatie die je wilt wijzigen op Tarieven toevoegen. 2. Selecteer de optie Maak nieuwe tarieven en klik op Gereed.

1. Voeg zones en tarieven toe en klik vervolgens op Opslaan.

Een locatie verwijderen

Als je de laatste locatie uit een groep verwijdert, worden de verzendzones en tarieven die aan de groep zijn gekoppeld, verwijderd.

Stappen:

1. Ga vanuit je Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Verzending en bezorging.

2. Klik in het gedeelte Verzending op het verzendprofiel dat je wilt bijwerken.

3. Klik in de sectie Herkomst van verzending op Gegevens weergeven.

4. Klik voor elke locatie die je wilt verwijderen op Beheren, selecteer de optie Tarieven verwijderen en klik tot slot op Gereed.

5. Klik op Opslaan.

Een locatie toevoegen aan een bestaande groep locaties

Als je een nieuwe locatie aanmaakt nadat een verzendprofiel is aangemaakt, wordt deze automatisch toegevoegd aan alle verzendprofielen in het gedeelte Niet verzenden vanaf.

Als je wilt wijzigen welke zones en tarieven een locatie biedt, kun je die locatie toevoegen aan een bestaande groep locaties zodat deze dezelfde verzendzones en tarieven deelt.

Stel bijvoorbeeld dat je een verzendprofiel hebt voor je lijn T-shirts waarbij de bestellingen worden verwerkt vanuit een magazijn in Amsterdam. Je hebt onlangs je bedrijf uitgebreid met een magazijn in Rotterdam, en dus voeg je dat toe als locatie in je Shopify-beheercentrum. Als je dezelfde verzendopties wilt aanbieden als je magazijn in Amsterdam, voeg je je Rotterdam-locatie toe aan dezelfde groep als Amsterdam.

Stappen:

1. Ga vanuit je Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Verzending en bezorging.

2. Klik in het gedeelte Verzending op het verzendprofiel dat je wilt bijwerken.

3. Klik naast het profiel dat je wilt wijzigen op een van de volgende opties:

• Als de locatie al zones en tarieven heeft, klik dan op Beheren.
    • Klik op Tarieven toevoegen als de locatie zich in het gedeelte Niet verzenden vanaf bevindt.
  4. Kies bij Gebruik dezelfde tarieven als de locatiegroep waaraan je de locatie wilt toevoegen en klik op Gereed.