De Planet-badge toevoegen aan je webshop

Als je aan je klanten wil laten zien dat bestellingen bij jou CO2-neutraal zijn, kun je de Planet-badge toevoegen aan je webshop. In dit artikel lees je hoe je de badge toevoegt en hoe je het uiterlijk ervan aanpast.

Aandachtspunten bij het toevoegen van de Planet-badge

Lees de volgende aandachtspunten voordat je de Planet-badge aan je webshop toevoegt:

• Planet moet geïnstalleerd zijn.
  • Je hebt een actief abonnement op een Planet-abonnement nodig.
  • Als je een vintage thema gebruikt, kun je de Planet-badge niet aanpassen.

Beschikbare talen

Je kunt je eigen vertalingen niet gebruiken voor de Planet-badge. Er is wel een lijst met beschikbare talen die je voor het Shopify-beheercentrum kunt instellen. Als je de Planet-app-badge wilt vertalen, gebruik je een thema dat geschikt is voor verkopen in meerdere talen. Je kunt de taal van het standaardthema wijzigen en andere talen toevoegen, zodat klanten hun voorkeurstaal kunnen selecteren.

De Planet-badge toevoegen aan een Online Store 2.0-thema

Als je een Online Store 2.0-thema gebruikt, kun je de Planet-badge rechtstreeks vanuit je themabewerker toevoegen aan elke pagina van je webshop.

Stappen:

1. Klik in het Shopify-beheercentrum op Instellingen > Apps en verkoopkanalen.

2. Klik op de pagina Apps en verkoopkanalen op Online store.

3. Klik op Verkoopkanaal openen.

4. Klik op Thema's:

5. Klik in het gedeelte Huidig thema op Aanpassen.

6. Selecteer de pagina waarop je de Planet-badge wilt toevoegen, zoals de Homepage of Winkelwagen.

7. Voeg de badge toe aan een bestaande of nieuwe sectie:

• Als je de badge aan een bestaande sectie wilt toevoegen, klik je op Blok toevoegen en selecteer je Planet.
    • Als je de badge aan een nieuwe sectie wilt toevoegen, klik je op Sectie toevoegen en selecteer je Planet.
  8. Klik op Opslaan.

Het ontwerp van de Planet-badge aanpassen

Als je een webshop 2.0-thema gebruikt, kun je het uiterlijk van de Planet-badge ook rechtstreeks vanuit je themabewerker aanpassen. Dit zijn de attributen die je kunt aanpassen:

• achtergrondkleur en rand;
  • weergave van het Planet-logo, meer informatie over het gedeelte, het gedeelte met scherm en financiering van de financierde projecten
  • afmetingen voor badges, marges en afrondingshoeken

In de volgende tabel vind je meer informatie over de verschillende kenmerken van de Planet-badge die je kunt aanpassen:

Aanpasbare kenmerken voor Planet-badge
Attribuut Beschrijving Aanpassingsopties
Planet-logo Het Planet-logo wordt weergegeven als een lichtgroene cirkel met een donker blad aan de onderkant rechts. Afhankelijk van de grootte van de badge wordt het logo links of linksboven in de hoek van de badge weergegeven. Je kunt het selectievakje Planet-logo aan- of uitvinken.
Meer info-link Als je een Impact-pagina hebt ingesteld, kun je de Meer informatie-link tonen om klanten naar je Impact-pagina te leiden. Afhankelijk van de grootte van de badge, wordt de call to action om meer informatie als een Meer informatie-link rechts of rechtsboven in de hoek van de badge weergegeven. Als je geen Impact-pagina hebt ingesteld, wordt de tekst Powered by Shopify Planet weergegeven. Je kunt het selectievakje 'Meer informatie' tonen aan- of uitvinken.
'Emissies verwijderd' weergeven Geeft de hoeveelheid verwijderde CO2-uitstoot in kilogrammen weer die je uit de lucht hebt gehaald door de projecten die je met Planet hebt gesteund. Als je weergeeft hoeveel uitstoot is verwijderd, zie je ook een vergelijking met het aantal kilometers dat een gemiddelde benzine-auto heeft afgelegd, zodat je klanten de CO2-neutrale impact van de verzending in cijfers kunnen zien. Je kunt het selectievakje 'Emissies verwijderd' weergeven aan- of uitvinken.
'Gefinancierde innovatie' weergeven Elk abonnement draagt bij aan de financiering van verschillende bedrijven en innovatieve oplossingen. Afhankelijk van je abonnementenpakket, worden in de sectie 'Gefinancierde innovaties' voorbeelden getoond van de soorten projecten voor verwijdering van CO2-uitstoot die je daarmee steunt. Je kunt het selectievakje 'Emissies verwijderd' weergeven aan- of uitvinken.

Stappen:

1. Klik in het Shopify-beheercentrum op Instellingen > Apps en verkoopkanalen.

2. Klik op de pagina Apps en verkoopkanalen op Online store.

3. Klik op Verkoopkanaal openen.

4. Klik op Thema's:

5. Klik in het gedeelte Huidig thema op Aanpassen.

6. Selecteer een pagina waarop je de Planet-badge hebt toegevoegd, zoals de homepage of Winkelwagen.

7. Selecteer in de vervolgkeuzelijst in de sectie Apps het blok voor de Planet-app.

8. Voer de aanpassingen van je Planet-badge uit.

9. Klik op Opslaan.